„Японската революция в грижата за кожата“, издателство "Колибри" 

Японската революция в грижата за кожата“ на Чизу Саеки е първото ръководство за жени от всякакви възрасти и раси, които искат да имат красива кожа като на японките, но не желаят да харчат много пари за козметични продукти и процедури.

Читателите ще се запознаят с уникални процедури за овлажняване на кожата, масажи за активиране на лицевите мускули, натурални и лесни лекове против бръчки, пъпки и черни точки, „топла грижа“ и „хладна грижа“ за успокояване на духа и тялото, водни масажи за енергизиране на кожата и още много други.

Със снимки и инструкции стъпка по стъпка Чизу Саеки показва как да използвате собствените си ръце, за да масажирате лицето си като професионален козметик. Учи ви как да използвате очите си, за да прецените от какво се нуждае кожата ви, както и да не я претоварвате с твърде много козметични продукти. Води ви към прецизна и разумна програма за грижа за кожата, резултатите от която ще ви изумят.

Като следвате съветите ѝ, ще установите, че е възможно да имате хубава кожа на всяка възраст – без да харчите за това цяло състояние.

За автора

Книгите на Чизу Саеки неслучайно са продадени в над 3 милиона екземпляра, а революционните идеи, представени в настоящата, се радват на одобрението на кожните лекари в Япония и по света.

На 24-годишна възраст тя получава лиценз за козметик, работи няколко години в козметичен салон, след което постъпва на работа във френския козметичен гигант „Герлен“.

През 1971 година работата на съпруга ѝ я отвежда в Сан Франсиско, където също се включва в козметичния бизнес, като проучва за Япония американския пазар за нови козметични продукти.

Чизу Саеки е на 42 години, когато съпругът ѝ умира от рак, тя изпада в депресия, в резултат лицето ѝ се състарява. Заема се да възстанови живота си чрез комплексна програма, която усъвършенства през годините и постига феноменален успех.

Три години по-късно Саеки постъпва в „Парфюми Кристиан Диор“ като международен мениджър в сектор обучение с повече от 600 козметици консултанти на свое подчинение. След оттеглянето ѝ от „Диор“ през 2003 година тя издава първата си книга.

Днес Чизу Саеки е президент на собствената си компания „Корпорация Чизу“, която управлява козметичен салон и школа за красота в Токио.

Коментирай >