Зеле в гювеч: Супер лесна, вкусна, а и изпитана рецепта

Приготвянето на тази вкуснотия не изисква никакви кулинарни умения, а резултатът е страхотен

Зеле в гювеч: Супер лесна, вкусна, а и изпитана рецепта

Photo credit: Venera.bg

Днес ти предлагаме вероятно най-лесната рецепта за приготвяне на едно от най-вкусните постни ястия в българската кухня - зеле в гювеч.

За наше щастие 😉 приготвянето на тази вкуснотия не изисква никакви кулинарни умения, а резултатът е страхотен (проверихме, виж снимката горе).

Зелето в гювеч можеш да консумираш както като основно ястие, така и като гарнитура, ти решаваш. А ето и как да си го приготвиш - обещаваме, това е една от най-бързите и лесни рецепти

Необходими продукти:

  • прясно зеле - Килограм и половина-два
  • домати - 2 броя/доматено пюре 
  • червен пипер - 1 супена лъжица
  • олио - половин кафена чаша
  • чили (ако обичаш пикантна храна) - на вкус
  • сол - 1 супена лъжица

Начин на приготвяне:

Измиваме зелето и отстраняваме наранените листа. След това го нарязваме на ивици. Слагаме нарязаното зеле в гювеча и го намачкваме добре със сол. Добавяме доматите (ако са цели, ги белим и нарязваме, в другия случай просто изсипваме пюрето). Добавяме олиото и червения пипер, разбъркваме и сме готови.

Слагаме гювеча в студената фурна (това е важно, за да не го повредим) и печем на 200 градуса около час. След това разбъркваме добре и го връщаме във фурната за още десетина минути.

Ами, това е, бон апети!

Коментирай »
Още по темата
Сладко-солени макарони на фурна за начинаещи: Изненадващо вкусни Сладко-солени макарони на фурна за начинаещи: Изненадващо вкусни
Зеле и яйца? Лесна рецепта, ако си готова да опиташ тази странна комбинация Зеле и яйца? Лесна рецепта, ако си готова да опиташ тази странна комбинация
Една по-различна идея за пиле с ориз и зеленчуци (и една тайна съставка в рецептата) Една по-различна идея за пиле с ориз и зеленчуци (и една тайна съставка в рецептата)
Простичко и бързо! Рецепта за паста с яйца и шунка Простичко и бързо! Рецепта за паста с яйца и шунка
Крехко и много вкусно: Пилешки медальони с пресни зеленчуци Крехко и много вкусно: Пилешки медальони с пресни зеленчуци
Бързо, лесно и супер вкусно: Брускети с домати и моцарела Бързо, лесно и супер вкусно: Брускети с домати и моцарела
Препоръчваме още
Как да запазите самообладание, когато ви изберат на случаен принцип за проверка Как да запазите самообладание, когато ви изберат на случаен принцип за проверка
Най-вкусно е с ръце! 6 храни, за които не ти трябват нож и вилица Най-вкусно е с ръце! 6 храни, за които не ти трябват нож и вилица
Коя емблематична фраза описва зодията ти най-точно Коя емблематична фраза описва зодията ти най-точно
Силата на ежедневните малки ритуали за емоционален баланс Силата на ежедневните малки ритуали за емоционален баланс
Тайната на успешната и силна връзка Тайната на успешната и силна връзка
„Парижката Кари Брадшоу“ вече и в роман: „Емили в Париж“ от Катрин Каленгула (предложение за четене) „Парижката Кари Брадшоу“ вече и в роман: „Емили в Париж“ от Катрин Каленгула (предложение за четене)
ТЕСТ: Какъв е цветът на твоята аура днес? ТЕСТ: Какъв е цветът на твоята аура днес?
Бум на акнето заради храната и стреса Бум на акнето заради храната и стреса
Кармен Посадас разказва „Легендата за Перегрина“ (предложение за четене) Кармен Посадас разказва „Легендата за Перегрина“ (предложение за четене)
Бебетата започват да учат език преди раждането си? Бебетата започват да учат език преди раждането си?
Защо най-приятните изненади по време на път са в малките градчета и селца Защо най-приятните изненади по време на път са в малките градчета и селца
ТЕСТ: Какъв е твоят стил на мислене! 🧠 ТЕСТ: Какъв е твоят стил на мислене! 🧠
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби