Зеле в гювеч: Супер лесна, вкусна, а и изпитана рецепта

Приготвянето на тази вкуснотия не изисква никакви кулинарни умения, а резултатът е страхотен

Зеле в гювеч: Супер лесна, вкусна, а и изпитана рецепта

Photo credit: Venera.bg

Днес ти предлагаме вероятно най-лесната рецепта за приготвяне на едно от най-вкусните постни ястия в българската кухня - зеле в гювеч.

За наше щастие 😉 приготвянето на тази вкуснотия не изисква никакви кулинарни умения, а резултатът е страхотен (проверихме, виж снимката горе).

Зелето в гювеч можеш да консумираш както като основно ястие, така и като гарнитура, ти решаваш. А ето и как да си го приготвиш - обещаваме, това е една от най-бързите и лесни рецепти

Необходими продукти:

  • прясно зеле - Килограм и половина-два
  • домати - 2 броя/доматено пюре 
  • червен пипер - 1 супена лъжица
  • олио - половин кафена чаша
  • чили (ако обичаш пикантна храна) - на вкус
  • сол - 1 супена лъжица

Начин на приготвяне:

Измиваме зелето и отстраняваме наранените листа. След това го нарязваме на ивици. Слагаме нарязаното зеле в гювеча и го намачкваме добре със сол. Добавяме доматите (ако са цели, ги белим и нарязваме, в другия случай просто изсипваме пюрето). Добавяме олиото и червения пипер, разбъркваме и сме готови.

Слагаме гювеча в студената фурна (това е важно, за да не го повредим) и печем на 200 градуса около час. След това разбъркваме добре и го връщаме във фурната за още десетина минути.

Ами, това е, бон апети!

Коментирай »
Още по темата
Сладко-солени макарони на фурна за начинаещи: Изненадващо вкусни Сладко-солени макарони на фурна за начинаещи: Изненадващо вкусни
Зеле и яйца? Лесна рецепта, ако си готова да опиташ тази странна комбинация Зеле и яйца? Лесна рецепта, ако си готова да опиташ тази странна комбинация
Една по-различна идея за пиле с ориз и зеленчуци (и една тайна съставка в рецептата) Една по-различна идея за пиле с ориз и зеленчуци (и една тайна съставка в рецептата)
Простичко и бързо! Рецепта за паста с яйца и шунка Простичко и бързо! Рецепта за паста с яйца и шунка
Крехко и много вкусно: Пилешки медальони с пресни зеленчуци Крехко и много вкусно: Пилешки медальони с пресни зеленчуци
Бързо, лесно и супер вкусно: Брускети с домати и моцарела Бързо, лесно и супер вкусно: Брускети с домати и моцарела
Препоръчваме още
Трагична любов и стари тайни в Амстердам от началото на XVIII век в „Домът на съдбата“ от Джеси Бъртън Трагична любов и стари тайни в Амстердам от началото на XVIII век в „Домът на съдбата“ от Джеси Бъртън
Най-добрите дестинации за вино в Европа Най-добрите дестинации за вино в Европа
Какво да направите, когато осъзнаете, че сте взели твърде много багаж Какво да направите, когато осъзнаете, че сте взели твърде много багаж
Нерешителността като начин на живот: Как да се преборим и да си върнем контрола Нерешителността като начин на живот: Как да се преборим и да си върнем контрола
Как правилно да измерваме кръвното налягане (и 7 грешки, които всички допускаме) Как правилно да измерваме кръвното налягане (и 7 грешки, които всички допускаме)
Защо обичаме чесън, но мразим чесновия дъх? Защо обичаме чесън, но мразим чесновия дъх?
ТЕСТ: Купонджийка ли си или истински домошар? ТЕСТ: Купонджийка ли си или истински домошар?
Четири важни причини да спим голи Четири важни причини да спим голи
ТЕСТ: Колко е голямo егото ти? ТЕСТ: Колко е голямo егото ти?
Защо пътуванията извън сезона са по-хубави и как да ги изживеете максимално Защо пътуванията извън сезона са по-хубави и как да ги изживеете максимално
„Афродита“ от Исабел Алиенде - една магична книга с приказки, рецепти и други афродизиаци (предложение за четене) „Афродита“ от Исабел Алиенде - една магична книга с приказки, рецепти и други афродизиаци (предложение за четене)
Едно наум с алкохола на плажа: Съветите на токсиголога за безпроблемна почивка Едно наум с алкохола на плажа: Съветите на токсиголога за безпроблемна почивка
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби