Зеле в гювеч: Супер лесна, вкусна, а и изпитана рецепта

Приготвянето на тази вкуснотия не изисква никакви кулинарни умения, а резултатът е страхотен

Зеле в гювеч: Супер лесна, вкусна, а и изпитана рецепта

Photo credit: Venera.bg

Днес ти предлагаме вероятно най-лесната рецепта за приготвяне на едно от най-вкусните постни ястия в българската кухня - зеле в гювеч.

За наше щастие 😉 приготвянето на тази вкуснотия не изисква никакви кулинарни умения, а резултатът е страхотен (проверихме, виж снимката горе).

Зелето в гювеч можеш да консумираш както като основно ястие, така и като гарнитура, ти решаваш. А ето и как да си го приготвиш - обещаваме, това е една от най-бързите и лесни рецепти

Необходими продукти:

  • прясно зеле - Килограм и половина-два
  • домати - 2 броя/доматено пюре 
  • червен пипер - 1 супена лъжица
  • олио - половин кафена чаша
  • чили (ако обичаш пикантна храна) - на вкус
  • сол - 1 супена лъжица

Начин на приготвяне:

Измиваме зелето и отстраняваме наранените листа. След това го нарязваме на ивици. Слагаме нарязаното зеле в гювеча и го намачкваме добре със сол. Добавяме доматите (ако са цели, ги белим и нарязваме, в другия случай просто изсипваме пюрето). Добавяме олиото и червения пипер, разбъркваме и сме готови.

Слагаме гювеча в студената фурна (това е важно, за да не го повредим) и печем на 200 градуса около час. След това разбъркваме добре и го връщаме във фурната за още десетина минути.

Ами, това е, бон апети!

Коментирай »
Още по темата
Сладко-солени макарони на фурна за начинаещи: Изненадващо вкусни Сладко-солени макарони на фурна за начинаещи: Изненадващо вкусни
Зеле и яйца? Лесна рецепта, ако си готова да опиташ тази странна комбинация Зеле и яйца? Лесна рецепта, ако си готова да опиташ тази странна комбинация
Една по-различна идея за пиле с ориз и зеленчуци (и една тайна съставка в рецептата) Една по-различна идея за пиле с ориз и зеленчуци (и една тайна съставка в рецептата)
Простичко и бързо! Рецепта за паста с яйца и шунка Простичко и бързо! Рецепта за паста с яйца и шунка
Крехко и много вкусно: Пилешки медальони с пресни зеленчуци Крехко и много вкусно: Пилешки медальони с пресни зеленчуци
Бързо, лесно и супер вкусно: Брускети с домати и моцарела Бързо, лесно и супер вкусно: Брускети с домати и моцарела
Препоръчваме още
Любов от първи полет: може ли едно пътуване да ви накара да се влюбите Любов от първи полет: може ли едно пътуване да ви накара да се влюбите
Склонни ли сме да помагаме на другите? Проучване дава отговор Склонни ли сме да помагаме на другите? Проучване дава отговор
Най-здравословните горчиви храни в света Най-здравословните горчиви храни в света
Кой герой от "Малката русалка" съответства на твоя зодиакален знак Кой герой от "Малката русалка" съответства на твоя зодиакален знак
Палачинки, баница, гулаш... Къде да хапнем от най-вкусните европейски храни Палачинки, баница, гулаш... Къде да хапнем от най-вкусните европейски храни
Какво разкрива любимата ни храна на път за нас Какво разкрива любимата ни храна на път за нас
Епична любов, страст и пищна руска атмосфера в "Анна Каренина" Епична любов, страст и пищна руска атмосфера в "Анна Каренина"
4 от най-големите флирт грешки, които допускаме (ВИДЕО) 4 от най-големите флирт грешки, които допускаме (ВИДЕО)
„Сингулярност“ от Балсам Карам (предложение за четене) „Сингулярност“ от Балсам Карам (предложение за четене)
Да разбием митовете за зодиите: Какво е асцендент и как Слънцето и Луната ни влияят Да разбием митовете за зодиите: Какво е асцендент и как Слънцето и Луната ни влияят
Невинна шега или замаскирана обида – 9 знака, че си жертва на пасивна агресия Невинна шега или замаскирана обида – 9 знака, че си жертва на пасивна агресия
Малко фибри и много калории: Прекаляването с чист плодов сок води до трупане на килограми (особено при децата) Малко фибри и много калории: Прекаляването с чист плодов сок води до трупане на килограми (особено при децата)
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби