снимка: Форум Филм България 

Момичета, нека си го признаем. Всички харесваме романтичните комедии в някакъв момент от живота си. Те действат разпускащо, обнадеждават те и те карат да пратиш смс на бившия, което обикновено се оказва голяма грешка. Ето и някои от най-разпространените заблуждения в романтичните филми:

Той е красив и добър

Почти няма романтични филми, в които Мъжът да не е съвършен. Той никога не оплешивява, няма бирено коремче, нито смешна прическа...В същото време е мъжествен, но и чувствителен; той е решителен, но и нежен; той е влюбен до уши, въпреки всички, които се опитват да го разделят от жената на живота му. Познаваш ли такъв мъж? Ако да – си ударила джакпота. В противен случай обаче добре знаеш, че такива мъже НЕ съществуват.

Той се бори за теб

...до последен дъх. Въпреки всички препядствия по пътя си, той е твоят рицар на бял кон. Дори когато сгреши, той се разкайва, осъзнава грешката си и се бори за теб до последно. Той те намира и на край света, гони те до летището, където ти казва, че те обича...история, която я има в почти всеки романтичен филм...но само там.

via GIPHY

Любовта ви ще трае вечно

И вие никога няма да се карате за седалката на тоалетната, за това кой да измие чиниите и за всички други битовизми, които съпровождат двойките. Знаеш добре, че любовта рядко е толкова възвишена, а почти никога – вечна.

via GIPHY

Щастливият край

Често в романтичните филми има голямо зло, което разделя влюбените. Те понякога се карат, ревнуват се, дори си изневеряват, нараняват се...но накрая, на това същото летище идва техният хепи енд. И това се случва в почти всеки филм. В „женската енциклопедия” – „Той просто не си пада по теб” през целия филм ни обясняват, че щастливият край не съществува. Но дори и там, на финала се оказва, че Тя е неговото изключение и те получават щастливата си развръзка.

via GIPHY

А понякога, ние просто имаме нужда някой да ни каже, че приказките не са реални, че рицар на бял кон няма и че дори и да успеем да си позволим билет за някой полет, Той няма да ни настигне на летището, за да останем завинаги заедно. 

via GIPHY

Коментирай >