снимка: NOVA

Често във връзките има обич, страст, уважение, но липсва доверие. Понякога е от страна на единия, друг път на другия, но най-лошата комбинация е когато двама души взаимно не си вярват.

Ето няколко доказателства, че във вашата връзка също липсва доверие. Както и няколко съвета, с които да се научите да си вярвате. Тогава отношенията ви ще бъдат много по-хармонични ;)

Ревнувате се – основният признак на липсата на доверие е постоянната ревност във връзката. А тя може да съсипе и най-здравата връзка.

via GIPHY

Решение: Без значение кой от вас двамата е ревнивеца или и двамата, най-дброто решение е да поговорите за проблема и да се опитате да контролирате ревността си.

Проверявате телефона на другия – ужасно лош навик, който не просто руши личното пространство, но и е обиден за другия.

Решение: наложете си да спрете да го правите, ако не помогне, заключвайте телефона си с парола.

Винаги сте готови за най-лошото – той не се обажда, значи не иска повече да е с мен, не ми отговаря на съобщенията, значи е с друга, скарали сте се, значи това ще е краят.

Решение: Опитайте се да бъдете по-позитивни, в крайна сметка един скандал или ден без комуникация, съвсем не означава, че връзката ви е свършила ;)  

via GIPHY

Приятели от противоположния пол – във вашата връзка те са табу, не се гледа с добро око ако някой от вас излиза с хора от противоположния пол. Веднага се прокрадват мисли дали това не е нещо повече от приятелство.

Решение: В 21-ви век сме, всеки може да има каквито приятели си поиска и това да не означава нищо. Подобни ограничения най-много да ви отдалечат един от друг.

via GIPHY

Потайни сте, не споделяте къде ходите, какво правите, как е минал денят ви. И колкото повече единият е потаен, толкова повече и другият губи желание да споделя.

via GIPHY

Решение: Комуникацията е водеща във всяка връзка, няма нужда от тайни и мистерии. Опитайте нещо ново – споделяйте си, може и да ви хареса ;)

И още за капаните във връзките:

Грешките, които убиват връзката

8 компромиса, които ще разрушат връзката ви

Любовта преди и след: Ето как се променят двойките във всяка връзка

Коментирай >