Лека зимна салата с айсберг, червено цвекло, портокали и нар Тя е не само лека, но и пъстра
Тя е не само лека, но и пъстра
снимка: morguefile.com
Тя е не само лека, но и пъстра. Салатата съчетава в себе си цветовете на всички витамини и усмивката на слънчевите лъчи едва в началото на януари. И се чувстваш добре, уверяват от viewsofia.com.
Необходими продукти:
1 зелена салата или айсберг
1 глава червено цвекло
2 портокала, нарязани на шайби
Семената на 1 нар
4 с. л. зехтин екстра върджин
сокът на половин лимон
сухари
100 гр сирене фета, нарязано на кубчета и овкусено със зехтин и сух босилек
Начин на приготвяне:
Цвеклото се измива добре, обелва се и се нарязва на кубчета със сходна големина на сиренето.
Листата на айсберга / или салатата/ се накъсват и се смесват с цвеклото. Овкусяват се със зехтин и няколко капки лимон и се добавят портокалите и сиренето. Поръсва се със семената от нар и се поднася с парче сухар.
Този фантастичен микс от вкусове и аромати е в топ 10 на любимите ни рецепти за месец януари. Заслужава си опита, както и споделянето след направата.
Коментирай »