снимка: Форум Филм България

В днешно време много се говори за съвременните мъже и жени, за разменянето на ролите и колко различно се държат представителите на двата пола в сравнение с преди.

Ако преди няколко години женската еманципация и мъжката емоционалност нямаха място на малки и големия екран, днес те са сред най-обсъжданите теми.

Ето защо вероятно няма да е толкова изненадващо, че когато говорим за мъжки качества, традиционните умения от типа „направи си сам“ вече не са толкова важни, колкото способността на мъжете да готвят или да говорят за чувствата си.

Резултатите от ново проучване, проведено във Великобритания, показват, че съвременният мъж трябва да е феминист, който открито изразява емоциите си и притежава идеални маниери.

Допитването класира най-важните качества на съвременния мъж, като поставя на първо място способността да говори открито за чувствата си.

Следват умението за готвене и поддържане на семейство, както и помагането в домакинството.

Проучването показва още, че типично мъжките умения от типа на „направи си сам“ вече не се ценят толкова, но за важни все още се считат някои традиционни качества като кавалерство, романтичност и умението на мъжа да смени автомобилна гума.

Освен това според повечето участнички в анкетата модерната представа за „мъж“ се е променила доста от времето на бащите им.

Коментирай >