снимка: pexels.com 

Замисляла ли си се защо двойките спират да правят секс, коя е причината, която ги отдалечава дотолкова, че да пропуснат креватните си забавления.

Освен чисто здравословните проблеми, които понякога влияят зле на либидото, има няколко психологически проблема, заради които спираме да правим секс с любимия си. Ето кои са и как да ги предотвратим:

Мързел – това е може би най-често срещаната и най-маловажната причина да не правим секс. Дори не става въпрос за умора от тежкия работен ден, а просто мързел. Често двойките избират да вечерят обилно и да си легнат, без дори да се целунат за лека нощ.

Решение: Мързелът е проблем, който се преодолява. Направи усилие и не забравяй, че след това ще си много по-доволна, че си отделила малко време на любовни ласки, отколкото ако не го направиш.

via GIPHY

Рутина – Нека бъдем откровени, сексът е страхотно нещо, но когато го правим с един и същи човек – омръзва. Едни и същи позиции, едно и също легло, един и същи мъж...Често това се оказва дори отблъскващо.

Решение: Инициирай някаква промяна, сподели с любимия си своите фетиши и поискай той да сподели своите. След това си отделете време да ги изпълните. Това със сигурност ще разнообрази сексуалния ви живот.

Сигурност – понякога сериозните връзки ни дават усещане за сигурност и спокойствие. Това усещане влияе както на комуникацията ви и дълбочината на емоционалната ви връзка, така и на сексуалния ви живот, но негативно. Или казано с едно изречение: „Защо да правим секс тази вечер, като можем да го отложим за утре?“

Решение: Сексът не е нещо, което да отложиш. Няма причина да не го правите и тази вечер, и утре или във всеки момент, в който сте в настроение. Не се подвеждайте по измамното усещане за сигурност, а си живейте живота, сякаш няма утре ;)

Ненавист – След тежък скандал мъжете често си представят сдобряването в леглото. Жените обаче добре знаем, че не можем да правим секс с човек, когото ненавиждаме в този момент, на когото сме обидени или който ни е вбесил преди минута.

Решение: Сексът наистина помага за сдобряване, но няма как да бъде добър ако не го искаш достатъчно. Така, че изчакай да ти размине от скандала и после се отдай на нежни ласки ;)

via GIPHY

Проблеми със самочувствието – това можем да го разберем само ако сме жени. Виждала ли си мъж с наднормено тегло, който да се притеснява да прави секс заради килограмите си, да не иска да се съблече гол или просто да не харесва тялото си и това да го държи далече от леглото?

Решение: Бъди мъж в това отношение и забрави за притесненията си, никой не е перфектен, но мъжът, който спи с теб, със сигурност те вижда като перфектна. Спри да отделяш време и мисли за недостатъците си, а се наслаждавай на връзката ви.

Липса на време – Това е често срещам проблем, особено сред работещите хора и най-вече ако работят на смени и се разминават или просто работят много, или на работят на няколко места...Все се случва така, че време за секс не остава.

Решение: Опитай да отделиш от малкото си свободно време да човека до теб, защото само това ще направи връзката ви пълноценна. Ако трябва поговори с него и потърсете начин да отделите повече време за вас двамата.

via GIPHY

Липса на инициативност – каквито и да са причините, в основата на липсата на секс е една друга липса – на инициативност. Тя обикновено идва от мъжете и това е съвсем нормално, защото жената трябва да се чувства желана, преди да се отдаде на разгорещени изживявания. Много е секси когато ние проявяваме инициативност, но това са по-скоро изключения, а не правило.

Решение: Ако мъжът до теб е спрял да те желае или да инициира секс, поговори с него, обясни му, че това ти липсва, отдалечава те от него. Припомни му любимата си история за това как той награбил най-безцеремонно и сте правили страстен секс. Похвали го за уменията му и да се надяваме, че той ще бърза да ти ги припомни ;)

И още секс истории:

3 секс пози, в които ще се влюбиш

6 палави начина да си поискаш секс от гаджето си 

Три причини да правите секс всеки ден

Коментирай >