Така я прави Иван Звездев: Рецепта за бисквитена торта с боровинково сладко и кисело мляко Добър апетит!
Добър апетит!
Бисквитена торта с боровинково сладко и кисело мляко/Photo credit: Издателство „Сиела”
Има ли нещо по-очарователно от съчетанието на боровинково сладко и кисело мляко? Кулинарът Иван Звездев ни предлага едно изумително и вкусно творение - бисквитена торта с боровинково сладко и кисело мляко.
Този десерт съчетава меките пухкави слоеве от бисквитки с кремообразната сладост на киселото мляко и дълбокия вкус на боровинковото сладко.
Бисквитена торта с боровинково сладко и кисело мляко
- Вид на ястието: Десерт
- Време за приготвяне: 30 минути
- Брой порции: 6
Необходими продукти
- 1 голям пакет обикновени бисквити (400 г)
- 1 кофичка заквасена сметана (400 г)
- 1/2 кофичка кисело мляко (200 г)
- 200 г сладко от боровинки (може и друго)
- 100 г натурален шоколад (шоколадови пръчици)
- 4 с.л. захар
- 1 пак. ванилена захар (2 пак. ванилия на прах или 1 капсула)
Начин на приготвяне
- В купа се разбиват с миксер сметаната, киселото мляко и захарта. Добавят се ванилията и сладкото. Шоколадът се настъргва на едро ренде и половината се слага в крема с млякото. Разбърква се добре.
- В правоъгълна тавичка с дължина около 30 см и широчина 20 см се слага малко крем, отгоре ред бисквити, върху тях млечен крем. Така се редят бисквити и крем до изчерпване на съставките. Последният пласт е с крем, който се поръсва с останалото количество настърган шоколад.
- Тортата се оставя да престои в хладилника, покрита с фолио, за около 6 часа. Най-добре е за 12 часа. Нарязва се и се сервира.
Рецептата е една от стоте, публикувани в новата книга на Иван Звездев „Вкусът на България в четири сезона“. Повече за книгата ще откриете ТУК
Коментирай » Още по темата
Препоръчваме още