Какво не знаем за наденицата: 11 любопитни факти За първи път наденицата е спомената в „Одисеята“, написана от Омир, преди повече от 2700 години
За първи път наденицата е спомената в „Одисеята“, написана от Омир, преди повече от 2700 години
снимки: pexels.com
Наденичките са универсално и любимо ястие за много хора. Те са подходящи за всяко хранене и различни поводи. Приятният им аромат и вкус ги правят привлекателни и предпочитани, особено в днешното забързано ежедневие.
Обикновено се приготвят от свинско или телешко месо, подправени със сол и галета. foodpanda, подбра няколко забавни факти за този неустоим колбас.
Обикновено надениците се правят като се пълнят черва, но понякога тази обвивка може да бъде синтетична
11 октомври е световният празник на пицата с наденица
Най-популярното българско ядене, включващо колбаса е наденица с боб
За първи път този колбас е споменат в „Одисеята“, написана от Омир, преди повече от 2700 години
Надениците са били основно ядене по време на Втората световна война
Най-дългата наденица е направена в Румъния на 1-ви декември 2014 година
Думата наденица произлиза от латинската дума „салсус“, която означава нещо осолено
Всеки ден 5 милиона британци ядат наденици
Денят, в който се консумират най-много наденици е събота
18% от хората по земята, консумират колбаса за закуска, а 44% за вечеря
83% от колбасите са произведени от свинско месо
Коментирай »