По следите на изгубения или изгубилия се „мъж мечта“

Три предложения за четене от издателство „Егмонт“

По следите на изгубения или изгубилия се „мъж мечта“

Photo credit: Издателство „Егмонт“

Симеон Колев е познат от ефира на „БГ Радио“, но през годините освен слушатели успешно трупа и читатели. Броени дни след излизането на третата му книга, представяме неговия „Наръчник за употреба и експлоатация на мъжа“, част 2.

Във втората част Симеон събира нова доза текстове за нещата от живота и за ситуации, които се случват на всеки от нас. Всъщност точно в това е притегателната сила на сборника – текстовете са посветени на човешките взаимоотношения, разкривайки едновременно комичността и трагизма в тях, като често четящият се асоциира с написаното. Въздишайки с облекчение, че не е единственият, преживял налудничави ситуации, достойни да бъдат описани върху белия лист.

Връзки, любов, секс, раздели, какво да очакваме от себе си и от този до нас, какво ни разочарова, какво ни очарова, какво ни спъва да бъдем себе си. Като човек, който не обича тъгата в нито една нейна форма, в текстовете на Симеон Колев, дори и в най-драматичните и сълзливи, има повече хумор, отколкото драма. Този път в книгата е представена и женската гледна точка, благодарение на любезното съдействие на Богдана Трифонова и Милена Ташкова.

Втората част на наръчника е нещо, като „И просто ей така“ за „Сексът и градът“. Логично и желано продължение с още истории за любов, секс и отношенията между нас. – споделя Симеон Колев и добавя: Някои от историите са по-зрели, някои не са. Няма нищо абстрактно, а общият корен е чувството за хумор и лекотата, с които са написани тези текстове. Ведри, актуални и реални. Това са текстовете в наръчника.

„Наръчник за употреба и експлоатация на мъжа“, част 2  е в книжарниците от 19 август

„Пламък“ от Рейвън Кенеди е четвъртата книга от хитовата фентъзи поредица за възрастни „Позлатена пленница”. Книгите преосмислят историята за древногръцкия цар Мидас и неговата дарба да превръща всичко, което докосне, в злато. Изпълнен с романтика, интриги и опасности, разказът за бляскавото кралство Ореа пленява читателите по цял свят. Зашеметяващ коктейл от митология и еротика, поредицата буквално взриви социалните мрежи, превръщайки Рейвън Кенеди в звезда на съвременния Букстраграм и БукТок.

Историята в „Пламък“ се фокусира върху няколко от героите, като в центъра застават Арин и Слейд. Събитията продължават от там, където  спират в „Просветление“, а именно животът на Арин е в опасност, а Слейд се опитва да избяга след убийството на крал Мидас. Подгответе се наведнъж да погълнете тези 752 страници, които ще ви оставят в нетърпение за финала на пенталогията. Очаква се той да излезе в Щатите в края на тази година.

 „Пламък“ в превода на Деница Райкова е в книжарниците у нас от 23 септември

Падение на гибел и гняв“ дава старт на нова фентъзи поредица от Дженифър Л. Арментраут, автор на нашумялата „Кръв и пепел“. Световната премиера на англоезичното издание е на 12 септември, а на български романът излиза броени дни след нея – на 16 септември.

Някога, много отдавна, светът бил унищожен от безмилостни богове. Пощадени са само девет града. Разделени от огромна пустиня, гъмжаща от чудовища и невиждани опасности, всеки един от тях се управлява от пазител – кралска особа, която се храни от удоволствието на смъртните. Родена с интуиция, която никога не я е предавала, Калиста знае, че дарбата ѝ е безценна за властващите. Затова баронът на Арчууд я пази под прикритието на куртизанка. В замяна на неговата закрила тя му дава информация. Когато Калиста спасява странник в беда, вътрешният ѝ глас започва да ѝ нашепва предупреждение – и обещание: „Днес той ще ти донесе радост. Но един ден ще бъде твоята гибел“.

Коментирай »
Още по темата
Книги от друго измерение: Три предложения за четене за малки и големи Книги от друго измерение: Три предложения за четене за малки и големи
Три романтични предложения за четене за най-нежните души Три романтични предложения за четене за най-нежните души
Препоръчваме още
ТЕСТ: Кой е най-големият ти страх? ТЕСТ: Кой е най-големият ти страх?
„Започни да живееш, Клоуи Браун“ от Талиа Хибърт (предложение за четене) „Започни да живееш, Клоуи Браун“ от Талиа Хибърт (предложение за четене)
Любимите десерти на зодия Дева Любимите десерти на зодия Дева
Пет причини да празнуваш, че си жена Пет причини да празнуваш, че си жена
10 съвета за по-добър метаболизъм 10 съвета за по-добър метаболизъм
Модели на българската дизайнерка София Борисова украсиха тържествата за коронацията на крал Чарлз III Модели на българската дизайнерка София Борисова украсиха тържествата за коронацията на крал Чарлз III
Туршия и синьо сирене за засилване на имунитета Туршия и синьо сирене за засилване на имунитета
15 вдъхновяващи цитата за щастието от известни личности 15 вдъхновяващи цитата за щастието от известни личности
Градинарството удължава живота Градинарството удължава живота
Бракът е полезен за здравето Бракът е полезен за здравето
Какво представлqва хиаталната херния: Симптоми и рискови фактори Какво представлqва хиаталната херния: Симптоми и рискови фактори
Усмивката е ключът към красотата Усмивката е ключът към красотата
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби