снимки: sxc.hu

Затлъстяването през зимата е често срещан проблем при много от нас. И колкото и да ни се иска, всички знаем, че няма начин за лесно и безболезнено сваляне на излишните килограми, които сме натрупали.

С дълъг ръкав, дебел пуловер и ботуши е трудно да преценим колко сме качили. Дойде обаче сезонът, през който се налага да съблечем широките дрехи и да се видим по блузка без ръкави и къса пола - а гледката не винаги е приятна.

Дори и да сме закъснели обаче все още има какво да се направи преди да се съблечем още повече - по бански. Ето няколко начина да влезем бързо във форма.

Влез във фитнес залата - няма по-грешно схващане от това, че спортът е наложителен само когато наближи почивката на морето. Но ако цяла зима си мързелувала - по-добре да го направиш сега. Купи си карта за фитнеса, плати за треньор, ако трябва отдели някой лев и за други допълнителни екстри, които ти предлагат във фитнеса. Имай предвид, че си закъсняла, така че веднъж седмично в залата, няма да помогне - пробвай четири ;)

Забрави за всичко вкусно за ядене - няма по-вредно нещо от строгата диета, но ако ти трябват бързи резултати, ще ти се наложи да спреш тестеното, сладкото и...изобщо всичко вкусно. Опитай да хапваш основно салати и крехко месо или риба. А ако не издържаш - веднъж седмично си позволявай по нещо вредно, но не по-често :)

Остави колата - или возенето в градския транспорт за спирка или две. Както вече установихме, упражненията във фитнеса са крайно недостатъчни за бърз резултат. Така че се възползвай от всяка възможност за допълнително движение. Освен автомобила си, забрави и за ескалаторите и асансьорите - нека стълбите бъдат новия ти най-добър приятел.

Наблегни на водата - газираните напитки и бирата няма да ти помогнат да се чувстваш добре на плажа. Затова дори и да ти звучи жестоко - временно се налага да наблягаш на студената вода. Да не говорим колко по-здравословно е да забравиш, че съществуват газирани напитки и сокове, пълни с консерванти.

След като си изчела всичките ни съвети, най-вероятно си разочарована, защото те хич не са лесни и включват глад, дискомфорт и мръсната дума - "спорт". И ние се чувстваме така. Но когато хапвахме пици и десертчета през зимата всички добре знаехме, че ще трябва да платим цената за това, нали? 

Коментирай >