Застоял хляб? Няма проблем. Изпробвай тази аматьорска и вкусна рецепта Ще ти споделим и как ние префасонирахме рецептата с остатъците от хладилника
Ще ти споделим и как ние префасонирахме рецептата с остатъците от хладилника
Photo via Canva.com
Имаш застоял хляб вкъщи и се притесняваш да не се наложи да го изхвърлиш? Спокойно, следващата рецепта е точно за теб.
Изпробвана е, така че ти гарантираме, че ще стане бързо и лесно, а резултатът ще е много вкусен. Освен страхотната рецепта на Yum Yummy, ще ти споделим и как ние заменихме част от продуктите с това, което имахме в хладилника. Вкусният резултат е гарантиран.
Необходими продукти:
- 6 яйца
- 6 наденици/кренвирши
- Сирене котидж/извара
- 1 домат
- 1 лук
- Магданоз на вкус
- 200 грама моцарела
- Малко масло за намазване
- Малко брашно за намазване
- 1 ч. л. сол
- 1 ч. л. риган
- ½ ч. л. черен пипер
Начин на приготвяне:
Разбъркваме яйцата със солта, черния пипер и ригана. След това добавяме 200 грама сирене котидж (ние го заменихме с извара). Разбъркваме отново добре. Добавяме 6 нарязани и препечени наденички (ние ползвахме сурови кренвирши) и отново разбъркваме хубаво сместа. Добавяме нарязан домат и нарязан лук, както и 200 грама моцарела, нарязана на кубчета (ние заменихме с кашкавал) и магданоз на вкус. Разбъркваме хубаво за последно.
Намазваме тавичката с малко масло и брашно и подреждаме филии хляб, така че да покрият дъното. Поливаме ги с малко прясно мляко (ние ползвахме доматен сос) и изсипваме отгоре сместа.
Слагаме в предварително загрята фурна на 200 градуса и печем половин час.
Резултатът е чудесен, а вечерята е вкусна както топла, така и студена.
Коментирай »