Тайните на астрологията: Разбери коя планета те управлява и ще научиш нещо за себе си  

Астрологът Ники Момчева разкрива основните качества спрямо асцендента и деня от седмицата, в който сме родени  

Тайните на астрологията: Разбери коя планета те управлява и ще научиш нещо за себе си  

Нашият характер се определя от редица фактори. Огромно значение има детството ни, възпитанието, което сме получили, обкръжаващата ни среда и жизненият ни опит.

Освен всичко това, влияние върху нас може да окаже и планетата, която ни управлява. В астрологията има различни начини, по които можем да определим енергията на коя планета притежаваме в най-голяма степен и кои са качествата, които можем да развиваме с лекота. Днес се спираме върху това как денят от седмицата и управителят на хороскопа ни влияят. Всичко по темата разкрива астрологът Ники Момчева в интервю за Venera.bg.

Всеки ден от седмицата се управлява от определена планета, така че денят, в който сме родени ни носи от нейната енергия, разкрива специалистът.

Ето какво казва за нас денят от седмицата, в който сме родени:   

👉 Понеделник е денят на Луната. Тя има различни фази, така че хората, които са родени в понеделник, доста се влияят от фазите на Луната. Също като нея те преминават всекидневно през различни настроения – силни емоции, много чувства. Луната се свързва с майчината енергия, с безусловната любов на майката, с женствеността и с грижата. А хората, които черпят от лунната енергия, са изключително нежни, емпати, състрадателни, с много фина енергия и майчинска любов, насочена към грижа за другите. Хората, родени в първия ден от седмицата, притежават много женствена енергия, те имат голямо въображение и обичат да мечтаят. Тяхната компания е приятна и търсена, защото изключително много предразполагат да можеш да им споделиш всичко. Те са много интуитивни, умеят да творят.

👉 Вторник се управлява от планетата Марс, свързана с гръцкия бог на войната – Арес. Той е войнствен, агресивен, обича борбата. Така че вторник носи неговите черти и ни прави нетърпеливи, дава ни много енергия, нужда от движение и активност. Марс е много целеустремен, той държи на резултата и когато иска нещо, той работи за него.  Затова и родените във вторник са точно такива натури - изключително борбени, много енергични и смели хора с огнен характер. Те преследват целите са и са амбициозни. Това са хората на промяната, те не се страхуват да предприемат действия и постигат резултати.

👉 Сряда е планетата на Меркурий. Той се свързва с комуникацията, с общуването и с ума. Така че това са хора, които са изключително интелигентни, имат много знания, обичат да четат и да обработват всякаква информация. Интересуват се от различни сфери и интересни неща.  Меркурий много обича и да пътува, той се свързва с движението, също като Марс. Но докато Марс е активен и борбен, то Меркурий е по-лек и обича просто да пътува.

👉 Четвъртък е на планетата на късмета – Юпитер. Родените в четвъртък са хора, които са с изключително свободен дух, те са приключенци, обичат да изследват нови места и неща. Привлечени са от образованието, самоусъвършенстването, личностното израстване и развитие. Хората, родени в този ден, искат постоянно да разширяват мирогледа си и да учат неща. Те пътуват много и може дори да живеят в чужбина.

👉 Петък е денят на Венера. Родените в този ден са естети, те обичат красотата, хармонията и са творчески настроени. Това са хора, които имат нужда от баланс и красота около себе си. Венера е планетата на любовта, така че родените в петък са хора, които обичат да обичат и любовта е много важна тема за тях. Венера е и планетата на финансите, ценностите и материалните придобивки, така че тези теми също са важни. Хората, които имат от енергията на Венера са много красиви и се стремят към красота навсякъде около тях. Освен това се нуждаят от стабилност в живота си.

👉 Събота е денят на Сатурн. Сатурн е планетата на уроците, на кармата, на мъдростта, зрелостта и отговорността. Тя ни прави много справедливи, успешни и насочени последователно в това, с което искаме да развиваме. Това е и планетата на отговорностите. Сред останалите теми, които Сатурн носи със себе си, са воля и дисциплина. Сатурн ни кара да изглеждаме изключително авторитетни и е много отговорен.

👉 Неделя е денят на Слънцето. Родените в този ден са слънчевите хора, които имат много зареждаща позитивна енергия и творчески потенциал. Те обичат да са лидери и притежават лидерски качества. Тези хора са звезди и носят със себе си блясък. Те винаги са център на вниманието и разпръскват заряд, заразяват с любов, възхищават с визията си и поведението си и будят респект. Те са много харизматични и дори и да не искат, винаги са под светлините на прожектора.  

Друг начин, по който можем да открием своята планета, е като разберем кой е нашият управител. Управителят на хороскопа се определя не спрямо зодията, а спрямо асцендента. Той дава много информация за нас, която специалистите извличат от наталните ни карти, като изчисляват къде е поставен управителят – по дом, по знаци и по аспекти. 

Той дава много важна характеристика за нас. За да го анализираме добре, трябва да имаме познания по астрология, разказва още Ники Момчева. Тя разкрива най-общата информация, която можем да извлечем за управителя си спрямо асцендента.  

Ето какво казва за нас асцендентът: 

Асцендент Овен се управлява от Марс. За хората с този асцендент важи същото като за тези, родени във вторник. Планетата Марс се свързва с гръцкия бог на войната – Арес. Той е войнствен, агресивен, обича борбата. Така че този асцендент Овен носи неговите черти и ни прави нетърпеливи, дава ни много енергия, нужда от движение и активност. Марс е много целеустремен, той държи на резултата и когато иска нещо, той работи за него. Затова и хората с асцендент Овен са точно такива натури - изключително борбени, много енергични и смели хора с огнен характер. Те преследват целите са и са амбициозни. Това са хората на промяната, те не се страхуват да предприемат действия и постигат резултати.

Асцендент Телец се управлява от Венера. За хората с този асцендент важи същото като за тези, родени в петък. Те са естети, обичат красотата, хармонията и са творчески настроени. Това са хора, които имат нужда от баланс и красота около себе си. Венера е планетата на любовта, така че хората с асцендент Телец, са хора, които обичат да обичат и любовта е много важна тема за тях. Венера е и планетата на финансите, ценностите и материалните придобивки, така че тези теми също са важни. Хората, които имат от енергията на Венера, са много красиви и се стремят към красота навсякъде около тях. Освен това се нуждаят от стабилност в живота си.

Асцендент Близнаци се управлява от Меркурий. Меркурий е наричана планетата на Хермес – гръцкия бог, който се свързва с предаването на информация, пратеника на боговете. Темите на хората с този управител са общуване, комуникация, начин на мислене, ум. Това са хора, чиито ум постоянно е някъде. Те винаги мислят, анализират, събират информация и притежават много енергия. Те трябва да спортуват, за да могат да балансират нуждата от постоянни мисловни процеси. Меркурий носи качества, с които тези хора да могат добре да се свързват с другите, да общуват, да пишат, да учат. Те често са журналисти, публични личности, които умеят да предават правилно информацията по лесен и разбираем начин.

Асцендент Рак се управлява Луна. Ако сме с асцендент Рак, сме лунни хора и за нас важи същото като за родените в понеделник. Луната има различни фази, така че хората с този асцендент преминават всекидневно през различни настроения – силни емоции, много чувства. Луната се свързва с майчината енергия, с безусловната любов на майката, с женствеността и с грижата. А хората, които черпят от лунната енергия, са изключително нежни, емпати, състрадателни, с много фина енергия и майчинска любов, насочена към грижа за другите. Те притежават много женствена енергия, имат голямо въображение и обичат да мечтаят. Тяхната компания е приятна и търсена, защото изключително много предразполагат да можеш да им споделиш всичко. Те са много интуитивни и умеят да творят.

Асцендент Лъв се управлява Слънцето. За хората с асцендент Лъв важи същото като за тези, родени в неделя. Това са слънчевите хора, които имат много зареждаща позитивна енергия и творчески потенциал. Те обичат да са лидери и притежават лидерски качества. Тези хора са звезди и носят със себе си блясък. Те винаги са център на вниманието и разпръскват заряд, заразяват с любов, възхищават с визията си и поведението си и будят респект. Те са много харизматични и дори и да не искат, винаги са под светлините на прожектора.  

Асцендент Дева се управлява от Меркурий. За хората с този асцендент важи същото като за родените в сряда. Меркурий се свързва с комуникацията, с общуването и с ума. Така че това са хора, които са изключително интелигентни, имат много знания, обичат да четат и да обработват всякаква информация. Интересуват се от различни сфери и интересни неща.  Меркурий много обича и да пътува, той се свързва с движението, също като Марс. Но докато Марс е активен и борбен, то Меркурий е по-лек и обича просто да пътува.

Асцендент Везни се управлява от Венера. За хората с този асцендент важи същото като за родените в петък. Тези хора са естети, те обичат красотата, хармонията и са творчески настроени. Те имат нужда от баланс и красота около себе си. Венера е планетата на любовта, така че всички, които черпят от енергията ѝ, са хора, които обичат да обичат и любовта е много важна тема за тях. Венера е и планетата на финансите, ценностите и материалните придобивки, така че тези теми също са важни. Тези хора са много красиви и се стремят към красота навсякъде около себе си. Освен това се нуждаят от стабилност в живота си.  

Асцендент Скорпион се управлява от Плутон (старият управител е Марс). Затова и Скорпион, въпреки че е водна зодия, има толкова огнен нрав. Плутон е планетата на трансформациите и промяната и носи много дълбочина, интуиция и сила. Хората с енергията на тази планета, могат да влияят силно на околните. Те са много добри психолози и като рентген гледат през другите и виждат всичко за тях. Плутон е планетата на прераждането, възраждането, регенерацията и трансформацията. Така че хората с този асцендент ще преживяват големи обрати, кризи и трансформации в живота си. Те винаги ще се интересуват от скритите, по-тайните неща, ще обичат да анализират, да дълбаят и да стигат до истината.  

Асцендент Стрелец се управлява от Юпитер. Тази планета се свързва с лекотата и възможностите. Това е планетата, която управлява далечните пътувания, ученето, образованието, висшето образование, духовното и вярата. Хората с асцендент Стрелец се интересуват от духовни практики и учения, самоусъвършенстване, личностно развитие и израстване. И все пак това е планетата на късмета, така че това са късметлии и много позитивни хора.

Асцендент Козирог се управлява от Сатурн. За хората с този асцендент важи същото като за хората, родени в събота. Сатурн е планетата на уроците, на кармата, на мъдростта, зрелостта и отговорността. Тя ни прави много справедливи, успешни и насочени последователно в това, което искаме да развиваме. Това е и планетата на отговорностите. Сред останалите теми, които Сатурн носи със себе си, са воля и дисциплина. Сатурн ни кара да изглеждаме изключително авторитетни и е много отговорен.

Асцендент Водолей се управлява от Уран (старият управител е Сатурн). Уран е планетата на резките, неочаквани промени, на бъдещето и на новата енергия. Хората с този асцендент са свободолюбиви, те са революционери и бунтари. Те не се вписват в граници. Къде е поставена планетата ще ни покаже и къде ще изразяваме тези качества, уточнява Ники Момчева. Домът на управителя на хороскопа показва сферата, в която чертите на дадената планета са най-силно изразени.

Асцендент Риби се управлява от Нептун (старият управител е Юпитер). Нептун е мистика. Тази планета се свързва с въображението и мечтите, но и със заблудите. Така че хората с асцендент Риби имат склонността често да се филмират и да живеят в заблуди. Тяхната планета им дава много богато въображение, много творческа и креативна енергия.

Ники Момчева е астролог по призвание. Завършила е обучение в школата към Съюза на българските астролози “Иван Станчев”. Изучавала е още кармична астрология, медицинска астрология и психосоматика. Ники продължава задълбочено да черпи нови познания в астропсихологията, нумерoлогията, медицинската астрология и холистичното лечение, както и кристало-терапията. 

Коментирай »
Още по темата
Съветите на астролога Венета Матева: Луната и Слънцето имат какво да ти кажат   Съветите на астролога Венета Матева: Луната и Слънцето имат какво да ти кажат  
Венера в Стрелец ни носи вълнения, приключения и флирт Венера в Стрелец ни носи вълнения, приключения и флирт
Новолуние в Стрелец и ретрограден Меркурий – какво ни готвят звездите Новолуние в Стрелец и ретрограден Меркурий – какво ни готвят звездите
Венера в Скорпион – силни емоции и крайности в любовта Венера в Скорпион – силни емоции и крайности в любовта
Месечен хороскоп за декември: Какво ни готвят звездите за края на годината Месечен хороскоп за декември: Какво ни готвят звездите за края на годината
Пълнолуние в Близнаци – време е да сменим посоката Пълнолуние в Близнаци – време е да сменим посоката
Марс в Стрелец ни носи нови приключения, пътешествия и адреналин Марс в Стрелец ни носи нови приключения, пътешествия и адреналин
Слънце в Стрелец: За какво е подходящ периодът   Слънце в Стрелец: За какво е подходящ периодът  
За паник атаките от първо лице – какво ги отключва и как да ги премахнем завинаги   За паник атаките от първо лице – какво ги отключва и как да ги премахнем завинаги  
Новолуние в Скорпион – време за желания Новолуние в Скорпион – време за желания
Препоръчваме още
Тежка и болезнена менструация: Какво е аденомиоза Тежка и болезнена менструация: Какво е аденомиоза
Какви мъдрости крие „Зодиакът на старите българи“ (предложение за четене) Какви мъдрости крие „Зодиакът на старите българи“ (предложение за четене)
Грифони, еднорози, дракони и една дълго пазена тайна: „Някога имало“ от Кияш Монсеф (предложение за четене) Грифони, еднорози, дракони и една дълго пазена тайна: „Някога имало“ от Кияш Монсеф (предложение за четене)
Кармен Посадас разказва „Легендата за Перегрина“ (предложение за четене) Кармен Посадас разказва „Легендата за Перегрина“ (предложение за четене)
Климатичните промени причиняват по-голям "топлинен стрес" в Европа Климатичните промени причиняват по-голям "топлинен стрес" в Европа
Погребални небостъргачи, хотели за мъртъвци и междузвездни кораби в „Докъде се издигаме в мрака“ от Секуоя Нагамацу (предложение за четене) Погребални небостъргачи, хотели за мъртъвци и междузвездни кораби в „Докъде се издигаме в мрака“ от Секуоя Нагамацу (предложение за четене)
Сексът и зодиите: Какво те прави толкова добра в леглото... според хороскопа Сексът и зодиите: Какво те прави толкова добра в леглото... според хороскопа
Застоял хляб? Няма проблем. Изпробвай тази аматьорска и вкусна рецепта Застоял хляб? Няма проблем. Изпробвай тази аматьорска и вкусна рецепта
Предложение за четене: „Лек за депресията“ от Стивън С. Иларди Предложение за четене: „Лек за депресията“ от Стивън С. Иларди
ТЕСТ: Какъв е твоят цвят според зодиакалния ти знак? ТЕСТ: Какъв е твоят цвят според зодиакалния ти знак?
„Живейте без тревоги“: Уроци от дзенбудисткия монах Шунмьо Масуно (предложение за четене) „Живейте без тревоги“: Уроци от дзенбудисткия монах Шунмьо Масуно (предложение за четене)
ТЕСТ: Колко стара е душата ти? ТЕСТ: Колко стара е душата ти?
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби