снимки: pexels.com

С покачването на температурите и падането на дебелите дрехи натрупаните килца си личат все повече. Ако си от жените, които цял живот се борят с наднорменото тегло, много добре знаеш, че когато си на 20 отслабваш по-бързо и лесно. След 30 играта загрубява, но и ние ставаме по-корави, така че ето някои от основните правила. 

Не очаквай чудо - няма да стане с магическа пръчка, никога не е ставало, няма и шанс да се случи. Отслабването е режим, начин на живот, особено след 30-те, когато всичко е по-трудно. 

Бъди постоянна - пет дни интензивен глад няма да доведе до нищо. След 30 е по-добре да заложиш на балансирано хранене. Досадно е, защото е в дългосрочен аспект, но пък и ограниченията не са толкова големи. Храни се здравословно, бавно, редовно и наблягай на качествената храна. Да, така и резултатите ще са бавни, но ще са трайни. 

Последен шанс - влез бързо във форма за лятото

Преброй си калориите - Ако здравословното хранене ти идва в повече, опитай с броенето на калории. Онлайн лесно ще намериш калкулатор за калории, който ще изчисли колко точно енергия от храна трябва да приемаш. Опитай да се придържаш към тази цифра и ще има резултат. Ще се изненадаш и колко много излишни калории поемаш под формата на ненужни глезотии. 

Най-калоричните храни и напитки, за които не знаем

Хапвай разделно - отново изпитан режим, с който се сваля - бавно, но сигурно. Малко е сложен за изпълнение, но ако успееш да си го наложиш като начин на живот ще се чувстваш много по-добре. Можеш да избереш 90-дневната диета или разделно хранене под каквато и да е друга форма. 

Ограничи храненето вечер - друг трик, с който можеш да хапваш вкусно и неограничено, но само през деня. Измисли си час, след който да не ядеш и потърси занимания, с които да компенсираш липсата на вечеря. В началото ще имаш нужда. Не е задължително да е само домакинската работа, за която гарантирано ще имаш много време. Може да започнеш ново хоби - учене на език, танци или спорт. 

Храненето само вечер води до тлъстини около корема 

Движението е изключително важно. Дали ще се запишеш на спорт или ще избереш да го практикуваш вкъщи, или ще тичаш сутрин, или ще ходиш пеша до работа...Изборът е твой. Гарантирано е, че ще се чувстваш по-добре. А и нека си го признаем - след 30 няма как да отслабнем само с хранителен режим или само със спорт. Ще трябва да комбинираме и от двете. Успех :) 

И още за килограмите: 

Отслабването става с кратко, но интензивно натоварване

Да прикрием излишните килограми

Месеците, в които се качват най-много килограми

Той не знае дали си дебела

Коментирай >