Зеле в гювеч: Супер лесна, вкусна, а и изпитана рецепта

Приготвянето на тази вкуснотия не изисква никакви кулинарни умения, а резултатът е страхотен

Зеле в гювеч: Супер лесна, вкусна, а и изпитана рецепта

Photo credit: Venera.bg

Днес ти предлагаме вероятно най-лесната рецепта за приготвяне на едно от най-вкусните постни ястия в българската кухня - зеле в гювеч.

За наше щастие 😉 приготвянето на тази вкуснотия не изисква никакви кулинарни умения, а резултатът е страхотен (проверихме, виж снимката горе).

Зелето в гювеч можеш да консумираш както като основно ястие, така и като гарнитура, ти решаваш. А ето и как да си го приготвиш - обещаваме, това е една от най-бързите и лесни рецепти

Необходими продукти:

  • прясно зеле - Килограм и половина-два
  • домати - 2 броя/доматено пюре 
  • червен пипер - 1 супена лъжица
  • олио - половин кафена чаша
  • чили (ако обичаш пикантна храна) - на вкус
  • сол - 1 супена лъжица

Начин на приготвяне:

Измиваме зелето и отстраняваме наранените листа. След това го нарязваме на ивици. Слагаме нарязаното зеле в гювеча и го намачкваме добре със сол. Добавяме доматите (ако са цели, ги белим и нарязваме, в другия случай просто изсипваме пюрето). Добавяме олиото и червения пипер, разбъркваме и сме готови.

Слагаме гювеча в студената фурна (това е важно, за да не го повредим) и печем на 200 градуса около час. След това разбъркваме добре и го връщаме във фурната за още десетина минути.

Ами, това е, бон апети!

Коментирай »
Още по темата
Сладко-солени макарони на фурна за начинаещи: Изненадващо вкусни Сладко-солени макарони на фурна за начинаещи: Изненадващо вкусни
Зеле и яйца? Лесна рецепта, ако си готова да опиташ тази странна комбинация Зеле и яйца? Лесна рецепта, ако си готова да опиташ тази странна комбинация
Една по-различна идея за пиле с ориз и зеленчуци (и една тайна съставка в рецептата) Една по-различна идея за пиле с ориз и зеленчуци (и една тайна съставка в рецептата)
Простичко и бързо! Рецепта за паста с яйца и шунка Простичко и бързо! Рецепта за паста с яйца и шунка
Крехко и много вкусно: Пилешки медальони с пресни зеленчуци Крехко и много вкусно: Пилешки медальони с пресни зеленчуци
Бързо, лесно и супер вкусно: Брускети с домати и моцарела Бързо, лесно и супер вкусно: Брускети с домати и моцарела
Препоръчваме още
Как да избегнем лошия дъх от хапването на чесън Как да избегнем лошия дъх от хапването на чесън
И заживели щастливо... или не съвсем?! Бракът бил полезен за мъжете, но не и за жените И заживели щастливо... или не съвсем?! Бракът бил полезен за мъжете, но не и за жените
ТЕСТ: Кой е перфектният мъж за теб според зодията ти? ТЕСТ: Кой е перфектният мъж за теб според зодията ти?
Виртуална любов: капаните, за които да внимаваш при онлайн свалките   Виртуална любов: капаните, за които да внимаваш при онлайн свалките  
Вълшебните билки и подправки Вълшебните билки и подправки
Защо фъстъците "танцуват" в бирата Защо фъстъците "танцуват" в бирата
Скритите симптоми на ендометриозата Скритите симптоми на ендометриозата
Как да преживеете тоалетната в самолета без да пипате нищо Как да преживеете тоалетната в самолета без да пипате нищо
Юрист създава образец на българската жанрова литература с „Ех, магесническа му работа“ (предложение за четене) Юрист създава образец на българската жанрова литература с „Ех, магесническа му работа“ (предложение за четене)
 От "другата жена" до кралица: 50-годишната трансформация на Камила От "другата жена" до кралица: 50-годишната трансформация на Камила
Мисията възможна: „Как да заобичаме средната възраст“ (предложение за четене) Мисията възможна: „Как да заобичаме средната възраст“ (предложение за четене)
Защо най-вкусните ястия на пътуване винаги са в най-съмнителните заведения Защо най-вкусните ястия на пътуване винаги са в най-съмнителните заведения
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби