Книги от друго измерение: Три предложения за четене за малки и големи

„Хари Потър и затворникът от Азкабан“, „Седемте златни града на Сибола“ и „Дългата игра“

26 октомври 2023
Книги от друго измерение: Три предложения за четене за малки и големи

В месеца на световната премиера в книжарниците ще се появи и българското издание на „Хари Потър и затворникът от Азкабан“, проектирано и илюстрирано от Мирафора Мина и Едуардо Лима от студио MinaLima.

Дизайнерите, работили по филмите за Хари Потър, а също за екранизацията на „Фантастични животни”, обединяват любовта си към вълшебната история на Дж. К. Роулинг с невероятен художествен талант и майсторски умения, за да създадат необикновени книги, изпълнени с повече от 190 цветни илюстрации и допълнителни интерактивни елементи.

С тази книга читателите ще се докоснат до Хитроумната карта, ще обезвреждат богърт и дори ще пътуват във времето с времевърта на Хърмаяни.

„Хари Потър и затворникът от Азкабан“, дизайн и илюстрация MinaLima в превода на Мариана Екимова-Мелнишка е в книжарниците от 28 октомври. Цената е 89,00 лв.

„Хари Потър и затворникът от Азкабан“ от Дж. К. Роулинг

Photo credit: Издателство „Егмонт“

„Седемте златни града на Сибола“ от Карл Баркс

 

„Дъкбург“ е колекция от любимите класически комикси, написани и нарисувани от Карл Баркс между 1943 и 1972 година. Творчеството на Баркс и до днес е вдъхновение за мнозина и еталон за рисунка и сценарии. Именно Крал Баркс полага основите на съвременния „Дисни“ комикс, разширява родословното дърво и обкръжението на Доналд

Дък и пленява поколения читатели. И беше крайно време да можем да четем комиксите му и на български език!“, споделя Ненко Генов, преводач на изданията у нас.

„Седемте златни града на Сибола“ е третият том от колекцията, който съдържа комиксите на Карл Баркс от 1954-1955 година. В заглавната история Скрудж иска да инвестира в нов бизнес, но дали съществува някаква фирма, която все още не му принадлежи? В историята „Ни видра, ни плъх“, старият скъперник не може да отвори своя сейф. Шифърът за него се намира на шията на леминг, който е на борда на кораб, поел курс към Норвегия. Следващият комикс разказва за луд професор, който иска да изобрети зеле без мирис. Уви, опитите се провалят и вместо търсения резултат, професорът открива изключително ефикасен вкаменяващ лъч. Междувременно в Дъкбург, Хюи, Дюи и Луи готвят отчаян план за бягство от наближаващата учебна година, а Доналд има толкова голям проблем със сладкото, че се оказва затворен в бъчва на кушетката у психиатъра!

„Седемте златни града на Сибола“ е в книжарниците от 7 октомври. Цената е 59,00 лв.

Photo credit: Издателство „Егмонт“

„Дългата игра“ от Елена Армас

 

„Дългата игра“ е третият роман на Елена Армас, която вече спечели почитателите на съвременна романтика у нас с „Испанска любовна измама“ и „Експеримент съквартиранти“ по американски“.

Адалин Рейес е прекарала години в усъвършенстване на ежедневната си рутина: ставане преди зазоряване, шофиране до офисите на футболния отбор „Маямски пламъци“, работа на макс, прибиране вкъщи и отначало. Но всичко това се срива, когато видеозапис на скандалното ѝ поведение спрямо талисмана на отбора става вайръл. Вместо да я уволни, собственикът на отбора който всъщност ѝ е баща изпраща Адалин в средата на нищото, където е натоварена със задачата да помогне на местен футболен отбор. Плановете ѝ се разпадат, когато открива, че играчите носят балетни пачки на тренировка, отглеждат кози за домашни любимци.

„Дългата игра“ в превода на Цвети Тенекеджиева е в книжарниците от 7 октомври. Цената е 24,90 лв.

Photo credit: Издателство „Егмонт“

Коментирай »
Още по темата
По следите на изгубения или изгубилия се „мъж мечта“ По следите на изгубения или изгубилия се „мъж мечта“
Три романтични предложения за четене за най-нежните души Три романтични предложения за четене за най-нежните души
Препоръчваме още
Еднопосочен билет до Марс Еднопосочен билет до Марс
Светлите спални водят до затлъстяване Светлите спални водят до затлъстяване
9 причини да изпитваме постоянен глад и как да се справим 9 причини да изпитваме постоянен глад и как да се справим
Злодеите и героите се изправят пред общ враг в „Училището за Добро и Зло 5: Кристалът на времето“ Злодеите и героите се изправят пред общ враг в „Училището за Добро и Зло 5: Кристалът на времето“
Предложение за четене: „Заличено момче“ от Гарард Конли Предложение за четене: „Заличено момче“ от Гарард Конли
Американец инсценира отвличането си, за да отиде на ергенско парти Американец инсценира отвличането си, за да отиде на ергенско парти
Историята на най-успешния град държава в света: „Сингапур и изграждането на съвременна Азия“ от Джийван Васагар Историята на най-успешния град държава в света: „Сингапур и изграждането на съвременна Азия“ от Джийван Васагар
ТЕСТ: Избери мечтаната среща и ще ти разкрия как се влюбваш ТЕСТ: Избери мечтаната среща и ще ти разкрия как се влюбваш
Заседналият начин на живот причинява тревожност Заседналият начин на живот причинява тревожност
Шест качества, които той цени повече от външния ти вид Шест качества, които той цени повече от външния ти вид
В търсене на лечение: Открит е възможен причинител на ендометриозата В търсене на лечение: Открит е възможен причинител на ендометриозата
Човекът зад музиката: „Боб Марли: One Love“ (кино предложение) Човекът зад музиката: „Боб Марли: One Love“ (кино предложение)
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби