Водата не помага за отслабване

Хората наистина имат нужда от течности, но никъде не е казано, че това трябва да е само вода

Водата не помага за отслабване

снимки: sxc.hu

Много хора, които се опитват да свалят няколко килограма, постоянно се наливат с вода заради убеждението, че така ще ускорят процеса. Прозрачната напитка обаче няма нищо общо със загубата на теглото, твърдят експерти, цитирани от БГНЕС.

Д-р Бет Китчин от университета в Алабама установи, че питейната вода съвсем не е магически ключ към стройната фигура. "Има много малко доказателства, че консумацията на вода спомага за загубата на килограми, най-много да изгорят няколко допълнителни калории. Това е един от онези вековни митове", коментира Китчин.

Относно мита за осемте чаши вода на ден изследователката е категорична, че хората наистина имат нужда от течности, но никъде не е казано, че това трябва да е само вода. "Течностите са важни, но може спокойно да не се консумира вода, тъй като тя не стопява мазнини и не е единственият фактор за добро здраве, можете да пиете каквото ви харесва", добавя тя.

Според нея водата е най-добрата течност за хидратация, но зеленият чай и кафето също не са за подценяване. "Хората мислят, че кафето не се брои, но то също хидратира. Когато пиете кафе, тялото ви често запазва част от течностите в организма и това спомага за по-добрата му хидратация.

Твърдението, че консумацията на студена вода помага за изгарянето на голямо количество калории, също не е вярно. Китчин смята, че това действително би могло да увеличи загубата на калории, но не и да повлияе чак до такава степен, че да пием студена вода всеки ден.

Лошата новина за всички, които искат да отслабнат, е, че на първо време трябва да се намали количеството приети калории за ден. Наблегнете на супите, плодовете и зеленчуците,съветват експертите.

Коментирай »
Още по темата
Кога и колко вода да пием, за да сме здрави и в добра форма Кога и колко вода да пием, за да сме здрави и в добра форма
Сухият зимен въздух неусетно ни обезводнява Сухият зимен въздух неусетно ни обезводнява
Не чакайте да ожаднеете, за да пиете вода Не чакайте да ожаднеете, за да пиете вода
Упражнения за по път Упражнения за по път
Отслабване след 30: Какво трябва да знаем Отслабване след 30: Какво трябва да знаем
Храненето пред телевизора води до затлъстяване Храненето пред телевизора води до затлъстяване
Стройни и красиви с доза утринна светлина всеки ден Стройни и красиви с доза утринна светлина всеки ден
Авокадо преди обяд за стройна фигура Авокадо преди обяд за стройна фигура
Спанакът предпазва от затлъстяване Спанакът предпазва от затлъстяване
Препоръчваме още
Разпознай дали е верен по чертите на лицето му Разпознай дали е верен по чертите на лицето му
АНКЕТА: Използваш ли GPS навигация, докато шофираш? АНКЕТА: Използваш ли GPS навигация, докато шофираш?
ТЕСТ: Умееш ли да се забавляваш? ТЕСТ: Умееш ли да се забавляваш?
„Завист и благодарност” и други трудове 1946-1963" на Мелани Клайн (предложение за четене) „Завист и благодарност” и други трудове 1946-1963" на Мелани Клайн (предложение за четене)
„Стигнахме ли вече?“ – най-забавният пътеводител за българския родител от фуриите „Майко мила“ (предложение за четене) „Стигнахме ли вече?“ – най-забавният пътеводител за българския родител от фуриите „Майко мила“ (предложение за четене)
Един неслучаен пътник – вдъхновяващата история на Свежа Дачева за пътя към дома Един неслучаен пътник – вдъхновяващата история на Свежа Дачева за пътя към дома
Съветите на педиатъра: Как да се погрижим за болното дете   Съветите на педиатъра: Как да се погрижим за болното дете  
Предложение за четене: „Тя, която трябваше да умре” Предложение за четене: „Тя, която трябваше да умре”
Защо се плезим, когато се концентрираме? Защо се плезим, когато се концентрираме?
Смразяваща история: „Зимен гроб“ от Питър Мей (предложение за четене) Смразяваща история: „Зимен гроб“ от Питър Мей (предложение за четене)
Тема табу: Защо пациенти с хемороиди търсят съвет директно в аптеката   Тема табу: Защо пациенти с хемороиди търсят съвет директно в аптеката  
Нерешителността като начин на живот: Как да се преборим и да си върнем контрола Нерешителността като начин на живот: Как да се преборим и да си върнем контрола
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби