снимка: pixabay.com

Прикрива несъвършенства, като с магическа пръчица прави ситните бръчки, пъпки и черни кръгове невидими. Досещате се за какво говорим, нали? За любимия на холивудските красавици, но и на милиони жени по света коректор.

За да извлечем най-доброто от него обаче е добре да следваме няколко прости съвета:

1.   Преди да си купите нов коректор, пробвайте цвета на ръката си. Следването на този съвет е особено важно през лятото, когато придобиваме загар. Вие също се смеете на честия феномен „загоряло тяло – бяло лице”, нали?

2.   Внимавайте за покривните му качества. Идеалният коректор трябва да се разнася лесно, да покрива лицето добре и да не се разтича при големи горещини.

3.   С дискретно докосване в центъра на брадичката „осветявате” цялото си лице, а ако прекарате пръст по линията на косата, ще подчертаете челото си.

4.   Малко количество коректор отстрани на носа ще ви придаде така желания френски финес, като в същото време ще заличи евентуални червенини.

5.   Преди да започнете с нанасянето на коректора, измийте лицето си с мек сапун и подхранете кожата му с овлажняващ крем. Почакайте няколко минути, за да попие.

6.   Ако използвате грим на водна основа, сложете го преди коректора. Ако фон дьо тенът ви е под формата на пудра, нанесете го след коректора.

А вие какви съвети бихте дали за избора и нанасянето на коректор? Споделете опит и трикове в коментарите под статията.

Коментирай >