Киев е най-евтината туристическа дестинация за 2014 година

Най-скъпият за посещение град се оказва Цюрих

25 февруари 2014
Киев е най-евтината туристическа дестинация за 2014 година

снимка: eSKY.bg

Често чуваме етикетите „евтина“ или „скъпадестинация, когато става дума за туризъм. В повечето случаи обаче трудно можем да дадем прецизна обосновка на тези определения. Ето защо, онлайн туристическа агенция eSKY.bg представя най-евтините туристически дестинации за 2014 г., позовавайки се на проучване на американски сайт за бюджетни пътувания.

В класацията влизат 124 от най-популярните световни дестинации. В основата на подреждането й стои специфичен индекс, изразен в евро, който се формира на база следните дневни разходи в съответната дестинация:

- Легло в евтино, но прилично общежитие
- 3 хранения
- 2 превоза с градски транспорт
- 1 културно мероприятие
- 3 евтини бири

Както може да се очаква, Азия доминира евтината част на списъка с първите 11 места, докато Европа е по-силно представена в дъното на класацията. Първо място заема Покхара в Непал. Горепосоченият индекс в живописния град е около 10,4 евро. Челната тройка допълват Ханой във Виетнам и Чианг Май в Тайланд.

Според анализа на eSKY.bg, най-евтината дестинация за българските туристи е Киев. По ирония на съдбата, украинската столица се оказва най-изгодна за българите тази година, взимайки предвид не само разходите за престой, но и тези за самолетни билети. В момента билет до Киев, и то в периода около Великден, може да ви излезе под 20 евро. Киев попада на 19-то място в общата класация с индекс на дневен разход от 18,4 евро. Точно след него се нарежда и София с 18,9 евро. Сред другите по-евтини туристически дестинации са Букурещ, Будапеща, Истанбул и Варшава.

Най-скъпият за посещение град се оказва Цюрих с индекс от 88.9 евро. В дъното на класацията попадат още Стокхолм, Осло, Венеция, Ню Йорк, Лондон, Каракас, Хелзинки, Копенхаген, Брюксел и Амстердам. За някои от тези градове обаче скъпият престой може да бъде компенсиран с по-евтините самолетни билети, посочва eSKY.bg
 

Коментирай »
Още по темата
Лондон е най-популярната дестинация при пътуване със самолет (СНИМКИ) Лондон е най-популярната дестинация при пътуване със самолет (СНИМКИ)
Най-популярната дестинация за меден месец Най-популярната дестинация за меден месец
Цената е първото нещо, за което мислим при пътуване Цената е първото нещо, за което мислим при пътуване
Екстремно пътуване из Европа Екстремно пътуване из Европа
Как да минимизираме разходите си при пътуване Как да минимизираме разходите си при пътуване
Препоръчваме още
„Рафаело“ от Франческо Фиорети, автор на „Тайната библиотека на Леонардо“ (предложение за четене) „Рафаело“ от Франческо Фиорети, автор на „Тайната библиотека на Леонардо“ (предложение за четене)
Бебетата започват да учат език преди раждането си? Бебетата започват да учат език преди раждането си?
Време е да укрепим връзката: 6 идеи за съвместни хобита, които да практикуваме с любимия човек Време е да укрепим връзката: 6 идеи за съвместни хобита, които да практикуваме с любимия човек
Седемте най-големи страхове на мъжа в една връзка  Седемте най-големи страхове на мъжа в една връзка 
Предложение за четене: „Загадките на безумието“ от Исмаил Кадаре Предложение за четене: „Загадките на безумието“ от Исмаил Кадаре
ТЕСТ: Защо все още си необвързана? ТЕСТ: Защо все още си необвързана?
Изневери, корупция, скандали, жажда за власт: „В тесен кръг“ на Вивека Стен (предложение за четене) Изневери, корупция, скандали, жажда за власт: „В тесен кръг“ на Вивека Стен (предложение за четене)
Той харесва ли ме или само си въобразявам: 6 признака, че си пада по теб Той харесва ли ме или само си въобразявам: 6 признака, че си пада по теб
Паяците губят зрението си, когато гладуват Паяците губят зрението си, когато гладуват
Предложение за четене: „Единайсетият час“ от краля на детективския роман Джеймс Патерсън Предложение за четене: „Единайсетият час“ от краля на детективския роман Джеймс Патерсън
За какво служат белите петна по крилата на пеперудите монарх? За какво служат белите петна по крилата на пеперудите монарх?
Как твърдата храна ни помага да отслабнем Как твърдата храна ни помага да отслабнем
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби