снимка: Engin_AkyurtPixabay

Заради мерките за ограничаване на коронавируса, много от нас са затворени вкъщи вече няколко седмици. И неизбежно в даден момент в ежедневието ни се насажда трайно досадата и скуката.

Затова предлагаме няколко полезни занимания, с които да се захванем докато сме под домашна карантина. Така ще се чувстваме полезни и ще запълним времето си с нещо конструктивно.

1. Запиши онлайн курс. Десетки са възможностите, които се предлагат за Интернет обучение или сертификат. Границата е само във въображението ти. Разгледай, избери най-подходящото за теб и се впусни в ново предизвикателство. Така ще излезеш от карантината с нова придобивка, която ще ти бъде полезна и в бъдеше. И още една идея – дипломирай се. Много хора са прекъснали висшето си образование по някаква причина и са инвестирали няколко години от живота си в знание, за което не притежават никакъв документ. Ако си сред тях, можеш да проучиш как стои въпросът с късното дипломиране и да свършиш нещо, което отдавна отлагаш. 

2. Подреди си гардероба. Вечно нямаш дрехи, носиш едно и също и ти е омръзнало да се гледаш с тези тоалети. По всяка вероятност имаш дрехи, просто си забравила за тях, защото са някъде там в дъното на гардероба, затрупани с други дрехи. Крайно време е да ги изровиш. Хем ще оползотвориш деня си, хем ще имаш чисто нов тоалет за края на карантината.

3. Научи се да готвиш нещо ново. Да, кулинарията не е за всеки. На едни им идва отвътре и им доставя удоволствие да готвят, други се ужасяват само от мисълта да включат фурната. Без значение ти от кои си, експериментирай. Опитай да приготвиш вкъщи любимо ястие или десерт и виж какво ще се получи. По всяка вероятност ще се изненадаш от способностите си.

4. Спортувай. Няма нищо по-полезно от това да се погрижиш за тялото и тонуса си. А домашната карантина е подходящ момент за това. В Интернет има всичко, просто избери любимия си спорт, който може да се практикува в домашни условия и действай. Със сигурност ще се почувстваш по-добре, ще бъдеш във форма и настроението ти ще се подобри.

5. Промени нещо във външния си вид. Винаги си искала да боядисаш косата си в розово, но никога не е удачно. От кога си мечтаеш за френски маникюр, но все не остава време. Сега е моментът. Бъди смела и направи тази промяна, за която все не ти стиска. Докато си под домашна карантина, няма как да се изложиш пред хората. 

Коментирай >