Крехко и много вкусно: Пилешки медальони с пресни зеленчуци

Пилешките медальони са не по-малко вкусни от обикновен котлет или класическа пържола, особено ако харесвате крехкия вкус на бялото пилешко филе

Крехко и много вкусно: Пилешки медальони с пресни зеленчуци

Photo credit: Amar Preciado/pexels.com

Ако си падате по крехкото и вкусно месо, но ви е омръзнало да ядете едно и също, имаме предложение за вас.

Пилешките медальони са чудесен вариант за вкусна месна вечеря, а в комбинация с картофено пюре или салата се превръщат в съвършено основно ястие.

Пилешките медальони са не по-малко вкусни от обикновен котлет или класическа пържола, особено ако харесвате крехкия вкус на бялото пилешко филе.

Съставки:

  • Пилешки гърди (без кожа), нарязани на медальони
  • Сол и черен пипер на вкус
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 2 супени лъжици сок от лимон
  • 2 супени лъжици мед
  • 1 чаша нарязани пресни зеленчуци (моркови, патладжани, тиквички, царевица и др.)

Начин на приготвяне:

  1. Подправи пилешките медальони със сол и черен пипер от двете страни.
  2. В голяма тиган постави мазнина и загрей на средно висока температура.
  3. Нареди пилешките медальони в тигана и ги готви за около 4-5 минути от всяка страна, докато станат златисти.
  4. В купичка смеси сока от лимон и меда.
  5. След като пилешките медальони са готови, излей сместа от лимон и мед в тигана и намали температурата на средно ниска.
  6. Готви още 1-2 минути, като постоянно въртиш медальоните в соса, докато се напоят равномерно.
  7. Извади пилешките медальони от тигана и ги постави в чиния за сервиране.
  8. В същия тиган добави нарязаните зеленчуци и ги задуши за около 5-7 минути.
  9. Сервирай пилешките медальони в соса, в съчетание с пресните зеленчуци.

Добър апетит!

Коментирай »
Още по темата
Неустоимо вкусно: Рецепта за печено пиле с картофи от Иван Звездев Неустоимо вкусно: Рецепта за печено пиле с картофи от Иван Звездев
Зеле и яйца? Лесна рецепта, ако си готова да опиташ тази странна комбинация Зеле и яйца? Лесна рецепта, ако си готова да опиташ тази странна комбинация
Една по-различна идея за пиле с ориз и зеленчуци (и една тайна съставка в рецептата) Една по-различна идея за пиле с ориз и зеленчуци (и една тайна съставка в рецептата)
Зеле в гювеч: Супер лесна, вкусна, а и изпитана рецепта Зеле в гювеч: Супер лесна, вкусна, а и изпитана рецепта
Когато нямаш време: Това апетитно ястие се приготвя за минути Когато нямаш време: Това апетитно ястие се приготвя за минути
Да сготвим по кралски: Рецептата за френския киш от коронацията на Чарлз III Да сготвим по кралски: Рецептата за френския киш от коронацията на Чарлз III
Екзотично изкушение: Печена сьомга с мед и соя Екзотично изкушение: Печена сьомга с мед и соя
Препоръчваме още
Кои черти на характера те правят специална – според звездите Кои черти на характера те правят специална – според звездите
10 сентенции за работата 10 сентенции за работата
ТЕСТ: Какъв тип мъже привличаш? 💖 ТЕСТ: Какъв тип мъже привличаш? 💖
Как да различаваме истинските си желания от чуждите очаквания Как да различаваме истинските си желания от чуждите очаквания
7 богати на антиоксиданти храни, с които да намалим възпаленията в организма 7 богати на антиоксиданти храни, с които да намалим възпаленията в организма
Вълшебните билки и подправки Вълшебните билки и подправки
Три ползи от бобовите култури Три ползи от бобовите култури
140 години по-късно: „Тайната на Шанел“ все още остава неразкрита (предложение за четене) 140 години по-късно: „Тайната на Шанел“ все още остава неразкрита (предложение за четене)
Митът за „бързата лента“: Защо проверката на летището никога не е бърза Митът за „бързата лента“: Защо проверката на летището никога не е бърза
Кое е най-подходящото време за секс? Кое е най-подходящото време за секс?
Как да спреш да бъдеш „грозната приятелка“ Как да спреш да бъдеш „грозната приятелка“
Тест на личността: Каква порода котка си? Тест на личността: Каква порода котка си?
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби