Зеле в гювеч: Супер лесна, вкусна, а и изпитана рецепта

Приготвянето на тази вкуснотия не изисква никакви кулинарни умения, а резултатът е страхотен

Зеле в гювеч: Супер лесна, вкусна, а и изпитана рецепта

Photo credit: Venera.bg

Днес ти предлагаме вероятно най-лесната рецепта за приготвяне на едно от най-вкусните постни ястия в българската кухня - зеле в гювеч.

За наше щастие 😉 приготвянето на тази вкуснотия не изисква никакви кулинарни умения, а резултатът е страхотен (проверихме, виж снимката горе).

Зелето в гювеч можеш да консумираш както като основно ястие, така и като гарнитура, ти решаваш. А ето и как да си го приготвиш - обещаваме, това е една от най-бързите и лесни рецепти

Необходими продукти:

  • прясно зеле - Килограм и половина-два
  • домати - 2 броя/доматено пюре 
  • червен пипер - 1 супена лъжица
  • олио - половин кафена чаша
  • чили (ако обичаш пикантна храна) - на вкус
  • сол - 1 супена лъжица

Начин на приготвяне:

Измиваме зелето и отстраняваме наранените листа. След това го нарязваме на ивици. Слагаме нарязаното зеле в гювеча и го намачкваме добре със сол. Добавяме доматите (ако са цели, ги белим и нарязваме, в другия случай просто изсипваме пюрето). Добавяме олиото и червения пипер, разбъркваме и сме готови.

Слагаме гювеча в студената фурна (това е важно, за да не го повредим) и печем на 200 градуса около час. След това разбъркваме добре и го връщаме във фурната за още десетина минути.

Ами, това е, бон апети!

Коментирай »
Още по темата
Сладко-солени макарони на фурна за начинаещи: Изненадващо вкусни Сладко-солени макарони на фурна за начинаещи: Изненадващо вкусни
Зеле и яйца? Лесна рецепта, ако си готова да опиташ тази странна комбинация Зеле и яйца? Лесна рецепта, ако си готова да опиташ тази странна комбинация
Една по-различна идея за пиле с ориз и зеленчуци (и една тайна съставка в рецептата) Една по-различна идея за пиле с ориз и зеленчуци (и една тайна съставка в рецептата)
Простичко и бързо! Рецепта за паста с яйца и шунка Простичко и бързо! Рецепта за паста с яйца и шунка
Крехко и много вкусно: Пилешки медальони с пресни зеленчуци Крехко и много вкусно: Пилешки медальони с пресни зеленчуци
Бързо, лесно и супер вкусно: Брускети с домати и моцарела Бързо, лесно и супер вкусно: Брускети с домати и моцарела
Препоръчваме още
Как да откриете най-красивите гледки, без да плащате като турист Как да откриете най-красивите гледки, без да плащате като турист
Органичната диета: универсален хранителен режим или скъпо удоволствие Органичната диета: универсален хранителен режим или скъпо удоволствие
За най-малките: „Господин Катеричко знае пътя към щастието“ За най-малките: „Господин Катеричко знае пътя към щастието“
Японска пенсионерка подари жирафи на местен зоопарк Японска пенсионерка подари жирафи на местен зоопарк
Силата на благодарността: Как да превърнем недоволството в признателност с 5 прости стъпки Силата на благодарността: Как да превърнем недоволството в признателност с 5 прости стъпки
Един по-различен седмичен секс график Един по-различен седмичен секс график
Храните, които водят до пристрастяване Храните, които водят до пристрастяване
Жените поумнявали от оралната любов Жените поумнявали от оралната любов
Вече проверяваме разписанието на влаковете и във Viber. Чатботът на БДЖ ще ни помага Вече проверяваме разписанието на влаковете и във Viber. Чатботът на БДЖ ще ни помага
Дълбоките течения в океана се забавят по-скоро от очакваното Дълбоките течения в океана се забавят по-скоро от очакваното
Туристически неволи: Защо местните никога не запомнят страната, от която идвате Туристически неволи: Защо местните никога не запомнят страната, от която идвате
Какво да направите, ако сте резервирали грешна дата на полета Какво да направите, ако сте резервирали грешна дата на полета
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби