За вредата от романтичните филми

И те заживели дълго и щастливо...или как да се предпазиш от най-разпространеното заблуждение

За вредата от романтичните филми

снимка: Форум Филм България 

Момичета, нека си го признаем. Всички харесваме романтичните комедии в някакъв момент от живота си. Те действат разпускащо, обнадеждават те и те карат да пратиш смс на бившия, което обикновено се оказва голяма грешка. Ето и някои от най-разпространените заблуждения в романтичните филми:

Той е красив и добър

Почти няма романтични филми, в които Мъжът да не е съвършен. Той никога не оплешивява, няма бирено коремче, нито смешна прическа...В същото време е мъжествен, но и чувствителен; той е решителен, но и нежен; той е влюбен до уши, въпреки всички, които се опитват да го разделят от жената на живота му. Познаваш ли такъв мъж? Ако да – си ударила джакпота. В противен случай обаче добре знаеш, че такива мъже НЕ съществуват.

Той се бори за теб

...до последен дъх. Въпреки всички препядствия по пътя си, той е твоят рицар на бял кон. Дори когато сгреши, той се разкайва, осъзнава грешката си и се бори за теб до последно. Той те намира и на край света, гони те до летището, където ти казва, че те обича...история, която я има в почти всеки романтичен филм...но само там.

via GIPHY

Любовта ви ще трае вечно

И вие никога няма да се карате за седалката на тоалетната, за това кой да измие чиниите и за всички други битовизми, които съпровождат двойките. Знаеш добре, че любовта рядко е толкова възвишена, а почти никога – вечна.

via GIPHY

Щастливият край

Често в романтичните филми има голямо зло, което разделя влюбените. Те понякога се карат, ревнуват се, дори си изневеряват, нараняват се...но накрая, на това същото летище идва техният хепи енд. И това се случва в почти всеки филм. В „женската енциклопедия” – „Той просто не си пада по теб” през целия филм ни обясняват, че щастливият край не съществува. Но дори и там, на финала се оказва, че Тя е неговото изключение и те получават щастливата си развръзка.

via GIPHY

А понякога, ние просто имаме нужда някой да ни каже, че приказките не са реални, че рицар на бял кон няма и че дори и да успеем да си позволим билет за някой полет, Той няма да ни настигне на летището, за да останем завинаги заедно. 

via GIPHY

Коментирай »
Още по темата
Топ 10 на най-романтичните жестове от сериалите   Топ 10 на най-романтичните жестове от сериалите  
Не прави това на Свети Валентин – 8 забрани за Деня на влюбените Не прави това на Свети Валентин – 8 забрани за Деня на влюбените
Три филмови клишета, които заблуждават мъжете Три филмови клишета, които заблуждават мъжете
Рицарите изчезнаха Рицарите изчезнаха
Най-честите женски заблуди за мъжете Най-честите женски заблуди за мъжете
Рискуваме всичко в името на любовта (ВИДЕО) Рискуваме всичко в името на любовта (ВИДЕО)
Дейвид Бекъм плаче на "Армагедон", "Аладин" и "Приятели" Дейвид Бекъм плаче на "Армагедон", "Аладин" и "Приятели"
Препоръчваме още
Зелено, вкусно, полезно и може бързо да подобри психичното здраве - що е то? Зелено, вкусно, полезно и може бързо да подобри психичното здраве - що е то?
Мечтаното предложение за брак Мечтаното предложение за брак
Кои бозайници спят най-малко? Тези животни спят най-много по два часа на денонощие Кои бозайници спят най-малко? Тези животни спят най-много по два часа на денонощие
Пет храни, които понижават кръвната захар Пет храни, които понижават кръвната захар
Честваме пренасянето на мощите на мъдър светец мъченик Честваме пренасянето на мощите на мъдър светец мъченик
Фибрите борят холестерола Фибрите борят холестерола
Сърцебиене, задух, усещане за „прескачане“: Как да разпознаем и лекуваме аритмията Сърцебиене, задух, усещане за „прескачане“: Как да разпознаем и лекуваме аритмията
„Дневникът на една Проклетия“ от Виржини Л. Сам, Мари-Ан Абесдри (предложение за четене) „Дневникът на една Проклетия“ от Виржини Л. Сам, Мари-Ан Абесдри (предложение за четене)
Най-абсурдните суеверия за сватба по света и у нас Най-абсурдните суеверия за сватба по света и у нас
Доля Гавански - от лондонския Бродуей до "18% Сиво" Доля Гавански - от лондонския Бродуей до "18% Сиво"
Почивка без стрес Почивка без стрес
За мъжете, жените, секса и парите... или кой трябва да плати сметката За мъжете, жените, секса и парите... или кой трябва да плати сметката
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби