снимки: pexels.com

Наденичките са универсално и любимо ястие за много хора. Те са подходящи за всяко хранене и различни поводи. Приятният им аромат и вкус ги правят привлекателни и предпочитани, особено в днешното забързано ежедневие.

Обикновено се приготвят от свинско или телешко месо, подправени със сол и галета. foodpanda, подбра няколко забавни факти за този неустоим колбас.

Обикновено надениците се правят като се пълнят черва, но понякога тази обвивка може да бъде синтетична

11 октомври е световният празник на пицата с наденица

Най-популярното българско ядене, включващо колбаса е наденица с боб 

За първи път този колбас е споменат в „Одисеята“, написана от Омир, преди повече от 2700 години

Надениците са били основно ядене по време на Втората световна война

Най-дългата наденица е направена в Румъния на 1-ви декември 2014 година

Думата наденица произлиза от латинската дума „салсус“, която означава нещо осолено

Всеки ден 5 милиона британци ядат наденици

Денят, в който се консумират най-много наденици е събота

18% от хората по земята, консумират колбаса за закуска, а 44% за вечеря

83% от колбасите са произведени от свинско месо