снимка: Форум Филм България

Ако си отпразнувала подобаващо двойния празник снощи, няма шанс в момента да не ти е ужасно зле. Всички добре знаем колко тежък може да е махмурлукът, причинен от по-големи количества вино.

Станалото станало, сега няма да ти пропомняме златните правила за борба с махмурлука, които трябва да направиш преди да пиеш - като да ядеш мазно, да редуваш с безалкохолни и да пиеш бавно. Сега просто ще ти припомним онези изпитани трикове, с които да се почувстваш по-добре на сутринта. Сигурни сме, че ти добре ги знаеш, но ако четеш това, най-вероятно ти е трудно да си ги спомниш ;)

Пий много вода. Колкото успееш повече. Казват, че когато пиеш вода, заедно с алкохола се напиваш повече. На сутринта обаче организмът ти има силна нужда от вода, защото е силно дехидратиран.

Изяж поне една баничка. Толкова отдавна си обещаваш да се наградиш заради успешната диета с нещо вкусно и ужасно вредно. Сега е моментът да го направиш. Купи си топла и мазна баничка, която определено ще ти помогне да се почувстваш по-добре.

Добрият, стар айрян винаги ще ти помогна в такава тежка ситуация. Баничката задължително трябва да е с кисело мляко и определено ще се освежиш.

Хапче за глава ще помогне. Но гледай само да е едно и да не прекаляваш с лекарствата. Възможно е в противен случай да ти раздразнят още повече стомаха и да ти прилошее допълнително.

Не пий кафе. Когато се събудиш след тежка нощ ти се иска да изпиеш едно кафе с цигара, за да се събудиш. Категорично не го прави - кафето ще те разтрепери и ще ти стане още по-лошо. А цигарата ще те задави и ще ти напомни колко много си прекалила снощи. 

Нагримирай се и наблегни на очите. Задължително ползвай черен молив, спирала за мигли и някакви сенки. Така ще скриеш червенината в погледа. Малко пудра би помогнала лицето ти да придобие по-човешки цвят.

Направи нещо с дъха си. Ако снощи си празнувала обилно, можеш да си сигурна, че дъхът ти го издава. Измий зъбите си, потърси люти дъвки или дъвчи малко магданоз или мента. Това ще помогне.

Пий още вода. Но не прекалявай с видовете течности, за да избегнеш киселините. Не пий газирано, сокове, капучино, какао и в никакъв случай друг алкохол :)

Коментирай >