Зеле в гювеч: Супер лесна, вкусна, а и изпитана рецепта

Приготвянето на тази вкуснотия не изисква никакви кулинарни умения, а резултатът е страхотен

Зеле в гювеч: Супер лесна, вкусна, а и изпитана рецепта

Photo credit: Venera.bg

Днес ти предлагаме вероятно най-лесната рецепта за приготвяне на едно от най-вкусните постни ястия в българската кухня - зеле в гювеч.

За наше щастие 😉 приготвянето на тази вкуснотия не изисква никакви кулинарни умения, а резултатът е страхотен (проверихме, виж снимката горе).

Зелето в гювеч можеш да консумираш както като основно ястие, така и като гарнитура, ти решаваш. А ето и как да си го приготвиш - обещаваме, това е една от най-бързите и лесни рецепти

Необходими продукти:

  • прясно зеле - Килограм и половина-два
  • домати - 2 броя/доматено пюре 
  • червен пипер - 1 супена лъжица
  • олио - половин кафена чаша
  • чили (ако обичаш пикантна храна) - на вкус
  • сол - 1 супена лъжица

Начин на приготвяне:

Измиваме зелето и отстраняваме наранените листа. След това го нарязваме на ивици. Слагаме нарязаното зеле в гювеча и го намачкваме добре със сол. Добавяме доматите (ако са цели, ги белим и нарязваме, в другия случай просто изсипваме пюрето). Добавяме олиото и червения пипер, разбъркваме и сме готови.

Слагаме гювеча в студената фурна (това е важно, за да не го повредим) и печем на 200 градуса около час. След това разбъркваме добре и го връщаме във фурната за още десетина минути.

Ами, това е, бон апети!

Коментирай »
Още по темата
Сладко-солени макарони на фурна за начинаещи: Изненадващо вкусни Сладко-солени макарони на фурна за начинаещи: Изненадващо вкусни
Зеле и яйца? Лесна рецепта, ако си готова да опиташ тази странна комбинация Зеле и яйца? Лесна рецепта, ако си готова да опиташ тази странна комбинация
Една по-различна идея за пиле с ориз и зеленчуци (и една тайна съставка в рецептата) Една по-различна идея за пиле с ориз и зеленчуци (и една тайна съставка в рецептата)
Простичко и бързо! Рецепта за паста с яйца и шунка Простичко и бързо! Рецепта за паста с яйца и шунка
Крехко и много вкусно: Пилешки медальони с пресни зеленчуци Крехко и много вкусно: Пилешки медальони с пресни зеленчуци
Бързо, лесно и супер вкусно: Брускети с домати и моцарела Бързо, лесно и супер вкусно: Брускети с домати и моцарела
Препоръчваме още
Архитектурни чудеса: Дървените хипостилни джамии на Анадола, включени в списъка на ЮНЕСКО Архитектурни чудеса: Дървените хипостилни джамии на Анадола, включени в списъка на ЮНЕСКО
Най-романтичните моменти от "Приятели" Най-романтичните моменти от "Приятели"
Какво трябва да знаем за стреса след травмиращи събития Какво трябва да знаем за стреса след травмиращи събития
Какво привлича комарите и има ли как да се предпазим Какво привлича комарите и има ли как да се предпазим
Защо туристическите снимки никога не изглеждат толкова готино, колкото сте си представяли Защо туристическите снимки никога не изглеждат толкова готино, колкото сте си представяли
Градинарството удължава живота Градинарството удължава живота
Не измивайте тези храни преди готвене Не измивайте тези храни преди готвене
Правилото „Попитай местен“ – по-добро от всеки пътеводител Правилото „Попитай местен“ – по-добро от всеки пътеводител
Естествено забременяване след ин витро: Явлението не е никак рядко Естествено забременяване след ин витро: Явлението не е никак рядко
Да заживеем заедно: Съвети за успешно съжителство с любимия Да заживеем заедно: Съвети за успешно съжителство с любимия
По червения килим на световната премиера на „Нито звук 2“ в Ню Йорк (СНИМКИ) По червения килим на световната премиера на „Нито звук 2“ в Ню Йорк (СНИМКИ)
Пътуване наопаки: пробвайте „ден наобратно“ във вашата екскурзия Пътуване наопаки: пробвайте „ден наобратно“ във вашата екскурзия
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби