снимка: Форум Филм България

Парите са една от най-чувствителните теми във всяка връзка. Все още остават неизяснени някои основни въпроси. Кой трябва да плати на първа среща? Как трябва да се разпределят финансите в по-напреднала фаза на връзката?

В редица проучвания мъжете споделят, че на първа среща държат да платят те. Това, което прави лошо впечатление обаче, е ако жената дори не предложи да се включи в сметката. Така те ще откажат и ще се почувстват като истински джентълмени.

via GIPHY

В по-напредналата фаза на връзката вече не е подходящо винаги мъжът да плаща. Има два варианта за разпределяне на бюджета:

Всичко се дели на две – пазарували сте за вечеря вкъщи и разделяте сметката по равно.

Редувате се – единият път черпи той, следващият път – ти.

В зависимост от мястото – на вечеря у вас пазаруваш ти, а той носи бутилка вино. На гости у тях вечерята е от него, а десертът от теб.

Важното е да има баланс и да не се получава така, че винаги единият да вади портфейла, докато другият се прави на приятно разсеян ;)

via GIPHY

Бонус съвет: ако мъжът е от онези невероятни джентълмени, които обичат да ти носят закуска след бурна нощ, това не е подходящият момент да предложиш пари за закуската. В случая можеш да приемеш хубавия жест и да се реваншираш с нещо вкусно за вечеря ;)

2
коментара >