Съветите на астролога Венета Матева: Луната и Слънцето имат какво да ти кажат  

Венета Матева разкрива и своята вдъхновяваща история за пътя от корпоративния свят до личната житейска мисия

Надя Хамдан
Съветите на астролога Венета Матева: Луната и Слънцето имат какво да ти кажат  

Photo credit: Личен архив 

Каква е нашата мисия в живота, кои са силните и слабите ни страни, кои периоди са подходящи за големи промени, как планетите влияят на характера ни? Това са само малка част от въпросите, на които астрологията може да отговори, стига да знаем как да попитаме.

Днес потърсихме отговори от един човек, който със сигурност го знае. Венета Матева се занимава с астрология от осем години, а от 2019 година провежда и курсове за начинаещи и напреднали астролози. В интервю за Venera.bg тя разкрива подробности от книгата си „Животът между кармата на Луната и мисията на Слънцето“, от професионалния си опит и от личния си живот.  

Слънцето, Луната и техните домове

Венета споделя, че се е вдъхновила да издаде този наръчник, защото няма достатъчно достъпна информация за планетите като израз на нашия живот – как те определят правилните за нас занимания, спорт, каква е емоционалната нагласа на Луната и как Слънцето определя нашата мисия чрез конкретни подходящи професии. Тя описва освен двете небесни тела по знаци от Овен до Риби, така и тяхното разположение по домове. Разкрива, че спрямо разположението на всеки дом, ние получаваме допълнителна информация защо сме избрали, да речем, да имаме Луна в Овен – къде енергията на Овена, която е сила, власт и енергия, може да бъде вложена, в какви занимания, в какви професии да я употребим, за да се чувстваме щастливи и да нямаме усещането, че нашата енергия се разпилява в пространството. Матева обаче е категорична: „Не бива да разграничаваме хората на 12 зодии и да кажем – тука има едни хора с 12 вида мисия“. Разположението на Луната и Слънцето по знаци и домове оказва влияние върху всичко това.

Специалистът дава и пример за това какво представляват домовете в астрологията – „Това е като различните домове на хората. Всеки по различен начин е обзавел своя дом, всеки има различно мислене, ако има свои дечица, как да ги възпитава. И реално нашите планети се явяват като дечица в определените домове. Аз съм описала как домът ги възпитава, на какво ги учи, какво ги кара да правят и да мислят.“

Астрологията от А до Я оживява в „Животът между кармата на Луната и мисията на Слънцето“ от Венета Матева (предложение за четене)

Венета Матева разкрива, че в консултациите си много често среща хора, които са изгубили пътя си, тепърва го търсят или пък са на правилния си път, но не са уверени в него. Основна тема в консултациите е именно това – човек да разбере в какво наистина е добър. Може да има дарба да рисува, да пее, да усеща хората, да ги предразполага или да бъде емпат. Всичко това е дарба, но е възможно да не знаем за нея, казва астрологът. И дава пример: „Много често хората се чудят защо околните ги харесват или им споделят. Те не могат да си го обяснят, не мислят, че това им е силата. И аз искам с тази книга да открия тези неща на четящия и той да разбере, че да, наистина това му е силата и тя идва отнякъде. Ако аз умея да спечелвам вниманието и доверието на хората, аз бих могла тази дарба, това умение да го развия в психологията или дори да го ползвам като хоби“, казва още Матева.

Когато изгубим смисъла и пътя

Специалистът споделя, че често се среща с хора, които са минали 50-те години и са изгубени и нещастни. Те смятат, че животът им не е протекъл както искат, не се чувстват щастливи и реализирани. Много често ние изглеждаме перфектни за околните, имаме работа, имаме семейство, изглеждаме добре и никой не знае какъв процес протича в нас, подчертава Матева. На консултациите хората се разкриват, разказват за онова, което преживяват и после заедно търсят пътя си, който би им донесъл удовлетворение. Понякога е нещо много мъничко, казва астрологът – понякога е нужно просто да отидеш на някой курс, да се запознаеш с нови хора, да започнеш да рисуваш, да пишеш. Понякога това е напълно достатъчно човек да намери онова пъзелче, което му липсва.

Матева дава и съвет към хората, които се разпознават в това описание:    

Никога не трябва да забравяме, че нашето слизане тук, на Земята, не е случайно и не е напразно, категорична е тя. И допълва: „Всеки ден ни е подарък, всеки ден е време и възможност да направим нещо за себе си. Аз, ти и всеки вероятно се е сблъсквал с тази стена, до която стигаме, и си казваме – „не, омръзна ми, нямам сили, не искам, не виждам смисъл, всичко е загубено.“ Всички имаме такива моменти и просто, когато се намираме там, на дъното, трябва да знаем че това е един момент, дошъл, защото сме прекалили в работа, в мисли, в прегаряне, емоционално сме се разпилели някъде. Това преминава. Никой не трябва да си мисли, че моментното му състояние ще бъде вечно“, казва Матева.

