Крехко и много вкусно: Пилешки медальони с пресни зеленчуци Пилешките медальони са не по-малко вкусни от обикновен котлет или класическа пържола, особено ако харесвате крехкия вкус на бялото пилешко филе
Пилешките медальони са не по-малко вкусни от обикновен котлет или класическа пържола, особено ако харесвате крехкия вкус на бялото пилешко филе
Photo credit: Amar Preciado/pexels.com
Ако си падате по крехкото и вкусно месо, но ви е омръзнало да ядете едно и също, имаме предложение за вас.
Пилешките медальони са чудесен вариант за вкусна месна вечеря, а в комбинация с картофено пюре или салата се превръщат в съвършено основно ястие.
Пилешките медальони са не по-малко вкусни от обикновен котлет или класическа пържола, особено ако харесвате крехкия вкус на бялото пилешко филе.
Съставки:
- Пилешки гърди (без кожа), нарязани на медальони
- Сол и черен пипер на вкус
- 2 супени лъжици зехтин
- 2 супени лъжици сок от лимон
- 2 супени лъжици мед
- 1 чаша нарязани пресни зеленчуци (моркови, патладжани, тиквички, царевица и др.)
Начин на приготвяне:
- Подправи пилешките медальони със сол и черен пипер от двете страни.
- В голяма тиган постави мазнина и загрей на средно висока температура.
- Нареди пилешките медальони в тигана и ги готви за около 4-5 минути от всяка страна, докато станат златисти.
- В купичка смеси сока от лимон и меда.
- След като пилешките медальони са готови, излей сместа от лимон и мед в тигана и намали температурата на средно ниска.
- Готви още 1-2 минути, като постоянно въртиш медальоните в соса, докато се напоят равномерно.
- Извади пилешките медальони от тигана и ги постави в чиния за сервиране.
- В същия тиган добави нарязаните зеленчуци и ги задуши за около 5-7 минути.
- Сервирай пилешките медальони в соса, в съчетание с пресните зеленчуци.
Добър апетит!
Коментирай » Още по темата
Препоръчваме още