Най-честите женски заблуди за мъжете

Как да не допускаме тези грешки?

снимка: Форум Филм България 

Колкото и да не ни се иска да признаем, жените също грешат в преценката и тактиката си за мъжете. Като например в тези пет примамливи да си вярваме ситуации.

Ще го отуча от дразнещото му хоби

Грешка! Никой не обича да му казват какво да (не) прави. Особено ако става дума за нещо, което обича. Дори и веднъж-два пъти с някои женски хитрости да отвлечеш вниманието му от футбола, риболова или любимата компютърна игра - това със сигурност е било изключение. За да си спестиш скандали и дори - лъжи, по-добре си уговори среща с приятелки, когато той е зает с хобито си и готово! Накрая на деня и двамата ще сте щастливи, че сте правили нещо приятно, макар и по отделно.

Като ме опознае, ще ме хареса

Когато един мъж не те харесва по начина, по който искаш, няма да го направи и утре, и след седмица, и след месец. И не защото вината е в теб! Може просто да не си негов тип. "Случайното" навлизане в личното му пространство по-скоро ще го отблъсне, вместо да го впечатли. Тичането след някого отстрани може да изглежда колкото сладко, толкова и натрапчиво, и дори леко "ку-ку". А един от най-милите отговори, които можеш да получиш, е: "Много ти благодаря за вниманието!". Но подскачай - това пак означава "Не".

Знам какво прави 24/7, за да съм сигурна в него

Грешка! Първо - никой не обича да бъде разпитван или следен. Не влизай в ролята на следовател, ще съжаляваш за изгубеното време. Тази тактика не гради доверие, а само възбужда въображението ти. Когато човекът до теб знае, че нещо няма да ти допадне, той ще го скрие от теб с обикновено премълчаване или подбрана лъжа. И, за съжаление, зависи единствено от неговата съвест и преценка да не прави неща, които той не би искал ти да правиш, докато си с него. Не ти остава нищо друго, освен да му гласуваш доверие, че постъпва рационално спрямо колежките в службата, другите приятелки в живота му и т.н. А ако не го прави - не се ядосвай! Първо - рано или късно винаги се разбира и второ - със сигурност не те заслужава човек, който не умее да уважава партньора до себе си.

Той ми дава да вземам всички решения вместо него, ю-хуу! :-)

Не се радвай! Мъжете дават на жените да избират ресторант, храна, филм и т.н., за да не се натоварват с по-битови въпроси. Плюс това, така ни карат да се чувстваме значими. Това обаче не означава, че веднага можеш да планираш ваканция за уикенда след две седмици, без да го попиташ или да изготвиш съвместен график за месец напред. Ще останеш изненадана колко от плановете ти ще паднат, защото той вече има други уговорки. Които всъщност ги е имало и преди, но ти не си ги забелязвала, защото си била заета с други решения.

Аз съм до него като приятелка, но знам, че един ден ще сме заедно

Помниш ли героинята на Джулия Робъртс в "Сватбата на най-добрия ми приятел"? А помниш ли, че въпреки чара и мръсните номерца, тя не успя да го раздели с годеницата му? И тук е просто, както при харесването по-горе - мъжете предлагат приятелство, защото искат приятелство - не нещо друго. Дългите бири и забавление по общи теми, честите срещи, телефонните разговори а-ла "само да те чуя какво правиш", дори приятелският секс и пристигането с вино за утеха веднага щом скъса с поредната си любима, не ти осигурява нейното място. То ще бъде заето от новото момиче, с което ще се запознае на дискотеката след 2 седмици. И докато обсебено вярваш, че си Единствената и просто на него му трябва време да го разбере, минават седмици и дори месеци, в които лишаваш себе си от нови хубави емоции с някой наистина влюбен в теб човек. Щади сърцето си, не го заслужава!

Коментирай »
Флирт в офиса: Четири типа досадни ухажори на работното място
За вредата от романтичните филми
Пет начина да се справиш с бившата му
Какво има предвид той, когато казва това?
Не тичай след него
Петте причини да скъсаш с него
Разгадай намеренията му по погледа
Четирите неща, които трябва да знаеш за бившия
Ревността като оръжие за самоунищожение
Не казвай никога 
И жените станахме ловци
Активен през деня, любвеобилен през нощта
Никога не му задавай тези въпроси
Трудно прощаваме на мъжете, когато...
За мъжете и романтиката...
Последни теми от форума
виж всички
Препоръчваме още
Новите изкусителки
Разгадай връзката ви по...първата целувка
Топ 20 на целите, които си поставяме в живота
Топ 5 на най-приятните и евтини занимания през лятото
ТЕСТ: Умееш ли да пазиш тайна?
Най-популярната дестинация за меден месец
Най-опасните пози в секса
Популярни митове за секса, в които вярваме
Пробив в медицината: Кръвен тест открива над 50 вида рак
Наслада за душата: Няма нищо по-вкусно от домашните бухтички 
Разбери намеренията му за пет минути 
Най-вкусните печива по света
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби