Кюфтета от тиквички – вкусни и лесни за приготвяне Време е за една свежа рецепта, подходяща за аматьори в кухнята
Време е за една свежа рецепта, подходяща за аматьори в кухнята
Създадено с Playground AI
Всеки, който регулярно готви, много добре познава момента, в който му се иска да приготви и хапне нещо различно. Но освен различно, обикновено искаме и да е вкусно, да става бързо и ако може, да не е твърде калорично.
Днес отново се обръщаме към аматьорите в кухнята с едно предложение, което сякаш отговаря на всички изисквания по-горе. Както обикновено, първо сами изпробвахме рецептата, а сега я споделяме с вас. Успех и добър апетит!
Необходими продукти:
- 1,3 кг тиквички
- 3 яйца
- 300 г сирене
- 150 г овесени ядки
- 3 супени лъжици брашно
- 2 супени лъжици сол
- *кашкавал – по желание
Подправки – по желание и на вкус:
- Чили
- Лук
- Копър
- Шарена сол
- Куркума
Начин на приготвяне:
Тиквичките се измиват, обелват и настъргват. След това се оставят за около час в гевгир, за да се изцедят. Добре е да ги изстискаме и с ръце, за да не остане вода. Смесваме ги в един съд с яйцата, сиренето, овесените ядки, брашното, солта и подправките и „замесваме“ сместа. Консистенцията ѝ не трябва да бъде твърде течна, нито прекалено гъста.
След това с лъжица оформяме кюфтетата и ги подреждаме в тавичка, полята с малко мазнина по дъното. Оставяме ги да се пекат в предварително загрята фурна на 200 градуса.
Времето за приготвяне зависи от фурната и от това колко препечени ги искаме. Около час би трябвало да бъде достатъчен.
*Когато са готови, изключваме фурната и посипваме кюфтетата с настърган кашкавал и ги оставяме в горещата фурна, за да се разтопи кашкавалът. (Това е допълнителна съставка, която може да се добави по желание и според вкусовите предпочитания.)
Сервираме, докато са топли и добавяме гарнитура по избор. Да ни е вкусно!
Коментирай »