Лесна рецепта за вкусен омлет (само три съставки) Днес ти предлагаме лесна рецепта за сравнително лек омлет
Днес ти предлагаме лесна рецепта за сравнително лек омлет
Богат на хранителни вещества, омлетът е питателно ястие, особено когато е приготвен от пълноценни съставки. Протеините от яйцата в омлета са от съществено значение за възстановяването и растежа на мускулите, а не бива да пренебрегваме и важните хранителни вещества като витамин В12, селен и холин, които съдържат. А пък е универсално ястие - може да бъде пригодено за почти всеки вкус с различни пълнежи като зеленчуци, сирене, били и подправки или месо.
Все пак не бива да прекаляваме с консумирането на яйца, тъй като те могат да допринесат за повишаване на риска от сърдечни заболявания и други сърдечносъдови проблеми, а са и често срещан алерген. И не на последно място - да не забравяме, че омлетът може да е доста калоричен, особено ако е приготвен с щедро количество масло, сирена или преработени меса.
Както при всяка храна, умереността е от ключово значение. Днес ти предлагаме лесна рецепта от Yummy Recipes за сравнително лек омлет.
Необходими продукти
- 6 яйца
- 1 чаена лъжица сол
- 1/2 чаена лъжица черен пипер
- 1/2 чаена лъжица индийско орехче
- див лук (по желание)
- 100 грама кашкавал (моцарела или друг вид сирене, което обичате)
- 300 грама мляко
Начин на приготвяне
- В купа разбъркваме добре яйцата и подправките. Добавяме нарязания див лук (количеството зависи изцяло от вашия вкус. Настъргваме кашкавала (сиренето) и го изсипваме в сместа. Добавяме млякото. И отново разбъркваме добре.
- Сместа ни е готова, така че я изсипваме в тиган, който е предварително намазнен и поръсен с брашно. Слагаме във фурната и печем на 200 градуса около 20 минути.