По думите ѝ астрологията помага много в такъв момент, защото тя определя цикли от нашия живот. Може човекът да е под влиянието на прогресивна Луна, например, и тя да определя начина, по който се чувства. „Тогава той идва на консултация и разбира защо, спира да се чувства виновен, не обвинява околните, знае откъде идва това състояние и знае какво да прави с него. Знае, че когато Луната му е в Скорпион, той може да прекрати вредни навици, може да започне спорт, може да спре тютюнопушенето, трябва да си изчисти и да си изхвърли гардероба, трябва да промени начина си на хранене... И това са 2 години и половина, в които ние можем тотално да се променим и да постигнем неща, които в другия период не можем“, разкрива още Матева.  

Плутон във Водолей и останалите значими събития, които ни влияят   

Астрологът споделя, че когато прави прогнози, започва анализа на хороскопа  именно от най-бавната планета, която в случая е Плутон. Тя казва какво предстои да ни се случва в следващите 2, 3 до 20 години. Сега Плутон влиза във Водолей и ще остане там 20 години. Матева онагледява как ни влияе Плутон, в комбинация с Луната и останалите ни лични планети:

Ако на някой му предстои преместване в друга държава, смяна на професия, покупка на имот, наемане на квартира, няма как Плутон да предопредели такова събитие, защото той е много бавна планета, казва астрологът и дава личен пример: „На мен Плутон, Сатурн, Юпитер – всички бяха в моята Луна, която е свързана с емоциите, управлява целия ни хороскоп. Всичките тези планети – големи, тежки, бяха върху Луната ми през 2020 година и знам как самият Плутон влияе емоционално. Той тръгва напред и просто ставаш един ден, два, три дни и си мислиш – не ми харесва тук, имам желанието, имам настроението да променя начина си на живот с преместване на друго място. Обаче Плутон се връща, оттегля се и ти си казваш – бе какво друго място, имам си работа тука, имам си дом, покрив над главата, изплатила съм си кредита, всичко ми е наред, няма да мисля никакви глупост. Хоп, след половин година той отново се връща, вече по-сериозно, пак се връща при теб и това желание да се преместиш и си казваш, чакай да отворя аз да видя каква работа има в чужбина, да видя какви са квартирите, дали имам познат, който живее там… Всичко това протича като процес в рамките на 2, 3 години. И реално тогава, когато ние наистина решаваме да се преместим, Плутон вече е направил точен аспект на нашата планета, точен съвпад или точен тригон, в зависимост от картата, но тогава и останалите планети вече са съгласни с мнението на Плутон“, заключва тя.

Луната е изключително важна, тя е последният спусък дадено събитие да се случи точно днес. Ако Плутон казва в следващите три години на теб ти предстои преместване, ние не можем всеки ден от тези 3 години да се преместваме. Ние се преместваме в рамките на 1 месец, 2 месеца, 3 месеца. Тогава, когато Венера, Марс и Луната ни казват „Точно днес ти си купуваш билет и заминаваш“.

Когато нещо трябва да се случи, всяка планета е организирана в това събитие, но Луната, тъй като е най-бързата, тя ни определя в рамките на около 2 или 3 дни това нещо наистина да се случи. „То може да е заболяване, не дай си Боже, някакъв инцидент, или кандидатстване за работа, или да намерим партньор - сродната си душа, да се срещнем някъде. Просто всички звезди тогава са забъркани, но Луната казва точно в кои два дни това е възможно.“

Пътят на Венета към личната ѝ мисия

Венета Матева разкрива и своята вдъхновяваща история. Тя споделя кога и как е разбрала, че именно астрологията е нейната мисия.  

„Аз съм Скорпион - трудна зодия. Като неин собственик не мога да кажа, че мисията на Скорпиона е много лесна. Банално ще звучи, всички колеги така казват - аз се интересувам от астрология от дете, да, и при мен е така. Преди около 8 години се срещнах с първия астролог, при който ходих, и от там се запалих вече да уча. На мен ми харесва, че тук няма как нещо да ти омръзне. Привлича ме в астрологията, че тя е необятна, супер разнообразна. Обичам хората, обичам да работя с хора, не ме натоварва това, разбира се, имам някакъв лимит на умора, но като цяло си обичам работата. Харесвам хората, умея да ги приемам с всичките им недостатъци и някак умея да извличам доброто от всеки и от неговата карта, да видя какво е хубавото, да му го дам, да го презентирам по начин, по който човекът да го усети достъпно и полезно за него самия“, казва Матева.

