Бързо, лесно и супер вкусно: Брускети с домати и моцарела Свежа комбинация, която ще допадне и на най-капризните
Свежа комбинация, която ще допадне и на най-капризните
Photo credit: Mathias Reding/pexels.com
Брускетите никога не излизат от мода. През годините препечените хлебчета се превърнаха в любимо ястие на малки и големи. А истинските кулинари ги ползват за какви ли не вкусни шедьоври.
Една от класическите рецепти за брускети е с домати и моцарела. Свежа комбинация, която ще допадне и на най-капризните.
Приготвя се лесно и бързо и е чудесно предястие.
Съставки:
- Френски хляб или багета
- Зрели домати
- Моцарела
- Екстра върджин зехтин
- Пресен босилек
- Сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
- Загрей фурната на 200 градуса.
- Нарежи хляба на дебели филийки и ги подреди върху тава за печене.
- Изпечи хляба в предварително загрята фурна за около 5-7 минути, докато стане хрупкав и леко златист.
- Докато хлябът се пече, нарежи доматите и моцарелата на тънки филийки.
- Извади хляба от фурната и го остави да се охлади за кратко.
- Намажи всяка филийка хляб с малко зехтин.
- Подреди по две парчета домати върху всяка филийка хляб.
- Сложи по едно парче моцарела върху доматите.
- Подправи със сол и пипер на вкус.
- Постави брускетите отново във фурната за около 3-5 минути, докато моцарелата се разтопи.
- Извади брускетите от фурната и ги гарнирай с пресен босилек.
Още по темата
Препоръчваме още