Зеле в гювеч: Супер лесна, вкусна, а и изпитана рецепта

Приготвянето на тази вкуснотия не изисква никакви кулинарни умения, а резултатът е страхотен

Зеле в гювеч: Супер лесна, вкусна, а и изпитана рецепта

Photo credit: Venera.bg

Днес ти предлагаме вероятно най-лесната рецепта за приготвяне на едно от най-вкусните постни ястия в българската кухня - зеле в гювеч.

За наше щастие 😉 приготвянето на тази вкуснотия не изисква никакви кулинарни умения, а резултатът е страхотен (проверихме, виж снимката горе).

Зелето в гювеч можеш да консумираш както като основно ястие, така и като гарнитура, ти решаваш. А ето и как да си го приготвиш - обещаваме, това е една от най-бързите и лесни рецепти

Необходими продукти:

  • прясно зеле - Килограм и половина-два
  • домати - 2 броя/доматено пюре 
  • червен пипер - 1 супена лъжица
  • олио - половин кафена чаша
  • чили (ако обичаш пикантна храна) - на вкус
  • сол - 1 супена лъжица

Начин на приготвяне:

Измиваме зелето и отстраняваме наранените листа. След това го нарязваме на ивици. Слагаме нарязаното зеле в гювеча и го намачкваме добре със сол. Добавяме доматите (ако са цели, ги белим и нарязваме, в другия случай просто изсипваме пюрето). Добавяме олиото и червения пипер, разбъркваме и сме готови.

Слагаме гювеча в студената фурна (това е важно, за да не го повредим) и печем на 200 градуса около час. След това разбъркваме добре и го връщаме във фурната за още десетина минути.

Ами, това е, бон апети!

Коментирай »
Още по темата
Сладко-солени макарони на фурна за начинаещи: Изненадващо вкусни Сладко-солени макарони на фурна за начинаещи: Изненадващо вкусни
Зеле и яйца? Лесна рецепта, ако си готова да опиташ тази странна комбинация Зеле и яйца? Лесна рецепта, ако си готова да опиташ тази странна комбинация
Една по-различна идея за пиле с ориз и зеленчуци (и една тайна съставка в рецептата) Една по-различна идея за пиле с ориз и зеленчуци (и една тайна съставка в рецептата)
Простичко и бързо! Рецепта за паста с яйца и шунка Простичко и бързо! Рецепта за паста с яйца и шунка
Крехко и много вкусно: Пилешки медальони с пресни зеленчуци Крехко и много вкусно: Пилешки медальони с пресни зеленчуци
Бързо, лесно и супер вкусно: Брускети с домати и моцарела Бързо, лесно и супер вкусно: Брускети с домати и моцарела
Препоръчваме още
Риба, ядки, семена: Омега-3 мастните киселини са важни и за здравето на белите дробове Риба, ядки, семена: Омега-3 мастните киселини са важни и за здравето на белите дробове
15 техники да останем спокойни при конфликт (с близки и непознати) 15 техники да останем спокойни при конфликт (с близки и непознати)
 „Смехът и сълзите“ – новите „Философски закуски“ (предложение за четене) „Смехът и сълзите“ – новите „Философски закуски“ (предложение за четене)
Почитаме трима смели светци мъченици Почитаме трима смели светци мъченици
ТЕСТ: Каква ще е твоята собствена модна линия? ТЕСТ: Каква ще е твоята собствена модна линия?
Най-мразените знаменитости Най-мразените знаменитости
Най-важното, което трябва да знаем за кожата на лицето през лятото Най-важното, което трябва да знаем за кожата на лицето през лятото
Без паника: Ето как да извадим кърлеж и 4 „народни средства“, на които да не вярваме Без паника: Ето как да извадим кърлеж и 4 „народни средства“, на които да не вярваме
7 начина да станеш по-уверена в себе си 7 начина да станеш по-уверена в себе си
Модните правила, които вече не се налага да спазваш Модните правила, които вече не се налага да спазваш
Седем вредни навика, които пречат на диетата ти   Седем вредни навика, които пречат на диетата ти  
Пазенето на тайна всъщност е полезно за здравето, ето в кои случаи Пазенето на тайна всъщност е полезно за здравето, ето в кои случаи
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби