6 промени, които настъпват в живота на всеки родител

Разбери какво те чака и кои са основните промени, за които трябва да се подготвиш

6 промени, които настъпват в живота на всеки родител

снимка: pexels.com 

Казват, че децата променят живота на всеки човек и това е истина. Ако си готова за голямата крачка обаче е време да се подготвиш и за промените, които те очакват.

Ето някои от основните направления в живота ти, които никога вече няма да са същите, след появата на най-важния човек в живота ти.

Лично време

Такова няма. Дори и да не работиш, не получаваш обедна почивка, нито време за кафе. Разкрасяващите процедури се случват по време на кратката следобедна дрямка на детето ти. Освен ако, разбира се, не вложиш това време в дрямка и за себе си ;)

via GIPHY

Аларма за събуждане

Сънят е мит. Няма нужда да слагаш аларма за събуждане, защото я имаш в лицето на мъника си. Всяка сутрин, всяка нощ и по всяко време на денонощието. Сънят не се случва тогава, когато си го планирала, а тогава, когато детето ти заспи. Да и се случва в петък вечер да си легнеш в 9 вечерта и това да е най-хубавото нещо, което ти се е случило цяла седмица.

Ново уважение към майка ти

Само няколко месеца с ново бебе стигат, за да придобиеш ново уважение към родителите си. Вече виждаш през какво са минали заради теб и на какво си ги подложила. Уважението се увеличава още повече и с всеки път, в който щастливите баба и дядо гледат детето ти цял ден, който ти да инвестираш в себе си.

via GIPHY

Старите приятели

Повечето от тях остават в миналото. Просто защото вече имаш много повече теми за разговор с майките на детската площадка. Разбира се, намират се и няколко приятели, които остават до теб и регулярно те откъсват от детските занимания. Какво по-хубаво от това, нали ;)

Новите приоритети

Приоритет вече е да купиш нови ританки за детето си, а не нова рокля аз теб. Приоритет вече е да ти стигне време да пуснеш пералнята, а не да успееш да догледаш любимия си сериал. Приоритет вече е да накараш детето си да заспи, а не да се отдадеш на горещ следобеден секс с любимия.

via GIPHY

Любимите филми

Помниш ли какви филми и сериали обичаше да гледаш? Екшъни или може би романтични комедии, или любимият ти жанр бяха ужасите? Е, вече гледаш патешки истории и знаеш имената на любимите си анимационни герои. Знаеш наизуст и приключенията, през които преминават всеки ден и тайничко нямаш търпение за следващия епизод ;) 

Коментирай »
Още по темата
10 родителски съвета за отглеждане на уверени и щастливи деца 10 родителски съвета за отглеждане на уверени и щастливи деца
Строго наказваните деца са по-склонни да развият психични проблеми Строго наказваните деца са по-склонни да развият психични проблеми
ТЕСТ: Готова ли си да бъдеш майка? ТЕСТ: Готова ли си да бъдеш майка?
Най-абсурдните бебешки суеверия Най-абсурдните бебешки суеверия
Щастието се постига с чиста съвест и семейство Щастието се постига с чиста съвест и семейство
Препоръчваме още
Седемте смъртни гряха на американската мечта оживяват в „Уендиго“ от Стефан Стефанов (предложение за четене) Седемте смъртни гряха на американската мечта оживяват в „Уендиго“ от Стефан Стефанов (предложение за четене)
Четири зодии, които винаги превръщат приятелството във връзка Четири зодии, които винаги превръщат приятелството във връзка
Пет лесни стъпки за перфектна първа среща Пет лесни стъпки за перфектна първа среща
Дара влезе „В час по интелектуална собственост“ (СНИМКИ) Дара влезе „В час по интелектуална собственост“ (СНИМКИ)
Предложение за четене: „Пътят към Анапурна” от Марина Москвина Предложение за четене: „Пътят към Анапурна” от Марина Москвина
Кои са „Бившите хора“ на концлагерна България“ разкрива изследването на Мартин Иванов (предложение за четене) Кои са „Бившите хора“ на концлагерна България“ разкрива изследването на Мартин Иванов (предложение за четене)
„Когато Ницше плака“ от Ървин Д. Ялом (предложение за четене) „Когато Ницше плака“ от Ървин Д. Ялом (предложение за четене)
Защо възрастните хора губят зрението си? Застрашени ли сме и как да се предпазим   Защо възрастните хора губят зрението си? Застрашени ли сме и как да се предпазим  
ТЕСТ: Коя е перфектната дестинация за почивката ти? ТЕСТ: Коя е перфектната дестинация за почивката ти?
Какви са в секса блондинките, червенокосите и брюнетките? Какви са в секса блондинките, червенокосите и брюнетките?
Честваме монах от Габрово, загинал мъченически за вярата  Честваме монах от Габрово, загинал мъченически за вярата 
Славянски фолклор и щура магия в „Пазителите на портите: Яга и къщата на орлови крака“ (предложение за четене)   Славянски фолклор и щура магия в „Пазителите на портите: Яга и къщата на орлови крака“ (предложение за четене)  
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби