снимка: sxc.hu

Във филмите винаги след бурна нощ жените се събуждат точно толкова красиви и свежи, каквито са били и вечерта. Всички знаем, че това е невъзможно, но ето няколко идеи как да изглеждаш възможно най-добре под завивките и на сутринта.

гримът

Една от основните причини да не изглеждаш добре на сутринта е размазаният грим. За първата нощ с него вероятно си се постарала да се нагримираш с молив, сенки, спирала, фондьотен и какво ли още не. Ефектът на сутринта той да види всичките тези цветове и бои, размазани по лицето ти, със сигурност няма да е добър. Затова се постарай да намериш време преди заспиване да изтриеш грима си. Хубаво е да имаш мокри кърпички за грим или в краен случай ползвай вода и сапун. Със сигурност ще те хареса повече без грим, отколкото с размазан.

косата

Другият голям проблем със събуждането след бурна нощ е, че косата ти е в невъобразимо състояние. Няма какво да направиш много, но изправената коса се заплита много по-малко от накъдрената, например. Затова при приготовленията си за срещата по-добре си изправи косата и си подсигури гребен в чантата...за всеки случай.

свежият дъх

По филмите винаги първата целувка на сутринта е много романтична. Ако си несигурна в добрия си дъх сутрин обаче цялата романтика ще се изпари. Опитай се да имаш под ръка дъвки или ментови бонбони. А в чантата при кърпичките за грим и гребена, не пречи да имаш и от онези малки сгъваеми комплекти четка с паста за зъби.

пушенето

Това важи само ако си пушач. Постарай се да не пушиш твърде много вечерта преди да си легнеш с него, особено ако е за първи път. Ако си пушач знаеш, че няма по-непривлекателно от пресипналия глас на събуждане или сутрешната тютюнева кашлица.

Коментирай >