Зеле в гювеч: Супер лесна, вкусна, а и изпитана рецепта

Приготвянето на тази вкуснотия не изисква никакви кулинарни умения, а резултатът е страхотен

Зеле в гювеч: Супер лесна, вкусна, а и изпитана рецепта

Photo credit: Venera.bg

Днес ти предлагаме вероятно най-лесната рецепта за приготвяне на едно от най-вкусните постни ястия в българската кухня - зеле в гювеч.

За наше щастие 😉 приготвянето на тази вкуснотия не изисква никакви кулинарни умения, а резултатът е страхотен (проверихме, виж снимката горе).

Зелето в гювеч можеш да консумираш както като основно ястие, така и като гарнитура, ти решаваш. А ето и как да си го приготвиш - обещаваме, това е една от най-бързите и лесни рецепти

Необходими продукти:

  • прясно зеле - Килограм и половина-два
  • домати - 2 броя/доматено пюре 
  • червен пипер - 1 супена лъжица
  • олио - половин кафена чаша
  • чили (ако обичаш пикантна храна) - на вкус
  • сол - 1 супена лъжица

Начин на приготвяне:

Измиваме зелето и отстраняваме наранените листа. След това го нарязваме на ивици. Слагаме нарязаното зеле в гювеча и го намачкваме добре със сол. Добавяме доматите (ако са цели, ги белим и нарязваме, в другия случай просто изсипваме пюрето). Добавяме олиото и червения пипер, разбъркваме и сме готови.

Слагаме гювеча в студената фурна (това е важно, за да не го повредим) и печем на 200 градуса около час. След това разбъркваме добре и го връщаме във фурната за още десетина минути.

Ами, това е, бон апети!

Коментирай »
Още по темата
Сладко-солени макарони на фурна за начинаещи: Изненадващо вкусни Сладко-солени макарони на фурна за начинаещи: Изненадващо вкусни
Зеле и яйца? Лесна рецепта, ако си готова да опиташ тази странна комбинация Зеле и яйца? Лесна рецепта, ако си готова да опиташ тази странна комбинация
Една по-различна идея за пиле с ориз и зеленчуци (и една тайна съставка в рецептата) Една по-различна идея за пиле с ориз и зеленчуци (и една тайна съставка в рецептата)
Простичко и бързо! Рецепта за паста с яйца и шунка Простичко и бързо! Рецепта за паста с яйца и шунка
Крехко и много вкусно: Пилешки медальони с пресни зеленчуци Крехко и много вкусно: Пилешки медальони с пресни зеленчуци
Бързо, лесно и супер вкусно: Брускети с домати и моцарела Бързо, лесно и супер вкусно: Брускети с домати и моцарела
Препоръчваме още
Посрещаме китайската Нова година на Зеления дървен дракон с новолуние във Водолей Посрещаме китайската Нова година на Зеления дървен дракон с новолуние във Водолей
Полетът ви е забавен? Включете се на режим „приключение“ Полетът ви е забавен? Включете се на режим „приключение“
Заседналият начин на живот причинява тревожност Заседналият начин на живот причинява тревожност
Всяка пета жена се страхува шефът да я види без грим Всяка пета жена се страхува шефът да я види без грим
Туристически неволи: Защо винаги вървите зад най-бавния човек на улицата Туристически неволи: Защо винаги вървите зад най-бавния човек на улицата
Как да направите перфектното селфи по време на път без 50 дубъла Как да направите перфектното селфи по време на път без 50 дубъла
Галактика със "странни качества": „Хъбъл“ засне Месие 85, която крие доста изненади Галактика със "странни качества": „Хъбъл“ засне Месие 85, която крие доста изненади
Как да изглеждате спокойни, докато ходите по горещ пясък Как да изглеждате спокойни, докато ходите по горещ пясък
Лекари отстраниха близо 100-килограмова яйчникова киста Лекари отстраниха близо 100-килограмова яйчникова киста
Кралят на аукционите: Картините на Пабло Пикасо се продават за стотици милиони Кралят на аукционите: Картините на Пабло Пикасо се продават за стотици милиони
Един кръстопът и три решения: Какво разкрива изборът ти за твоя характер Един кръстопът и три решения: Какво разкрива изборът ти за твоя характер
Без мръсни тигани! Бърза, лесна и вкусна рецепта за спагети Без мръсни тигани! Бърза, лесна и вкусна рецепта за спагети
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби