снимка: Morguefile.com

Американски сексолози изчислиха колко секс правят женените двойки, а резултатите могат да накарат всяка мечтаеща си да бъде булка жена да се замисли колко държи на мечтата си. И така според изчисленията на сексолозите след брака двойките правят секс средно по 58 пъти в годината.

Цифрите показват още, че съпрузите прекарват насаме средно четири минути дневно. Останалото време те разпределят между работата, децата и домакинските задължения.

И докато говорим за брак и цифри - 75 процента от браковете нямали шанс да просъществуват след изневяра на някой от партньорите, показва още проучването. В същото време пък около 60 процента от съпрузите са изневерявали поне веднъж на своята половинка.

Шансовете за успешен брак намаляват, когато бракът е сключен преди 25-тата годишнина на участниците и когато жената е по-възрастна от мъжа. Освен това двойките с деца са много по-застрашени от раздяла, отколкото бездетните семейства, тъй като появата на бебе неминуемо увеличава стреса и напрежението между двама души.

И още една интересна статистика за брака и секса - 90% от двойките страдат от намалена сексуална активност след раждането на първото дете, а 20% от партньорите с халки правят секс по-малко от 10 пъти в годината само две години след сватбата.

Коментирай >