снимки: morguefile.com

Хората с брак тежат средно с четири килограма повече в сравнение с необвързаните, съобщава БГНЕС. За да избегнете "капана" на затлъстяването, може да имате предвид съветите на диетолозите, които изготвиха списък с навиците на брачните двойки, водещи до увеличаване на обиколката.

На първо място, на фигурата вреди честото седене пред телевизора. За много двойки любимото занимание е да гледат филми и предавания. Не се притеснявайте, отслабването не значи, че ще трябва да се откажете от времето с партньора си. Просто намерете начин да бъде заедно и едновременно с това активни, като например разходка в парка, каране на колело или секс. Изберете да отидете пеша до ресторанта, който сте избрали за вечеря, или да си купите карта за фитнес.

Грижата за децата намалява теглото с 34 грама на седмица. Избягвайте да приготвяте само пица, спагети или бургери, а хранете семейството си със здравословни ястия. Друга стъпка, която можете да предприемете, за да сте в тонус, е порции да са по-малки от тези на съпруга ви. Много често количеството храна се променя, след като двама души заживеят заедно. Но мъжете по правило изяждат повече от жените.

Внимавайте и с калориите. Можете да изпробвате следната формула: закуска 300 калории , обяд 400 калории , следобедна закуска 150 калории , вечеря 500 калории. Броенето на калориите ще докажи ефекта си, ако 4-те килограма след брака вече са факт и при вас :) 

 

Коментирай >