Синдромът на „грозното пате“

Кога жените получаваме синдрома на „грозното пате“ и как ни се отразява той?

снимка: pexels.com

Често жените стигаме до момент/и на вдъхновение в живота, когато рязко се разхубавяваме. Дали с някоя добра диета или спорт, или комбинирано, или с козметични грижи, които полагаме...без значение как, но почти при всяка жена идва моментът на внезапното разхубавяване. Тогава от грозно пате, тя се превръща в красив лебед. И това е прекрасно. Ползите са ясни. Ето обаче какви са рисковете от синдрома на „грозното пате“...

Основният риск от синдрома на „грозното пате“ се крие в склонността ни да си повярваме. Много често разхубавилите се жени, без значение на колко години са, оценяват притока на внимание върху себе си по много странен начин. Рискът от подхлъзване тук е голям. Само си представи при внезапното разхубавяване, колко рязко ще се покачи самочувствието. И ако не си подготвена за това е възможно да се покачи прекалено, да станеш надменна с близките си, да повярваш, че светът се върти около теб и да се превърнеш в трудно поносим „лебед“...

Избиването на комплекси. Да предположим, че винаги си била по-закръглена. С много усилия обаче постигаш перфектната фигура и естествено, всички погледи са върху теб. Комплексите обаче остават. Много е трудно да изкорениш комплекси за недостатъците си, които си трупала с години. И така е възможно да започнеш да се държиш странно. Тук отново е появява рискът от неадекватност, надменно поведение или дори неспособност да допускаш хората близо до себе си заради твърде многото пъти, в които са те наранявали. Затова се опитай без значение от всичко да намалиш комплексите си.

И дами, нека да не забравяме, без значение от възрастта ни, никога не е късно за внезапното разхубавяване и синдрома на „грозното пате“, така че нека да внимаваме :)

Коментирай »
Още по темата
Основните женски комплекси и как да ги преборим
Жената, на която той не може да устои
Най-големите мъжки комплекси
Събуди се красива до него
Последни теми от форума
виж всички
Препоръчваме още
Синът на змей се бори със злото на Долната земя в „Кало Змея 2. Чудовища като мен” от Милен Хальов (предложение за четене)
Българин се включва в издирването на сакрална реликва от Разпятието в "Петият гвоздей"
Топ 3 на най-подходящите спортове при високо кръвно
Щрудел с ябълки и бисквити за аматьори? О, да!
Магията на празничния дух оживява пред НДК: Sofia Christmas Fest
Четирите тайни на самочувствието
Виртуална любов: капаните, за които да внимаваш при онлайн свалките  
Повратна точка в борбата с Алцхаймер: Ново лекарство забавя болестта
Най-полезните упражнения, които всеки може (и трябва) да прави
Горчивото изобретение на Сатаната: 12 забавни факта за кафето
Най-идиотските секс съвети за жени
Хемороидите и спортът: Митове и истини
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби