„Добрата дъщеря“, издателство "Колибри" 

Авторката на световния бестселър „Красиви момичетаКарин Слотър се завръща с майсторски композиран и спиращ дъха трилър, изпълнен с драматични обрати - „Добрата дъщеря“.

Спокойният живот на тийнейджърките Шарлот и Саманта Куин в малък град е съсипан от брутално нападение над дома им, при което майка им умира.

Баща им, известен сред съгражданите си адвокат, е покрусен. Семейството е непоправимо белязано от ужаса и тайните на въпросната нощ.

Двайсет и осем години по-късно Шарлот е тръгнала по стъпките на баща си и също е станала адвокат – съвършената дъщеря. Но ето че Пайквил отново е сцена на насилие и разигралата се трагедия потриса целия град, а Шарлот за пореден път преживява кошмар.

Тя не само е непосредствен свидетел на убийството, но случаят отприщва у нея спомени, които напразно се е опитвала да заглуши. Защото шокиращата истина за престъплението, разрушило семейството ѝ преди толкова години, няма да остане завинаги погребана.

За автора

Карин Слотър е една от най-популярните и ценени авторки на трилъри в света, приветствана от имена като Майкъл Конъли и Джилиан Флин. Има две успешни поредици – „Грант Каунти“ и „Уил Трент“, както и шест самостоятелни романа.

Бестселъри на „Ню Йорк Таймс”, книгите ѝ съчетават готика и черно криминале, преведени са на 36 езика и са продадени в тираж от над 35 милиона екземпляра.

През 2015 година романът „Красиви момичета” е обявен от Амазон за „книга на месеца”, а Лий Чайлд го харесва толкова много, че го нарича „книга на годината“.

Коментирай >