Зеле в гювеч: Супер лесна, вкусна, а и изпитана рецепта

Приготвянето на тази вкуснотия не изисква никакви кулинарни умения, а резултатът е страхотен

Зеле в гювеч: Супер лесна, вкусна, а и изпитана рецепта

Photo credit: Venera.bg

Днес ти предлагаме вероятно най-лесната рецепта за приготвяне на едно от най-вкусните постни ястия в българската кухня - зеле в гювеч.

За наше щастие 😉 приготвянето на тази вкуснотия не изисква никакви кулинарни умения, а резултатът е страхотен (проверихме, виж снимката горе).

Зелето в гювеч можеш да консумираш както като основно ястие, така и като гарнитура, ти решаваш. А ето и как да си го приготвиш - обещаваме, това е една от най-бързите и лесни рецепти

Необходими продукти:

  • прясно зеле - Килограм и половина-два
  • домати - 2 броя/доматено пюре 
  • червен пипер - 1 супена лъжица
  • олио - половин кафена чаша
  • чили (ако обичаш пикантна храна) - на вкус
  • сол - 1 супена лъжица

Начин на приготвяне:

Измиваме зелето и отстраняваме наранените листа. След това го нарязваме на ивици. Слагаме нарязаното зеле в гювеча и го намачкваме добре със сол. Добавяме доматите (ако са цели, ги белим и нарязваме, в другия случай просто изсипваме пюрето). Добавяме олиото и червения пипер, разбъркваме и сме готови.

Слагаме гювеча в студената фурна (това е важно, за да не го повредим) и печем на 200 градуса около час. След това разбъркваме добре и го връщаме във фурната за още десетина минути.

Ами, това е, бон апети!

Коментирай »
Още по темата
Сладко-солени макарони на фурна за начинаещи: Изненадващо вкусни Сладко-солени макарони на фурна за начинаещи: Изненадващо вкусни
Зеле и яйца? Лесна рецепта, ако си готова да опиташ тази странна комбинация Зеле и яйца? Лесна рецепта, ако си готова да опиташ тази странна комбинация
Една по-различна идея за пиле с ориз и зеленчуци (и една тайна съставка в рецептата) Една по-различна идея за пиле с ориз и зеленчуци (и една тайна съставка в рецептата)
Простичко и бързо! Рецепта за паста с яйца и шунка Простичко и бързо! Рецепта за паста с яйца и шунка
Крехко и много вкусно: Пилешки медальони с пресни зеленчуци Крехко и много вкусно: Пилешки медальони с пресни зеленчуци
Бързо, лесно и супер вкусно: Брускети с домати и моцарела Бързо, лесно и супер вкусно: Брускети с домати и моцарела
Препоръчваме още
12 неща, които умните хора никога не разкриват за себе си 12 неща, които умните хора никога не разкриват за себе си
ТЕСТ: Колко лесно се влюбваш? ТЕСТ: Колко лесно се влюбваш?
Бракът е полезен за здравето Бракът е полезен за здравето
Защо винаги трябва да оглеждате хотелската стая преди да разопаковате Защо винаги трябва да оглеждате хотелската стая преди да разопаковате
Как да разбием стените, зад които сме затворени Как да разбием стените, зад които сме затворени
Какво ти носи предстоящият сезон – според твоя зодиакален знак Какво ти носи предстоящият сезон – според твоя зодиакален знак
Ако не помниш кога за последно изпита радост, се откажи от тези седем вредни навика Ако не помниш кога за последно изпита радост, се откажи от тези седем вредни навика
Седемте смъртни гряха на американската мечта оживяват в „Уендиго“ от Стефан Стефанов (предложение за четене) Седемте смъртни гряха на американската мечта оживяват в „Уендиго“ от Стефан Стефанов (предложение за четене)
"Карате кид: Легенди" отново ни обединява около вечните теми за менторство, чест, самодисциплина и цената на победата (филмово предложение) "Карате кид: Легенди" отново ни обединява около вечните теми за менторство, чест, самодисциплина и цената на победата (филмово предложение)
ТЕСТ: Кисела, сладка или екзотична: Кой плод си? ТЕСТ: Кисела, сладка или екзотична: Кой плод си?
Осем рискови фактора за развитието на тромбоза Осем рискови фактора за развитието на тромбоза
Защо „хайде просто да разгледаме“ винаги води до приключения Защо „хайде просто да разгледаме“ винаги води до приключения
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби