Все повече от нас преминаха на режим на работа от вкъщи в опит да се овладее кризата с коронавируса COVID-19.

И въпреки че работата от вкъщи може да изглежда като сбъдната мечта, тя крие куп недостатъци – работният ден започва да изглежда безкраен, започваме да се чувстваме самотни, а домът ни изглежда доста по-малък.

Ако виждате работата от вкъщи като филм на ужасите, следващите съвети са точно за вас:

Съвет 1

Правете си почивки. Това че работите от вкъщи, не означава да не вдигате глава от компютъра. Направете си обедна почивка, пийте кафе.

Съвет 2

Изберете най-подходящото работно място у дома

Кухнята, хола, на дивана, до прозореца... вероятно ще ви отнеме известно време, докато откриете кое е перфектното място за новия ви „офис“. Ако е нужно да се съсредоточите, изберете тихо местенце, в другия случай можете да работите и на балкона.

Не забравяйте, че имате нужда и от „забранена за работа зона“ - не искате да свързвате леглото си с работа, нали?

Съвет 3

Работата от вкъщи има едно чудесно предимство – не губите време в път (особено ако живеете далеч от работното си място). Използвайте това време за повече сън, пълноценна закуска или дълго пиене на кафе.

Съвет 4 (за родители)

Създайте ред и организация у дома. Децата трябва да знаят кога е работният ви ден и да не ви безпокоят.

Напомняме, че не бива да излизате, освен ако не е наистина наложително. Не рискувайте своето здраве и това на околните (особено на по-възрастните хора). Колкото по-дисциплинирани сме, толкова по-бързо кризата ще отмине.

Коментирай >