Крехко и много вкусно: Пилешки медальони с пресни зеленчуци

Пилешките медальони са не по-малко вкусни от обикновен котлет или класическа пържола, особено ако харесвате крехкия вкус на бялото пилешко филе

Крехко и много вкусно: Пилешки медальони с пресни зеленчуци

Photo credit: Amar Preciado/pexels.com

Ако си падате по крехкото и вкусно месо, но ви е омръзнало да ядете едно и също, имаме предложение за вас.

Пилешките медальони са чудесен вариант за вкусна месна вечеря, а в комбинация с картофено пюре или салата се превръщат в съвършено основно ястие.

Пилешките медальони са не по-малко вкусни от обикновен котлет или класическа пържола, особено ако харесвате крехкия вкус на бялото пилешко филе.

Съставки:

  • Пилешки гърди (без кожа), нарязани на медальони
  • Сол и черен пипер на вкус
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 2 супени лъжици сок от лимон
  • 2 супени лъжици мед
  • 1 чаша нарязани пресни зеленчуци (моркови, патладжани, тиквички, царевица и др.)

Начин на приготвяне:

  1. Подправи пилешките медальони със сол и черен пипер от двете страни.
  2. В голяма тиган постави мазнина и загрей на средно висока температура.
  3. Нареди пилешките медальони в тигана и ги готви за около 4-5 минути от всяка страна, докато станат златисти.
  4. В купичка смеси сока от лимон и меда.
  5. След като пилешките медальони са готови, излей сместа от лимон и мед в тигана и намали температурата на средно ниска.
  6. Готви още 1-2 минути, като постоянно въртиш медальоните в соса, докато се напоят равномерно.
  7. Извади пилешките медальони от тигана и ги постави в чиния за сервиране.
  8. В същия тиган добави нарязаните зеленчуци и ги задуши за около 5-7 минути.
  9. Сервирай пилешките медальони в соса, в съчетание с пресните зеленчуци.

Добър апетит!

Коментирай »
Още по темата
Неустоимо вкусно: Рецепта за печено пиле с картофи от Иван Звездев Неустоимо вкусно: Рецепта за печено пиле с картофи от Иван Звездев
Зеле и яйца? Лесна рецепта, ако си готова да опиташ тази странна комбинация Зеле и яйца? Лесна рецепта, ако си готова да опиташ тази странна комбинация
Една по-различна идея за пиле с ориз и зеленчуци (и една тайна съставка в рецептата) Една по-различна идея за пиле с ориз и зеленчуци (и една тайна съставка в рецептата)
Зеле в гювеч: Супер лесна, вкусна, а и изпитана рецепта Зеле в гювеч: Супер лесна, вкусна, а и изпитана рецепта
Когато нямаш време: Това апетитно ястие се приготвя за минути Когато нямаш време: Това апетитно ястие се приготвя за минути
Да сготвим по кралски: Рецептата за френския киш от коронацията на Чарлз III Да сготвим по кралски: Рецептата за френския киш от коронацията на Чарлз III
Екзотично изкушение: Печена сьомга с мед и соя Екзотично изкушение: Печена сьомга с мед и соя
Препоръчваме още
Основните грешки при целуването, които допускаме Основните грешки при целуването, които допускаме
Защо пазаруването на сувенири като двойка е нов вид терапия Защо пазаруването на сувенири като двойка е нов вид терапия
За мъжете и тайните им... имейли За мъжете и тайните им... имейли
Четири начина да се отървеш от него, без да му разбиеш сърцето Четири начина да се отървеш от него, без да му разбиеш сърцето
Д-р Иван Делчев: Първите симптоми на хемороидалната болест изглеждат безобидни Д-р Иван Делчев: Първите симптоми на хемороидалната болест изглеждат безобидни
Начинът, по който използваме компютъра, разкрива стреса на работното място Начинът, по който използваме компютъра, разкрива стреса на работното място
Защо винаги избираме един и същи тип мъже Защо винаги избираме един и същи тип мъже
Любимият ти сладолед издава характера ти Любимият ти сладолед издава характера ти
ТЕСТ за децата на 90-те: Колко е голяма носталгията ти? ТЕСТ за децата на 90-те: Колко е голяма носталгията ти?
ТЕСТ: Каква си в очите на другите? ТЕСТ: Каква си в очите на другите?
Полезната бактерия: Кога да изберем кисело мляко и кога пробиотик Полезната бактерия: Кога да изберем кисело мляко и кога пробиотик
Новите изкусителки Новите изкусителки
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби