снимка: pexels.com

Знаеш какво казват – човек може да е стар по душа или да остане вечно млад ако съхрани детското в себе си. Ето няколко признака, че си започнала да остаряваш, но не по белите коси или малките бръчици, а по начина ти на държание ;)

Избираш дивана пред бара – сигурен признак, че остаряваш. В повечето случаи би се оправдала, че си изморена от тежката работна седмица и затова ще пропуснеш излизането тази вечер. Ние ще те опровергаем само с един въпрос – преди две години също ходеше на работа и се изморяваше. Избра ли дивана пред бара поне веднъж? 

Започваш да пиеш ракия – бирата е за младите, а твърдите напитки като водка и джин биват тенденциозно изместени от ракията и мастиката. Това твърдение не е доказано от нито един учен, но е категорично наблюдение на нашия екип ;)

Предпочиташ тих и спокоен курорт за лятната си почивка – за какво ти е място с прекалено шумни дискотеки и барове, като така или иначе ще си толкова уморена от плажа, че ще седнеш да вечеряш в някой ресторант и ще заспиш...

Когато се събереш с приятели си говорите за политика, здравословни проблеми и лекарства – преди не беше така нали, но вече нямаш никаква идея за какво сте си говорили навремето. Факт е, че сега ако седнете на масата, винаги ще се повдигнат темите – работа, политика, лекарства, схващания и други подобни. Най-вероятно младото ти „аз“ отпреди 5 години би те заклеймило за това, което си причиняваш сега.

Следобеден сън, вместо спане до късно – събота е, а ти се будиш в 8 или 9 сутринта, за да свършиш всичките си задачи и то без аларма???!!! След обилен обяд идва и времето за следобедната дрямка. 

Ето още няколко признака, че остаряваш:

Забравяш
Употребяваш репликата „Навремето не беше така“
Притесняваш се за пари
Замисляш се дали да не ограничиш цигарите, алкохола и вредните храни...защото не е здравословно
Не мислиш за флиртове и свалки, а търсиш мъж за женене 
Смяташ, че ти е време да имаш деца
Чувстваш се по-комфортно с по-възрастни от теб хора 
Не ти хрумват забавни и откачени идеи, които да реализираш с най-добрата си приятелка 

Коментирай >