снимка: pixabay.com

Лято, слънце, плаж... Това е времето на жаркото слънце, дългите дни и по-оскъдните дрехи.

Това обаче е и времето на диетите, изтощителното гладуване и лишенията… Истинско изпитание за вашето търпение и воля.

Когато сме на диета, имаме усещането, че целият свят около нас се е изпълнил с примамливи изкушения, целящи да провалят строгия ни хранителен режим.

Пет храни и напитки, с които да стопим мазнините около корема

Е, стига вече! Тук сме направили списък на нещата от ежедневието, които подпомагат спазването на здравословен хранителен режим и няма да ви създават пречки при постигането на желаните мерки.

Телевизорът

Вярвате или не, телевизорът е едно от нещата, които могат да ви помогнат да се придържате към вашата диета. Обикновено гледането на телевизия се свързва със седене на едно място и консумиране на вредна храна като чипс, пуканки и други. Това обаче не винаги е така.

Защо е важно да се храним бавно и да дъвчем дълго?

Има цял куп телевизионни програми, които излъчват денонощно упражнения, които може спокойно да правите вкъщи. Ако пък случайно не сте спортен тип, може да си пуснете някой музикален канал и да се поразкършете в ритъма на музиката. Такъв тип дейности определено подпомагат всяка диета и освобождаването от излишните килограми.

Приятелите

Близкият кръг от приятели играе изключително важна роля. Винаги е добре, когато някоя приятелка е на същата диета като вас или пък когато излизате с хора, които се хранят здравословно.

Пет генерални заблуди относно здравословното хранене

Така няма опасност хранителният ви режим да бъде нарушен, нито пък постоянно ще гледате към чиниите на вашите приятели, за да видите какви вкусотии има там. Ако пък някои от вашите приятелки са изпробвали същата диета като вас, още по-добре. Те ще могат да споделят опит и да ви насърчават в процеса на отслабване.

Свежите зеленчуци

Едва ли има нещо, което би могло да насърчи една диета по-добре от вкуса на пресните  и свежи зеленчуци. Особено през горещ сезон като лятото е по-здравословно човек да консумира свежи салати и сочни плодове, отколкото ястия с неясен произход, приготвени в заведения за бързо хранене.

Най-вкусните храни с малко калории

Така че, забравете за сандвичите и полуфабрикатите и бързо се отправете към пазара за зеленчуци. Гарантираме ви, че нещата, които се предлагат там ще ви донесат много по-голяма вкусова, а и зрителна, наслада.

Коментирай >