Зеле в гювеч: Супер лесна, вкусна, а и изпитана рецепта

Приготвянето на тази вкуснотия не изисква никакви кулинарни умения, а резултатът е страхотен

Зеле в гювеч: Супер лесна, вкусна, а и изпитана рецепта

Photo credit: Venera.bg

Днес ти предлагаме вероятно най-лесната рецепта за приготвяне на едно от най-вкусните постни ястия в българската кухня - зеле в гювеч.

За наше щастие 😉 приготвянето на тази вкуснотия не изисква никакви кулинарни умения, а резултатът е страхотен (проверихме, виж снимката горе).

Зелето в гювеч можеш да консумираш както като основно ястие, така и като гарнитура, ти решаваш. А ето и как да си го приготвиш - обещаваме, това е една от най-бързите и лесни рецепти

Необходими продукти:

  • прясно зеле - Килограм и половина-два
  • домати - 2 броя/доматено пюре 
  • червен пипер - 1 супена лъжица
  • олио - половин кафена чаша
  • чили (ако обичаш пикантна храна) - на вкус
  • сол - 1 супена лъжица

Начин на приготвяне:

Измиваме зелето и отстраняваме наранените листа. След това го нарязваме на ивици. Слагаме нарязаното зеле в гювеча и го намачкваме добре със сол. Добавяме доматите (ако са цели, ги белим и нарязваме, в другия случай просто изсипваме пюрето). Добавяме олиото и червения пипер, разбъркваме и сме готови.

Слагаме гювеча в студената фурна (това е важно, за да не го повредим) и печем на 200 градуса около час. След това разбъркваме добре и го връщаме във фурната за още десетина минути.

Ами, това е, бон апети!

Коментирай »
Още по темата
Сладко-солени макарони на фурна за начинаещи: Изненадващо вкусни Сладко-солени макарони на фурна за начинаещи: Изненадващо вкусни
Зеле и яйца? Лесна рецепта, ако си готова да опиташ тази странна комбинация Зеле и яйца? Лесна рецепта, ако си готова да опиташ тази странна комбинация
Една по-различна идея за пиле с ориз и зеленчуци (и една тайна съставка в рецептата) Една по-различна идея за пиле с ориз и зеленчуци (и една тайна съставка в рецептата)
Простичко и бързо! Рецепта за паста с яйца и шунка Простичко и бързо! Рецепта за паста с яйца и шунка
Крехко и много вкусно: Пилешки медальони с пресни зеленчуци Крехко и много вкусно: Пилешки медальони с пресни зеленчуци
Бързо, лесно и супер вкусно: Брускети с домати и моцарела Бързо, лесно и супер вкусно: Брускети с домати и моцарела
Препоръчваме още
Трите ключа към щастието Трите ключа към щастието
Популярни митове за секса, в които вярваме Популярни митове за секса, в които вярваме
Как да пътувате повече, докато работите на пълен работен ден Как да пътувате повече, докато работите на пълен работен ден
Какво да носим (и какво не) на еднодневна екскурзия Какво да носим (и какво не) на еднодневна екскурзия
Новолуние в Стрелец: Време е за желания  Новолуние в Стрелец: Време е за желания 
Как да изглеждате спокойни, дори когато сте на средната седалка Как да изглеждате спокойни, дори когато сте на средната седалка
Тест на личността: Позата на седене разкрива скритите ни личностни характеристики Тест на личността: Позата на седене разкрива скритите ни личностни характеристики
Създадоха годежен пръстен с проследяващо устройство Създадоха годежен пръстен с проследяващо устройство
Злото винаги е „Нощна смяна“ в смразяващия нов трилър от Алекс Финли (предложение за четене) Злото винаги е „Нощна смяна“ в смразяващия нов трилър от Алекс Финли (предложение за четене)
Най-добрите дестинации за интровертни пътешественици Най-добрите дестинации за интровертни пътешественици
„Парфюмът на изгнанието“ – поетичен роман за семейните рани, прошката и любовта (предложение за четене) „Парфюмът на изгнанието“ – поетичен роман за семейните рани, прошката и любовта (предложение за четене)
Как да изглеждате заинтересовани, когато екскурзоводът говори твърде дълго Как да изглеждате заинтересовани, когато екскурзоводът говори твърде дълго
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби