„Слънчогледи“ – красивата музикална изповед на Венци Венц‘

Създаването на „Слънчогледи“ има героична история, която започва още по време на пандемията през 2021 г.

„Слънчогледи“ – красивата музикална изповед на Венци Венц‘

Photo credit: Virginia Records 

Венци Венц’ стартира самостоятелната си кариера с проекта „Давам“, но истинската му заявка за успех извън митичното дуо, от което беше част, дойде с аудио и видео премиерата на песента му „Слънчогледи“.  

Създаването на „Слънчогледи“ има героична история, която започва още по време на пандемията през 2021 г. на среднощна сесия в студиото на „Вирджиния Рекърдс“, част от която освен Венци, са Pavell и Михаела Маринова. Така се ражда първото демо на парчето. Няколко месеца по-късно Венци и Искрен Тончев – Искрата придвижват проекта напред, но той остава недовършен в рамките на почти две години. В края на 2023 г. обаче Венци, заедно с Камен Колев (kamenmakesmusic) и Васко Иванов (Dexter) нанасят последните щрихи в „Слънчогледи“. 

„Това е най-личната ми песен. Затова инатливо не се отказах от нея толкова време. Вълнувам се, че най-накрая мога да я споделя с вас. Надявам се да ви докосне“, споделя Венци.

Освен с аудио, „Слънчогледи“ излезе и с официално видео, реализирано от екипа на Albumite, част от който са Халед Догмуш, режисьорът Кристиян Русев и операторът Иван Тодоров. Сякаш за да е в синхрон с историята на проекта, създаването на клипа отнема цял месец, нетрадиционно дълъг период за направа на музикално видео. Реализиран в екстремни условия за цели осем снимачни дни, той е вдъхновен от Мая Чанов, съпругата на Венци, която се съгласява да се появи лично във видеото заедно с почти 2-годишния им син Ноа Чанов. 

Photo credit: Virginia Records 

Коментирай »
Препоръчваме още
Куба отвъд стереотипите в „Кубинците“ от Антъни ДеПалма (предложение за четене) Куба отвъд стереотипите в „Кубинците“ от Антъни ДеПалма (предложение за четене)
Предложение за четене: Епидемиите: истински опасности и фалшиви тревоги Предложение за четене: Епидемиите: истински опасности и фалшиви тревоги
„Стария слон“ – трогателна история за приятелството и загубата на близък (предложение за четене) „Стария слон“ – трогателна история за приятелството и загубата на близък (предложение за четене)
Шест храни, които помагат на тялото ни да гори мазнини Шест храни, които помагат на тялото ни да гори мазнини
3 причини мъжете да заспиват след секс 3 причини мъжете да заспиват след секс
7 трика, с които винаги ще изглеждаш добре на снимки 7 трика, с които винаги ще изглеждаш добре на снимки
5 съвета за по-добро настроение 5 съвета за по-добро настроение
Строго наказваните деца са по-склонни да развият психични проблеми Строго наказваните деца са по-склонни да развият психични проблеми
От Древен Рим до Англия по времето на Шекспир – Ина Ясипова ни повежда на завладяващо пътешествие в продължението на „Жива“ и „Посветена“ (предложение за четене) От Древен Рим до Англия по времето на Шекспир – Ина Ясипова ни повежда на завладяващо пътешествие в продължението на „Жива“ и „Посветена“ (предложение за четене)
Вкусно и полезно: Кисело зеле за здраво сърце Вкусно и полезно: Кисело зеле за здраво сърце
Как да превърнем кратката отпуска в истинска ваканция Как да превърнем кратката отпуска в истинска ваканция
7 причини да се целуваме повече 7 причини да се целуваме повече
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби