Тайните на красивото и вкусно плато със сирена Лесно, бързо и невероятно вкусно!
Лесно, бързо и невероятно вкусно!
Photo credit: Pixabay/pexels.com
Повечето хора обожават да пият вино – а какво най-много подхожда на виното? Разбира се, че хубавото сирене. Силният вкус на ароматната напитка пасва много добре на изтънчения вкус на италианските, френските, а и българските сирена.
А как да си направите красиво и вкусно плато със сирена вкъщи? Вижте съветите на foodpanda:
Първата препоръка е да използвате няколко вида сирене. Сред най-предпочитаните вкусове са чедър, гауда, ементал, синьо сирене, бри и фета. Подберете сирената според вашия вкус и подходяща чиния, върху която ще ги поднесете. Може да използвате поднос, голяма чиния или обикновена дървена дъска за рязане.
Нарежете всеки вид сирене в различна форма – на правоъгълници, кубчета, квадрати, триъгълници, а някои кръгли сирена може да оставите цели. Подредете ги по посока на часовниковата стрелка върху подноса, който сте избрали. Започнете с най-леките и нежни сирена и постепенно преминете към по-изострените вкусове.
След като сте подредили сирената е време да добавите подходящи плодове. Комбинацията е съвършена! Препоръчваме ви да добавите грозде, круши, ананас или вишни. Може да поръсите и с ядки.
Остава да допълните платото с нещо солено – подходящо е да използвате крекери, бисквитки или малки брускети. Украсете цялата чиния с пресни билки – магданозът и ментата са сред най-популярните, но може да използвате и листа зелена маруля, рукола или други пресни билки по ваш вкус.
Лесно, бързо и невероятно вкусно. Поднесете платото с бутилка студено вино и го споделете с приятели!
Коментирай »