Филмът „Заличено момче” с участието на Никол Кидман, Ръсел Кроу и Лукас Хеджис е удостоен с 8 награди и 41 номинации/снимки: издателство "Колибри" 

Заличено момче“ проследява пътуването на млад мъж към истинската му самоличност, търпеливото и великодушно преодоляване на травмата и срама, подклаждани от неговото фанатично и тесногръдо обкръжение.

Под натиска на своите родители – баптистки проповедник и домакиня – деветнайсетгодишният студент Гарард Конли бива принуден да се включи в програмата „Любов в действие“ на подкрепяната от църквата конверсионна терапия, която претендира, че „лекува“ хомосексуалността.

В противен случай той ще изгуби семейството, приятелите си и Бог, към когото отправя молитви всеки ден от съзнателния си живот.

Фактологично прецизните описания на вбесяващо нелепата терапия се редуват с лирични абзаци и размисли за любовта и природата на сексуалността.

За автора

Гарард Конли (роден през 1984 година) е американски писател и ЛГБТ активист.

Най-известното му произведение, мемоарната книга „Заличено момче“, е писана по време на престоя му в България през 2016 година, преведена е на повече от десет езика и е филмирана под режисурата на Джоуел Еджертън.

Гарард Конли е автор на подкаста UnErased, в чиито четири епизода с помощта на многобройни интервюта и архивни материали изследва историята на конверсионната терапия в Америка.

Негови произведения са публикувани във в. „Ню Йорк Таймс“, сп. „Тайм“, на уебсайта „Хъфингтън Поуст“, сп. „Вирджиния Куотърли Ривю“ и др. Живее в Ню Йорк със съпруга си и в момента работи над първия си роман.

Заличено момче” се публикува от „Колибри” в партньорство с фондация Сингъл Степ, чиято мисия е да подпомага, мотивира и овластява млади ЛГБТИ хора. Приходите от продажбата на книгата са дарение в подкрепа на единствените цялостни услуги в помощ на ЛГБТИ младежи в България, предоставяни от Сингъл Степ.

Филмът „Заличено момче” е удостоен с 8 награди и 41 номинации, включително номинации за Златен глобус за най-добра авторска песен и за най-добър актьор в драматичен филм (Лукас Хеджис).

Лентата с участието на Никол Кидман, Ръсел Кроу и Лукас Хеджис е част от конкурсната програма на CineLibri 2019 и ще бъде представен в присъствието на Гарард Конли в София (6 октомври), Варна (7 октомври), Бургас (8 октомври) и Пловдив (9 октомври). За допълнителна информация следете уебстраницата на фестивала www.cinelibri.com.

Коментирай >