снимкa: sxc.hu

Ново изследване на американски учени показва, че утринната светлина е изключително лесен и ефикасен метод да поддържаме фигурата си в добра форма.

Достатъчно е да станете малко по-рано от обикновено и да отделите време, за да се насладите утринната светлина.

В изследването взели участие 54 доброволци. То показва, че най-фините от тях не правят нито повече упражнения за форма, нито ядат по-правилно от другите. Единственото, което ги различава, е че се излагат повече на естествена светлина рано сутрин.

Колкото повече човек е изложен на утринна светлина, толкова по-нисък е индексът на телесната му маса, отбелязва д-р Катрин Рейд, професор във факултета по медицина "Файнбърг" на Нортуестърн юнивърсити, която е съавтор на изследването.

След едноседмично наблюдение със специален апарат на китката на участниците, показващ колко време са изложени на утринна светлина, резултатите показали, че излагането на утринна светлина влияе върху теглото на хората, независимо какво ядат, колко спят, колко се движат или на колко години са.

Дори и само 20-30 минути между 8.00 и 12.00 ч. са достатъчни за благотворен ефект върху индекса на телесна маса на човек.

Коментирай >