Тя разказва, че постепенно е направила астрологията своя професия. „Имах период – една година някъде, в която си работех в поредната банка и вечер по кафенета си и правих хороскопи с приятели или някой на някого ме препоръчваше и просто машината някак си се задвижи ми каза „Ти си добра в това, опитай“. Тогава Венета се осмелява да напусне корпоративния свят на банкерството и да даде шанс на призванието си. Споделя, че началото не е било лесно: „Излизаш от един свят, където заплатата ти е гарантирана и не се бориш за нея, получаваш си я на даденото число. Трябваше тепърва да се боря за всичко, но не съжалявам и съм щастлива от моя избор“, заключва Матева.  

Photo credit: Личен архив 

Венета Матева е завършила обучение в школата към Съюза на астролозите – Иван Станчев в класа на Кирил Горанов. Успоредно с това се е квалифицирала и за „медиатор“ към „Професионалната асоциация на медиаторите в България“, нумерология, Таро, традиционната система „РЕЙКИ“ на д-р Микао Усуи и базово ниво „СинергоЕтика“ с присвоена степен „Синергет“ при гранд Мастер учител Ирина Чанкова. От 2017 година работи като астролог, като съчетава с нумерология и Таро. От 2019 година провежда курсове за начинаещи и напреднали астролози. Има две издадени книги - „Сигурна промяна 2020“ и „Животът между кармата на Луната и мисията на Слънцето“. Редовно публикува статии за предстоящите значими звездни събития в сайта си jupiter-astrology.com

Коментирай »
Още по темата
От любов към книгите: „Читателският дневник“ на Теди Богданова, който вкарва ред в хаоса на книгоманите От любов към книгите: „Читателският дневник“ на Теди Богданова, който вкарва ред в хаоса на книгоманите
Слънцето влиза в Телец – време е за разкош Слънцето влиза в Телец – време е за разкош
Венера в Риби идва с любов и вдъхновение: Какво очаква отделните зодии в периода Венера в Риби идва с любов и вдъхновение: Какво очаква отделните зодии в периода
Какво носи март на отделните зодии – хороскопът на Венета Матева Какво носи март на отделните зодии – хороскопът на Венета Матева
Марс влиза във Водолей и променя енергията на Земята Марс влиза във Водолей и променя енергията на Земята
Новолуние във Водолей сбъдва мечтите: Как да отправим желанията си към Вселената Новолуние във Водолей сбъдва мечтите: Как да отправим желанията си към Вселената
Със звездите през февруари: Астрологичната прогноза на Венета Матева Със звездите през февруари: Астрологичната прогноза на Венета Матева
Астрологията от А до Я оживява в „Животът между кармата на Луната и мисията на Слънцето“ от Венета Матева (предложение за четене) Астрологията от А до Я оживява в „Животът между кармата на Луната и мисията на Слънцето“ от Венета Матева (предложение за четене)
Тайните на астрологията: Разбери коя планета те управлява и ще научиш нещо за себе си   Тайните на астрологията: Разбери коя планета те управлява и ще научиш нещо за себе си  
Психосоматиката и болестите – 10 симптома, чрез които тялото ни алармира за проблем Психосоматиката и болестите – 10 симптома, чрез които тялото ни алармира за проблем
Препоръчваме още
Журналистът Гидиън Рахман изследва връзките между съвременните диктатори в „Епохата на автократите“ (предложение за четене) Журналистът Гидиън Рахман изследва връзките между съвременните диктатори в „Епохата на автократите“ (предложение за четене)
3 секс пози, в които ще се влюбиш 3 секс пози, в които ще се влюбиш
Бързо, лесно, вкусно: Оригинална идея за вечеря с картофи и мляно месо Бързо, лесно, вкусно: Оригинална идея за вечеря с картофи и мляно месо
Гладът увеличава желанието за секс Гладът увеличава желанието за секс
9 признака, че иска само секс 9 признака, че иска само секс
 „Изповедта на един назадничав хетеросексуален мъж“ от Фредерик Бегбеде (предложение за четене) „Изповедта на един назадничав хетеросексуален мъж“ от Фредерик Бегбеде (предложение за четене)
Фастинг или интервално гладуване: Какво представлява, как действа и подходящо ли е за всеки? Фастинг или интервално гладуване: Какво представлява, как действа и подходящо ли е за всеки?
Най-здравословните горчиви храни в света Най-здравословните горчиви храни в света
Кои са най-неуверените във външния си вид жени? Кои са най-неуверените във външния си вид жени?
В мрежата на „Паяка“ (предложение за четене) В мрежата на „Паяка“ (предложение за четене)
Големи котки се радват на свободата (ВИДЕО) Големи котки се радват на свободата (ВИДЕО)
Кралят на аукционите: Картините на Пабло Пикасо се продават за стотици милиони Кралят на аукционите: Картините на Пабло Пикасо се продават за стотици милиони
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби