снимка:Bruno GlätschPixabay 

Вече е декември, а ти сега осъзнаваш, че си с 5 килограма отгоре и категорично не искаш да изглеждаш така на коледното парти, нито на новогодишния купон.

Време няма, така че няма как да предприемеш някоя здравословна диета, като разделното хранене или просто да балансираш яденето си.

Трябват бързи мерки, ето няколко съвета:

Фитнес 

Не е късно. Имаш някакви дни, в които да поприбереш корема. Три пъти седмично упражнения във фитнеса и ще успееш. Точно за коледните празници ще изглеждаш по-стегната и във форма. Важното е да започнеш веднага.

Диета

Както вече казахме, няма време за балансирана и здравословна диета. Това не означава, че трябва да се отдадеш на глад до Коледа. Опитай с нещо изпитано – намали порциите си наполовина и се постарай да не вечеряш. Това гарантирано ще свие стомаха ти, а в малкото време, с което разполага организмът ти, ще започне да гори бавно и мазнините.

Вода

Пий много вода, колкото можеш повече. Така запълваш вече леко свития си стомах, а и се пречистваш от токсините. В началото гарантирано започваш да сваляш от вода, знаеш добре, че има много време, докато се стигне до трайно отслабване и от мазнините.

Напитки

Без газирано. За да получиш бърз ефект, по никакъв начин не трябва да издуваш стомаха си – той трябва да се свива всеки ден. Тоест, забрави за бирата и безалкохолните газирани напитки.

Пост

Не е задължително да правиш Коледни пости, ако не искаш. Постарай се обаче да поспреш с мазните храни, тестените изделия и сладкишите. Да, неприятно е, но нямаш време за друго. Само така гарантираш някакъв поне малък успех до Коледа.

Два дни преди партито, за което се готвиш, опитай разделно да ядеш само въглехидрати например – солети, геврек, може и сладко, но в малки количества. Те най-малко те издуват, за разлика от варивата (ориз, грах, леща, боб) или плодовете и ядките.

Звучи тежко, но късно се сетихме, нали? Опитай догодина да започнеш някоя по-здравословна и балансирана диета, за да не изпаднеш в такава ситуация,или за Великден например ;)

Коментирай >