снимка: JillWellington, Pixabay 

Всички знаем какво се случва по коледните празници. Преяждането е неизменна част от тях, но не е чак толкова фатално. Дори и да си качила няколко излишни килца през изминалите няколко дни, запомни основното правило - бързо качените килограми, бързо се свалят. Чувстваш се подута и ти е зле? Нормално е. Ето няколко начина, с които да се приведеш във форма за Новогодишната нощ, чрез кратко пречистване:

Пий много вода. Колкото можеш повече. Водата пречиства токсините, с които сме задръстили организма си по Коледа и действа добре на тялото. Кафето и чаят също са полезни течности, особено ако са без захар, но в никакъв случай не заменяй водата с газирани напитки и сокове. 

Грейпфрут и мандарини...това е сезонът на тези плодове. Портокалите, мандарините са ти позволени в неограничени количества. Грейпфрутът обаче има доказано пречистващо действие. И в никакъв случай не наблягай на бананите през тези дни. Добре знаеш, че те са най-калоричните плодове ;)

Намали количествата. Опитай да спреш вечерите до Нова година. Не остават много дни. Ако не можеш, поне намали количествата храна, която изяждаш и стомахът ти гарантирано ще се почувства по-добре. Внимавай и с качеството на храната, която ядеш. Баниците, питките, надениците и луканките са за празничните вечери. Опитай през тези няколко дни с кисело мляко, мюсли, плодове, салати и сирене. 

2
коментара >