Магическата формула на д-р Крофорд за перфектното предложение за брак

Д-р Том Крофорд вярва, че неговият метод може да увеличи шансовете за щастлив край

Магическата формула на д-р Крофорд за перфектното предложение за брак

Създадено с DALL·E на OpenAI   
 

Всеки уважаващ себе си романтик търси идеалната възможност да направи предложение за брак. Точно тези мъже ще бъдат много улеснени, ако се запознаят предварително с математическите вероятности за получаване на отговор „Да“, съобщава Мейл онлайн.

Д-р Том Крофорд, математик от Оксфордския университет, вярва, че неговият метод може да увеличи шансовете за щастлив край. Ако следвате тази рецепта за успех, ще си осигурите възможно най-добрия шанс да получите „Да“, казва той.

Неговата формула, базирана на проучване, проведено сред 2000 души, изчислява „оценка на предложението“ (S) от 1 до 100, като 100 е възможно най-близо до „Да“.

Д-р Крофорд препоръчва предложението да се направи по време на романтична вечеря у дома, като отчита няколко променливи величини.

Формулата му за успех се основава на четири ключови фактора -

  • времето на хранене (М),
  • времето на предложението (Т),
  • степента на планиране (Р)
  • и цената на годежния пръстен (С).

Петата бонусна променлива (В) се оценява между 50 и 25 точки въз основа на редица евентуални събития, които могат да се случат по време на романтична вечер у дома.

Магическата формула на д-р Крофорд изглежда така:

S = B + 5(T+M)/2 + 5(C+P)

❤️ Въз основа на анализ на отговорите от анкетата д-р Крофорд препоръчва вечерята да започне в 20:06 ч., като предложението за брак задължително се прави след основното ястие, но преди десерта.

❤️ Оптималната сума, която трябва да похарчите за годежен пръстен, е две и половина месечни заплати, а предложението трябва да се планира от 68 дни - казва той.

❤️ Хората, които се надяват „да има сделка“, могат да увеличат шансовете си за успех, като произнесат прочувствена реч (+8 бонус точки), създадат романтична обстановка с осветление и цветя (+7 бонус точки) и пуснат хубава музика (+5 бонус точки).

❤️ Въпреки това влюбените, които се надяват да съблазнят партньора си, трябва да избягват да проверяват телефона си (-20 бонус точки), да пускат телевизора за фон (-14 бонус точки), да прегорят храната (-10 бонус точки) и да имат деца в къщата (-6 бонус точки).

Четири ключови компонента

Д-р Крофорд обяснява: „За да увеличите максимално точките си за предложение и да постигнете перфектното предложение вкъщи, трябва да се съсредоточите върху четири ключови компонента: времето на хранене, времето на предложението, количеството планиране и цената на годежния пръстен.

❤️ „Проучването показва, че най-добре е да започнете храненето в 20:06 ч., като самото предложение се прави след основното ястие, но преди десерта.

❤️ „За да сте сигурни, че всичко е перфектно в нощта, са ви необходими 68 дни за планиране на предложението, а в идеалния случай бихте похарчили 2,5 месечни заплати за пръстена - въпреки че беше чудесно да се види как повече от една четвърт от анкетираните не се интересуват от цената на пръстена или биха били доволни от това, което партньорът им може да си позволи.

❤️ Освен това трябва да сте сигурни, че музиката е подходяща, да приготвите само най-добрата храна и да произнесете прочувствена реч, за да спечелите благоразположението на партньора си.

❤️ Що се отнася до нещата, които трябва да избягвате, дръжте телефоните изключени и далеч от погледа, оставете децата на детегледачка и не изгаряйте храната!“

Източник: БТА; Мейл онлайн
Коментирай »
Още по темата
Мит или реалност: Прави ли ни бракът по-щастливи и по-здрави? Мит или реалност: Прави ли ни бракът по-щастливи и по-здрави?
5 от най-големите страхове на мъжа в една връзка 5 от най-големите страхове на мъжа в една връзка
Как да разбера дали той е готов за сериозна връзка Как да разбера дали той е готов за сериозна връзка
И заживели щастливо... или не съвсем?! Бракът бил полезен за мъжете, но не и за жените И заживели щастливо... или не съвсем?! Бракът бил полезен за мъжете, но не и за жените
Бракът е полезен за здравето Бракът е полезен за здравето
Бракът докарва четири килограма отгоре Бракът докарва четири килограма отгоре
Бракът е полезен за сърцето Бракът е полезен за сърцето
Бракът и сексът в цифри Бракът и сексът в цифри
Мечтаното предложение за брак Мечтаното предложение за брак
Препоръчваме още
ТЕСТ: Изкусен сваляч ли е любимият ти? ТЕСТ: Изкусен сваляч ли е любимият ти?
ТЕСТ: Звезда ли си? ТЕСТ: Звезда ли си?
Пролетта и очните алергии: Как да ги разпознаем и лекуваме Пролетта и очните алергии: Как да ги разпознаем и лекуваме
„Възхвала на Ханс Аспергер" - разказ за аутизма, любовта, взаимността, отговорността, свободата (предложение за четене) „Възхвала на Ханс Аспергер" - разказ за аутизма, любовта, взаимността, отговорността, свободата (предложение за четене)
Орален секс за настроение Орален секс за настроение
Без мръсни тигани! Бърза, лесна и вкусна рецепта за спагети Без мръсни тигани! Бърза, лесна и вкусна рецепта за спагети
Хазартът и хазартните зависимости: Симптоми, диагноза и лечение Хазартът и хазартните зависимости: Симптоми, диагноза и лечение
Как стигнахме дотук и накъде отиваме: 32 „Дигитални истории“ от Георги Караманев за бъдещето на технологиите (предложение за четене) Как стигнахме дотук и накъде отиваме: 32 „Дигитални истории“ от Георги Караманев за бъдещето на технологиите (предложение за четене)
Съветите на Изи: Кой е най-щадящият начин за изправяне на косата  Съветите на Изи: Кой е най-щадящият начин за изправяне на косата 
Най-високоплатените актьори за 2019 година (СНИМКИ) Най-високоплатените актьори за 2019 година (СНИМКИ)
Тъга, паника, тревожност… ПМС или предменструално дисфорично разстройство Тъга, паника, тревожност… ПМС или предменструално дисфорично разстройство
Защо местата ни в самолета не са едно до друго? Защо местата ни в самолета не са едно до друго?
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби