Зеле в гювеч: Супер лесна, вкусна, а и изпитана рецепта

Приготвянето на тази вкуснотия не изисква никакви кулинарни умения, а резултатът е страхотен

Зеле в гювеч: Супер лесна, вкусна, а и изпитана рецепта

Photo credit: Venera.bg

Днес ти предлагаме вероятно най-лесната рецепта за приготвяне на едно от най-вкусните постни ястия в българската кухня - зеле в гювеч.

За наше щастие 😉 приготвянето на тази вкуснотия не изисква никакви кулинарни умения, а резултатът е страхотен (проверихме, виж снимката горе).

Зелето в гювеч можеш да консумираш както като основно ястие, така и като гарнитура, ти решаваш. А ето и как да си го приготвиш - обещаваме, това е една от най-бързите и лесни рецепти

Необходими продукти:

  • прясно зеле - Килограм и половина-два
  • домати - 2 броя/доматено пюре 
  • червен пипер - 1 супена лъжица
  • олио - половин кафена чаша
  • чили (ако обичаш пикантна храна) - на вкус
  • сол - 1 супена лъжица

Начин на приготвяне:

Измиваме зелето и отстраняваме наранените листа. След това го нарязваме на ивици. Слагаме нарязаното зеле в гювеча и го намачкваме добре със сол. Добавяме доматите (ако са цели, ги белим и нарязваме, в другия случай просто изсипваме пюрето). Добавяме олиото и червения пипер, разбъркваме и сме готови.

Слагаме гювеча в студената фурна (това е важно, за да не го повредим) и печем на 200 градуса около час. След това разбъркваме добре и го връщаме във фурната за още десетина минути.

Ами, това е, бон апети!

Коментирай »
Още по темата
Сладко-солени макарони на фурна за начинаещи: Изненадващо вкусни Сладко-солени макарони на фурна за начинаещи: Изненадващо вкусни
Зеле и яйца? Лесна рецепта, ако си готова да опиташ тази странна комбинация Зеле и яйца? Лесна рецепта, ако си готова да опиташ тази странна комбинация
Една по-различна идея за пиле с ориз и зеленчуци (и една тайна съставка в рецептата) Една по-различна идея за пиле с ориз и зеленчуци (и една тайна съставка в рецептата)
Простичко и бързо! Рецепта за паста с яйца и шунка Простичко и бързо! Рецепта за паста с яйца и шунка
Крехко и много вкусно: Пилешки медальони с пресни зеленчуци Крехко и много вкусно: Пилешки медальони с пресни зеленчуци
Бързо, лесно и супер вкусно: Брускети с домати и моцарела Бързо, лесно и супер вкусно: Брускети с домати и моцарела
Препоръчваме още
Влиянието на луната върху вашата зодия и настроение Влиянието на луната върху вашата зодия и настроение
Енциклопедия разкрива „500 факта за света около нас“ (предложение за четене) Енциклопедия разкрива „500 факта за света около нас“ (предложение за четене)
Как да превърнете престоя на жп гара в мини приключение Как да превърнете престоя на жп гара в мини приключение
АНКЕТА: Използваш ли GPS навигация, докато шофираш? АНКЕТА: Използваш ли GPS навигация, докато шофираш?
Любимите десерти на зодия Дева Любимите десерти на зодия Дева
Трикът „Питай бармана“ – намерете бързо скритите места в града Трикът „Питай бармана“ – намерете бързо скритите места в града
Пясък по краката, солен въздух и нула тревоги – ето я мечтаната почивка Пясък по краката, солен въздух и нула тревоги – ето я мечтаната почивка
Защо всеки нискобюджетен полет е тест за оцеляване Защо всеки нискобюджетен полет е тест за оцеляване
Едва третата жена в историята: Жустин Трие грабна "Златната палма" на кинофестивала в Кан Едва третата жена в историята: Жустин Трие грабна "Златната палма" на кинофестивала в Кан
42 лични разказа в „От авторите и читателите ЗА КНИГИТЕ И ЧЕТЕНЕТО“ 42 лични разказа в „От авторите и читателите ЗА КНИГИТЕ И ЧЕТЕНЕТО“
Разказ за героизъм, нежност и надежда: „Рана“ от Захари Карабашлиев (предложение за четене) Разказ за героизъм, нежност и надежда: „Рана“ от Захари Карабашлиев (предложение за четене)
Силата на благодарността: Как да превърнем недоволството в признателност с 5 прости стъпки Силата на благодарността: Как да превърнем недоволството в признателност с 5 прости стъпки
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби