Какво не знаем за наденицата: 11 любопитни факти

За първи път наденицата е спомената в „Одисеята“, написана от Омир, преди повече от 2700 години

Какво не знаем за наденицата: 11 любопитни факти

снимки: pexels.com

Наденичките са универсално и любимо ястие за много хора. Те са подходящи за всяко хранене и различни поводи. Приятният им аромат и вкус ги правят привлекателни и предпочитани, особено в днешното забързано ежедневие.

Обикновено се приготвят от свинско или телешко месо, подправени със сол и галета. foodpanda, подбра няколко забавни факти за този неустоим колбас.

Обикновено надениците се правят като се пълнят черва, но понякога тази обвивка може да бъде синтетична

11 октомври е световният празник на пицата с наденица

Най-популярното българско ядене, включващо колбаса е наденица с боб 

За първи път този колбас е споменат в „Одисеята“, написана от Омир, преди повече от 2700 години

Надениците са били основно ядене по време на Втората световна война

Най-дългата наденица е направена в Румъния на 1-ви декември 2014 година

Думата наденица произлиза от латинската дума „салсус“, която означава нещо осолено

Всеки ден 5 милиона британци ядат наденици

Денят, в който се консумират най-много наденици е събота

18% от хората по земята, консумират колбаса за закуска, а 44% за вечеря

83% от колбасите са произведени от свинско месо 

Коментирай »
Още по темата
Яйцата на закуска намаляват апетита през деня Яйцата на закуска намаляват апетита през деня
Създадоха месо за вегетарианци Създадоха месо за вегетарианци
В Япония глобяват, ако не си изядеш яденето В Япония глобяват, ако не си изядеш яденето
Препоръчваме още
Какво привличаш в любовта според си месеца на раждане Какво привличаш в любовта според си месеца на раждане
Андре Токев разкрива подробности от живота си (предложение за четене) Андре Токев разкрива подробности от живота си (предложение за четене)
Седем вредни навика, които пречат на диетата ти   Седем вредни навика, които пречат на диетата ти  
„Тъжна съм и ще изям един бонбон“: Пет техники за справяне с емоционалното хранене „Тъжна съм и ще изям един бонбон“: Пет техники за справяне с емоционалното хранене
Пет начина, чрез които неволно манипулираме околните (и как да спрем) Пет начина, чрез които неволно манипулираме околните (и как да спрем)
Ида планина - вълнуващи приключения по вкуса на всеки пътешественик Ида планина - вълнуващи приключения по вкуса на всеки пътешественик
Как да ядете в самолета без да направите пълен безпорядък Как да ядете в самолета без да направите пълен безпорядък
„Поп, дама, вале“ и „Смях в тъмното“ от Владимир Набоков (предложение за четене) „Поп, дама, вале“ и „Смях в тъмното“ от Владимир Набоков (предложение за четене)
Позата, в която спиш, разкрива какъв си (ВИДЕО) Позата, в която спиш, разкрива какъв си (ВИДЕО)
10 истини за живота от Крис Прентис 10 истини за живота от Крис Прентис
Аматьорска рецепта за лазаня: Неочаквано вкусна от първия опит Аматьорска рецепта за лазаня: Неочаквано вкусна от първия опит
Странни неща се случват в Нощта на Хелоуин Странни неща се случват в Нощта на Хелоуин
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби