снимка: Форум Филм България 

В началото всичко е прекрасно и вълнуващо. Толкова е хубаво, че не искаш да свършва. Да, повечето връзки започват така.

След това обаче историята се повтаря: точно когато всичко върви гладко и ти най-накрая си спокойна и щастлива с него, той просто си тръгва. Без истинско обяснение или достойна причина. И така поредната връзка приключва. Ето кои са трите най-чести причини мъжът до теб да си тръгне:

Тръпката изчезва

Когато вече няма мистерия, когато се успокоиш и се отпуснеш, отдаваш се на онова усещане за сигурност и спираш да се стараеш, спираш да влагаш в тази връзка.Той също спира да го прави и в един момент му доскучава ужасно много. Дотолкова, че той отива да търси тръпката другаде.

Решение: Никога не приемай връзката си с някого за даденост, не спирай да инвестираш в отношенията ви, прави изненади, остани загадъчна, не разкривай всичко за себе си още в началото.

via GIPHY

Не е готов за връзката, която искаш

Всичко се случва прекалено бързо, а на мъжете това не им понася. Жените си представяме връзката като нещо предначертано – срещаме се, после правим секс, после живеем заедно, сгодяваме се, женим се, деца, семейство...Всичко това може да уплаши мъжете дотолкова, че да изчезнат със 100 км./час.

Решение: Не слагай етикет на връзката ви, изобщо не бързай да я наричаш "връзка", недей да планираш всяко нещо, да се обсебваш от идеята нещата да се случват по определен начин. Пусни се по течението и виж какво ще стане. Така ти ще си по-спокойна, а той няма да избяга ;)

via GIPHY

Спираш му секса

Да, колкото и повърхностно да звучи, това е една от основните причини мъжете да си тръгват. Той може да бъде „на сухо“ и без да е във връзка с теб. Мъжете държат на секса, без него, те се чувстват непълноценни, губят мъжествеността си, а егото им е наранено.

Решение: Не му спирай секса. Няма причина да не го правите, освен ако не искаш – тогава няма смисъл да сте заедно. Не забравяй, че липсата на секс вреди и на двамата в тази връзка.

via GIPHY

И още за мъжете и връзките:

За мъжете, жените, секса и парите или кой трябва да плати сметката

Защо мъжете и жените обичат различно?

Женското поведение, което отблъсква мъжете

Коментирай >