снимки: esky.bg

Европа е континент, изпълнен с прекрасни забележителности и възможности за очарователни ваканционни дни. Където и да отидем на стария континент, ще ни посрещнат куп интересни места и вълнуващи истории, но има дестинации, към които може да се добави и още нещо. И това е дозата адреналин, която всеки турист, озовал се на територията им, ще има възможността и удоволствието да получи. Онлайн туристическа агенция eSKY.bg представя няколко от най-известните скоростни влакчета в Европа, които като нищо могат да се превърнат в повод за една кратка почивка с огромна добавена стойност – а именно висок адреналин и незабравими емоции.

Черната Мамба, Фантазияленд, Германия

Това влакче с африканска тема в заглавието и екстериора е струвало на създателите си рекордните 11 млн. евро. Годината на завършването му е 2006 г., а типът му е обърнато влакче. Обърнато означава, че отделните вагончета се движат и под релсите. Изживяването е потресаващо и е за особени ценители на екстремните усещания.

Отново в Германия е и Сребърната звезда, в т.нар. Европа парк. Тя се издига на 73 м над равнището на земята. Съоръжението извозва 1750 човека на всеки час, в серия от изкачвания и спускания с далеч не скромните 130 км/ч.

Забвение (Oblivion) – Олтън Таурс, Великобритания

Отворено преди повече от тринадесет години (през 1998 г.), Oblivion е първото скоростно влакче не само в Европа, но и в света, което спуска жадните за адреналин посетители право надолу (вертикално). И всичко това се случва с над 100 км/ч от височина 54 метра. Към ефекта на спускането се добавя и това, че участниците буквално изчезват в огромна дупка в земята. Рекламните слухове обичат да всяват страх и ужас със зловещото „Някои колички никога не са се върнали оттам...“

Дисниленд, Париж, Франция

Далечният братовчед на оригиналната планина Space Mountain в щата Флорида, се намира в Париж и също има с какво да се похвали. Това е първият „ролъркоустър“, който използва музика на борда си. Освен това е и единственият, който има няколко преобръщания, и за 17 години е останал сред най-популярните туристически атракции в Европа. Това е и мястото, до което можете да се сдобиете с най-евтините самолетни билети.

Коментирай >