Тайните на красивото и вкусно плато със сирена

Лесно, бързо и невероятно вкусно!

Тайните на красивото и вкусно плато със сирена

Photo credit: Pixabay/pexels.com

Повечето хора обожават да пият вино – а какво най-много подхожда на виното? Разбира се, че хубавото сирене. Силният вкус на ароматната напитка пасва много добре на изтънчения вкус на италианските, френските, а и българските сирена.

А как да си направите красиво и вкусно плато със сирена вкъщи? Вижте съветите на foodpanda:

Първата препоръка е да използвате няколко вида сирене. Сред най-предпочитаните вкусове са чедър, гауда, ементал, синьо сирене, бри и фета. Подберете сирената според вашия вкус и подходяща чиния, върху която ще ги поднесете. Може да използвате поднос, голяма чиния или обикновена дървена дъска за рязане.

Нарежете всеки вид сирене в различна форма – на правоъгълници, кубчета, квадрати, триъгълници, а някои кръгли сирена може да оставите цели. Подредете ги по посока на часовниковата стрелка върху подноса, който сте избрали. Започнете с най-леките и нежни сирена и постепенно преминете към по-изострените вкусове.

След като сте подредили сирената е време да добавите подходящи плодове. Комбинацията е съвършена! Препоръчваме ви да добавите грозде, круши, ананас или вишни. Може да поръсите и с ядки.

Остава да допълните платото с нещо солено – подходящо е да използвате крекери, бисквитки или малки брускети. Украсете цялата чиния с пресни билки – магданозът и ментата са сред най-популярните, но може да използвате и листа зелена маруля, рукола или други пресни билки по ваш вкус.

Лесно, бързо и невероятно вкусно. Поднесете платото с бутилка студено вино и го споделете с приятели!

Коментирай »
Още по темата
Седем неща, които се случват с тялото ни, ако прекаляваме със сиренето Седем неща, които се случват с тялото ни, ако прекаляваме със сиренето
Бързо, лесно и супер вкусно: Брускети с домати и моцарела Бързо, лесно и супер вкусно: Брускети с домати и моцарела
Освежаващ, вкусен и лесен за приготвяне: Лимонов чийзкейк Освежаващ, вкусен и лесен за приготвяне: Лимонов чийзкейк
Четири здравословни ползи от сиренето Четири здравословни ползи от сиренето
Най-вкусно е с ръце! 6 храни, за които не ти трябват нож и вилица Най-вкусно е с ръце! 6 храни, за които не ти трябват нож и вилица
Най-миризливите храни в света Най-миризливите храни в света
Препоръчваме още
Предложение за четене: „Аз съм динамит. Животът на Ницше“ от Сю Прюдо Предложение за четене: „Аз съм динамит. Животът на Ницше“ от Сю Прюдо
Създадоха годежен пръстен с проследяващо устройство Създадоха годежен пръстен с проследяващо устройство
„Когато големите станат малки“: Проф. Алберт Бенбасат ни предлага един проникновен автобиографичен роман, наречен от самия него „вехтошарски“. „Когато големите станат малки“: Проф. Алберт Бенбасат ни предлага един проникновен автобиографичен роман, наречен от самия него „вехтошарски“.
Скалпът страда, ако не мием често косата си, предупреждават дерматолози Скалпът страда, ако не мием често косата си, предупреждават дерматолози
Скакалците излъчват феромон, за да не бъдат изядени от своите събратя Скакалците излъчват феромон, за да не бъдат изядени от своите събратя
5 изпитани техники срещу преяждане 5 изпитани техники срещу преяждане
Откриха връзка между психическите заболявания и рака на маточната шийка Откриха връзка между психическите заболявания и рака на маточната шийка
Вкусът на кафето може да бъде подобрен, ето как ☕ Вкусът на кафето може да бъде подобрен, ето как ☕
10 мита за секса и мъжете, които всъщност са пълна глупост 10 мита за секса и мъжете, които всъщност са пълна глупост
Внимание, дами! Ето какво мразят мъжете по време на секс Внимание, дами! Ето какво мразят мъжете по време на секс
Най-забавните имена на хора в България - Част II Най-забавните имена на хора в България - Част II
Шест вида шефове гадняри и как да се справим с тях Шест вида шефове гадняри и как да се справим с тях
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби