Някои по-официални и елегантни събития позволяват да подчертаете както очите, така и устните, Кристина Агилера, снимка: ChristinaAguileraChina

Дами, чухме, че най-добрите гримьори от света на шоубизнеса и модата са развенчали някои митове по отношение на вечните модни правила и забрани. И тъй като обичаме отпадането на табутата, решихме да ги споделим с вас. Веднага започваме с примерите:

Остаряло правило номер едно: Опушеният черен грим никога не трябва да се съчетава с ярко червило. Съвременните гримьори смятат, че някои по-официални и елегантни събития позволяват да подчертаете както очите, така и устните. Все пак не се възползвайте от твърде силния грим в ежедневието и на работа.

Остаряло правило номер две: Всички нокти в един цвят. Всъщност шарените нокти са страхотен аксесоар през лятото. За  да добавите малко закачливост в стила си, направете всеки пръст различен. През зимата пък добавете коледно настроение с нарисувани снежинки и съчетание от червено и сребристо.

Остаряло правило номер три: Не използвайте лилави сенки, за да не изглеждате като "набити". Всъщност гримьорите твърдят, че в умерено количество лилавите сенки правят погледа на кафявите очи по-дълбок и подчертават сините и зелените очи.

Остаряло правило номер четири: Добре поддържани вежди. Модата на тънките, перфектно оформени и сресани вежди отмина още миналата година. И сега буйните вежди са считат за доста по-привлекателни. За справка: Лили Колинс:

снимка: Pop Culture Geek

Коментирай >