„Приключенията на Пиляпа, бялото бръмбарче“, издателство "Колибри"

Приключенията на Пиляпа, бялото бръмбарче” е чудесна книга за малки, големи и още по-големи търсачи на приключения.

Книга мъдра и забавна, която ще докосне вашия дух и вашите сърца.

Децата ще се заливат от смях, а възрастните ще се смеят от сърце.

Причудливи и симпатични, персонажите, които бялото бръмбарче Пиляпа среща по своя път, напомнят хора, които сигурно познавате. Паяк-Як, Бухал-Чухал, Нищо-Нещо, Лисица-Умница са само част от пъстрите герои, с които ще се запознаете в приказката. И ако ти, скъпи читателю, срещнеш Пиляпа и станете приятели… Това би било най-хубавото нещо на света!

Бялото бръмбарче Пиляпа си търси приятел… И сигурно ще намери, защото това е голямата му мечта. Автор на книжката е Раймондо Варсано, а приказните илюстрации са дело на Петя Радивчева (Пиетра).

За автора

Раймондо Варсано (Раймондо) има особен стил - звучи хармонично и се чете лесно. Автор е на книгата с разкази „Натам, нанякъде...”, детската книга „Среднощна дъга” и концептуалната книга „Context”.

Награждаван е от Съюза на българските писатели. Превеждан е на английски, руски, френски и чешки език.

Разказите му са публикувани в престижни литературни издания, между които „Литературен фронт”, „Литературен форум”, сп. „Пламък” , сп. „Съвременник”, както и в антологии за съвременна литература в чужбина.

Сътрудничил е на вестника за литературна критика АБВ. През 2019 година на „Моста на влюбените” бе представен съвместният проект с фотографa Маргарита Русева Истории в контекст”, който получи широк медиен отзвук.

Коментирай >