Четири здравословни ползи от сиренето Ключът се крие в баланса
Ключът се крие в баланса
Години наред лекарите съветваха да се избягват пълномаслените млечни продукти, защото съдържат много наситени мазнини и повишават холестерола, който предразполага към сърдечносъдови заболявания.
Млечните продукти обаче имат и много полезни съставки – калций, натрий, калий, магнезий, пробиотици.
Днес ще ви запознаем с няколко здравословни ползи от един от най-вкусните млечни продукти – сиренето.
№1 Сиренето повишава нивата на „добрия холестерол“
Изобилстващите от мазнини сирена всъщност са полезни за здравето, тъй като повишават нивата на "добрия" холестерол. Все пак не прекалявайте с тях, тъй като са висококалорични.
№2 Сиренето намалява риска от сърдечносъдови заболявания
Сирената са богати на витамини, минерали и протеини, които ни защитават от сърдечносъдови болести.
№3 Сиренето помага за контролиране на кръвната захар
Противно на някои твърдения, сиренето не повишава кръвната захар, а всъщност може да подобри състоянието, що се отнася до сърдечносъдовите заболявания и риска от диабет.
№4 Сиренето подсилва костите и зъбите
Не е мит, че колкото повече сирене хапвате, толкова по-здрави зъби и кости ще имате. Това се дължи на калция, който се съдържа в особено големи количества в бялото сирене, което познаваме добре в България.
Коментирай »