Зеле в гювеч: Супер лесна, вкусна, а и изпитана рецепта Приготвянето на тази вкуснотия не изисква никакви кулинарни умения, а резултатът е страхотен
Приготвянето на тази вкуснотия не изисква никакви кулинарни умения, а резултатът е страхотен
Photo credit: Venera.bg
Днес ти предлагаме вероятно най-лесната рецепта за приготвяне на едно от най-вкусните постни ястия в българската кухня - зеле в гювеч.
За наше щастие 😉 приготвянето на тази вкуснотия не изисква никакви кулинарни умения, а резултатът е страхотен (проверихме, виж снимката горе).
Зелето в гювеч можеш да консумираш както като основно ястие, така и като гарнитура, ти решаваш. А ето и как да си го приготвиш - обещаваме, това е една от най-бързите и лесни рецепти
Необходими продукти:
- прясно зеле - Килограм и половина-два
- домати - 2 броя/доматено пюре
- червен пипер - 1 супена лъжица
- олио - половин кафена чаша
- чили (ако обичаш пикантна храна) - на вкус
- сол - 1 супена лъжица
Начин на приготвяне:
Измиваме зелето и отстраняваме наранените листа. След това го нарязваме на ивици. Слагаме нарязаното зеле в гювеча и го намачкваме добре със сол. Добавяме доматите (ако са цели, ги белим и нарязваме, в другия случай просто изсипваме пюрето). Добавяме олиото и червения пипер, разбъркваме и сме готови.
Слагаме гювеча в студената фурна (това е важно, за да не го повредим) и печем на 200 градуса около час. След това разбъркваме добре и го връщаме във фурната за още десетина минути.
Ами, това е, бон апети!
Коментирай »