Венера в Скорпион – силни емоции и крайности в любовта

Венера в Скорпион може да бъде жестока и хладнокръвна, ако бъде предизвикана

4 декември 2023

© Allexxandar from Getty Images via Canva.com

На 4 декември планетата на любовта Венера навлиза в знак Скорпион и ще остане в него до 29 декември.

✨До скоро богинята на красотата стоеше на своя „трон“ в знак Везни и изразяваше най-силните си качества като баланс, хармония, нежност и дипломация. Тук Венера търсеше своята златна среда и ни накара да бъдем по-умерени. Това разкрива астрологът Ники Момчева. По думите ѝ обаче идва нов период, в който ще бъдем всичко друго, но не и умерени в любовта. Тук енергията на Венера ще бъде крайна – или всичко или нищо, каквото и да става няма да търсим вече компромиса, а ще бъдем готови за решения и да освободим всичко ненужно.

✨Венера в Скорпион е дълбочина, емоция, страст, тук тя иска да усети нещо истинско. При нея чувствата са интензивни и има дълбока потребност от привързаност, лоялност и сигурност, така че дори и да предизвика криза, тя не се страхува да излиза от зоната си на комфорт. Това казва още Момчева и посочва, че през този период емоциите ще са силни. В Скорпион страстта може да се прояви по различни начини – като гореща и завладяваща любов или като експлозия от ярост и ревност.

✨Енергията на Скорпион ще ни помогне да стигнем до дълбоки анализи на взаимоотношенията си – в личен и в бизнес аспект и на повърхността ще излязат важни истини, които ще ни помогнат да видим какво е време да пуснем. Когато Венера е в Скорпион, винаги има някаква доза драматизъм, така че може да очакваме неочакваното, споделя специалистът. Знак Скорпион е тайнствен, мистериозен и потаен, затова и Венера тук ще иска да запази време за себе си. Венера в Скорпион може да бъде жестока и хладнокръвна, ако бъде предизвикана. 

Месечен хороскоп за декември: Какво ни готвят звездите за края на годината

✨До 10 декември Венера е в хармоничен аспект със Сатурн, този период е добър за изясняване и правене на дългосрочни инвестиции. Всички взаимоотношения могат да се възползват от разумен подход и градивен диалог, което да доведе до повече стабилност.

✨От 9 до 13 декември Венера ще бъде в нехармоничен аспект с Юпитер. Момчева съветва да бъдем внимателни, защото през този период може да ни е трудно да се съсредоточим и да бъдем по-небрежни към детайлите. „Внимавайте да не прекалявате във всеки един смисъл – с храна, с алкохол или с излишни крайности в емоционален план“, отбелязва астрологът.

✨На 25 декември – Коледа, Венера ще бъде в хармоничен аспект с магичния Нептун, така че моментът е идеален за романтика, мечти, любов и релаксация с любимите ни хора. Освен да фантазираме, този аспект е страхотен за творчески идеи и креативност. Ще бъдем изключително чувствени, емоционални и нежни, така че се възползвайте от този период, съветва още Ники Момчева.  

Личен архив

Ники Момчева е астролог по призвание, завършила е обучение в школата към Съюза на българските астролози “Иван Станчев”. Изучавала е още кармична астрология, медицинска астрология и психосоматика. Ники продължава задълбочено да черпи нови познания в астропсихологията, нумерoлогията, медицинската астрология и холистичното лечение, както и кристало-терапията. Ако искате да научите повече за работата ѝ, интересувате се от годишен хороскоп или искате да разберете как ще ви повлияят всички големи астрологични промени, можете да се свържете с Ники Момчева във Фейсбук страницата ѝ и в сайта astroguidebynm.com.

Коментирай »
Още по темата
Месечен хороскоп за декември: Какво ни готвят звездите за края на годината
Тайните на астрологията: Разбери коя планета те управлява и ще научиш нещо за себе си  
Да разбием митовете за зодиите: Какво е асцендент и как Слънцето и Луната ни влияят
Препоръчваме още
Хората са невероятни :)
6 случая, в които неволно нараняваме околните (и как да спрем)
Пиенето на твърде много течности може да е симптом на рядка форма на хормонален проблем
Ниското кръвно също може да бъде опасно: Тези шест симптома издават хипотонията
Митовете за секса… от научна гледна точка
„Магическите“ гъби могат да бъдат от полза за жените с рак
Предложение за четене: „Лисица“ на Дубравка Угрешич
Да забавим темпото и да се съсредоточим върху простичките неща в живота
Как да предпазим боядисаната коса от жегите
Защо червеното вино предизвиква главоболие?
Откъс от „Епидемиите. Истински опасности и фалшиви тревоги“
Чуваме тишината по същия начин, по който чуваме звуците?
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби