снимки: pexels.com 

Има хора, които работят усърдно, просто защото са съвестни, други градят кариера, трети се натягат на шефа.

Има обаче хора, при които работата заема по-голямата част от живота им. Това са истинските работохолици. Разбери дали не си сред тях:

Нямаш проблем с извънредните часове на работа

Не винаги една задача може да се свърши в рамките на осем часов работен ден и пет-дневна работна седмица. Ти обаче нямаш никакъв проблем с това да работиш колкото се налага, за да приключиш задачите си успешно.

Нямаш време за личен живот

Рядко мъж успява да се задържи в живота ти. Рано или късно си тръгва, просто защото не можеш да му отделиш достатъчно време. Не се и замисляш за хоби или друго странично занимание. А приятелите и роднините си виждаш само по празници. В останалото време работиш.

Не помниш кога последно си взе отпуска

Дори и да помниш, вероятно това е било през лятото на миналата година и то защото ти се бяха натрупали твърде много дни отпуск, а приятелите ти надуха главата, че е време за почивка. Отлагаш почивката си до последно и нямаш търпение да свърши, за да се върнеш на работа.

Проверяваш си пощата през почивните дни

Няма значение дали е вечер, уикенд или най-накрая си във ваканция. Неволно отключваш смартфона и отваряш мейла си. Четеш всичко, касаещо работата по всяко време на денонощието.

Доброволно се нагърбваш с нови проекти

Няма нищо лошо в това да обичаш работата си и някои проекти да са ти по вкуса. Когато се интересуваш от нещо, влагаш много и продуктът на финала е перфектен. Но когато вдигаш ръка за всеки нов проект, може би трябва да се замислиш дали си струва.

На 5ти юли отбелязваме Световния ден на работохолика. Съветваме те тази година да го отпразнуваш с малко повече почивка ;)

И още за удоволствието от работата:

Най-щастливите професии в света: Попадаш ли в класацията?

Шест знака, че е време да смениш работата си 

10 сентенции за работата

Коментирай >